Mobilne telekomunikacije
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Re: Mobilne telekomunikacije
Kako da ne, ti sa kanalom samo odskoče kad padnu, ko da ništa nije bilo.
- maxer
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
- Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V
Postavio sam lep uporedni test kamera vrhunskih mobilnih telefona u temi o mobilnim telefonima ... i u čemu je tu problem?Xepoj87 napisao: 16 Mar 2018, 22:02 Ne secam se da je iko pricao o tim telefonima koje si ti postavio ...
Ostatak stvari koji si naveo u tom postu, ne mogu da komentarišem jer vidim ti već sve znaš ... e sad, da li je to "znanje" - tačno ili netačno, je druga priča.
Nisam ni ocekivao od tebe da priznas koliko si omasio, vec da okacis najnebitniju recenicu u postu i time skrenes sa teme.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- maxer
Izvini, nemam nameru da te vređam ali ti stvarno nedovoljno poznaješ fotografsku tehniku a misliš da o njoj sve znaš.
Problem je što uopšte nisi spreman da saslušaš druge i da o tome razmisliš a voliš da namećeš svoje mišljenje iz ove oblasti, kao neprikosnovenu istinu. Izvini, ali sa takvim osobama je stvarno teško razgovarati.
Problem je što uopšte nisi spreman da saslušaš druge i da o tome razmisliš a voliš da namećeš svoje mišljenje iz ove oblasti, kao neprikosnovenu istinu. Izvini, ali sa takvim osobama je stvarno teško razgovarati.
Kakve veze kvalitet kamere na telefonu, to jest, fotografija koje isti prave, ima sa fotografskim tehnikama?
Granice do kojih ti ides, samo da bi nekome protivurecio, izgleda nemaju granica.
Prvo, da su bas u GSM areni testirali mozda felericne primerke, a svuda ostalo su provereno dobri, i ako su i ostali sajtovi dobili iste rezultate, pa cak i isti ovaj sajt sa koga si ti okacio test.
Mada, mozda su i oni dobili bas tada felericne primerke svih telefona, osim S9.
Onda, ides dalje, pa pricas o oscilacijama...ne bih ni ja tebe da vredjam, ali isti slucaj kao i sa autoritarnoscu, predlazem ti da ne koristis reci kojima ne znas znacenje, jer bzvz gubis smisao cele recenice i onoga sto si zaista pokusao reci.
Pa onda pricas da li su telefoni paralelno postavljeni...a radi se o test benchu, u vestacki izazvanim identicnim uslovima, sa telefonima koji se zasebno testiraju i svaki je identicno postavljen.
I kao verodostojnije rezultate, kacis testove kamera iz ruke, slikane u razlicito vreme i u drugacijim uslovima.
I to sve u odgovoru na temu o totalno drugim telefonima, ali ajde da se pravimo blesavi, pa da kazemo da si to okacio nevezano za prethodnu temu.
Ja i te kako slusam druge, a sve sto se ne podudara sa mojim misljenjem, u vecini slucajeva solidno temeljno proverim, pre nego sto nastavim da tvrdim suprotno, a nije mali broj puta kada vidim da sam pogresio i otvoreno kazem.
Bas zato i odgovaram na sve napisano, sto preciznije mogu, a ne selektivno da pamtim sta je neko napisao i onda da ga prozivam, poput tebe.
Nikome nista ne namecem, niti sam nekoga terao da prihvati bilo sta sto ja kazem, vec na necije misljenje odgovorim svojim, pa pritom dodam i malo cinjenica, to jest potvrda od ozbiljnih sajtova za ono sto tvrdim.
Ne vidim da ti ili bilo ko drugi radi ista drugacije, osim sto se manje kace "dokazi" tih tvrdnji.
Evo i testa sa sajta sa kog ti priznajes rezultate, a jako je cudno da se podudaraju sa onime sto sam ja rekao i sa onime sto i GSM arena prikazuje.
https://www.theverge.com/2018/3/13/1709 ... comparison
Granice do kojih ti ides, samo da bi nekome protivurecio, izgleda nemaju granica.
Prvo, da su bas u GSM areni testirali mozda felericne primerke, a svuda ostalo su provereno dobri, i ako su i ostali sajtovi dobili iste rezultate, pa cak i isti ovaj sajt sa koga si ti okacio test.
Mada, mozda su i oni dobili bas tada felericne primerke svih telefona, osim S9.
Onda, ides dalje, pa pricas o oscilacijama...ne bih ni ja tebe da vredjam, ali isti slucaj kao i sa autoritarnoscu, predlazem ti da ne koristis reci kojima ne znas znacenje, jer bzvz gubis smisao cele recenice i onoga sto si zaista pokusao reci.
Pa onda pricas da li su telefoni paralelno postavljeni...a radi se o test benchu, u vestacki izazvanim identicnim uslovima, sa telefonima koji se zasebno testiraju i svaki je identicno postavljen.
I kao verodostojnije rezultate, kacis testove kamera iz ruke, slikane u razlicito vreme i u drugacijim uslovima.
I to sve u odgovoru na temu o totalno drugim telefonima, ali ajde da se pravimo blesavi, pa da kazemo da si to okacio nevezano za prethodnu temu.
Ja i te kako slusam druge, a sve sto se ne podudara sa mojim misljenjem, u vecini slucajeva solidno temeljno proverim, pre nego sto nastavim da tvrdim suprotno, a nije mali broj puta kada vidim da sam pogresio i otvoreno kazem.
Bas zato i odgovaram na sve napisano, sto preciznije mogu, a ne selektivno da pamtim sta je neko napisao i onda da ga prozivam, poput tebe.
Nikome nista ne namecem, niti sam nekoga terao da prihvati bilo sta sto ja kazem, vec na necije misljenje odgovorim svojim, pa pritom dodam i malo cinjenica, to jest potvrda od ozbiljnih sajtova za ono sto tvrdim.
Ne vidim da ti ili bilo ko drugi radi ista drugacije, osim sto se manje kace "dokazi" tih tvrdnji.
Evo i testa sa sajta sa kog ti priznajes rezultate, a jako je cudno da se podudaraju sa onime sto sam ja rekao i sa onime sto i GSM arena prikazuje.
https://www.theverge.com/2018/3/13/1709 ... comparison
The Galaxy S9’s camera is a worthy rival to the Pixel 2. That’s not something I would say of the iPhone X, LG V30, Huawei Mate 10 Pro, or most of the other flagship smartphones out there. In my experience and testing, there’s a tiny elite tier of cameraphones, which is today populated by Google’s Pixels, HTC’s U11 models, and now Samsung’s Galaxy S9 handsets. I think the overall camera upgrade resulting from the wider aperture and a year’s worth of small refinements has elevated the S9 substantially from the S8.
Ti sa kanalom se ulube, ali ne pukne ekran.nuk napisao:Kako da ne, ti sa kanalom samo odskoče kad padnu, ko da ništa nije bilo.
Sent from my P00A using Tapatalk
- maxer
Evo uzeću samo jedan primer:
Ti imaš svoj pogled na foto-tehnike i ja se u njega nikako ne zelim mešati jer iako govorimo istim jezikom, ja i ti se teško možemo (spo)razumeti.
Zamolio bih te da ne trošiš više vreme oko ove rasprave jer se ja iz iste zauvek povlačim, zbog gore podvučenog.
kada imaš ovakvo mišljenje koje pokazuje koliko (ne)razumeš materiju o kojoj pričaš, a potpuno si ubeđen da si u pravu, ja stvarno ne vidim razloga da pokušam da ti kažem nešto drugo, što će apriori biti odbačeno ... i čemu onda moj trud tj. zašto bi se igrali gluvih telefona?Xepoj87 napisao: 16 Mar 2018, 22:02 ... a i te slike su najmanje merodavne, jer nije sve identicno.
Dakle, osvetljenje i stvari na slikama, kao i uglovi, nisu 100% identicni vec zavise od dosta stvari. ...
Ti imaš svoj pogled na foto-tehnike i ja se u njega nikako ne zelim mešati jer iako govorimo istim jezikom, ja i ti se teško možemo (spo)razumeti.
Zamolio bih te da ne trošiš više vreme oko ove rasprave jer se ja iz iste zauvek povlačim, zbog gore podvučenog.
Hahaha, pa naravno da neces da obrazlozis nista vise, nego da ti znas da se ja "ne razumem".
Za sve o cemu sam ja pricao, nije potrebno razumeti se u tehnike fotografije, vec svako ko posveti dovoljno paznje, moze uvideti sve sto i ja.
Naravno, najlakse je poput tebe, postaviti se arogantno i samo reci da neces da raspravljas, jer ti bolje znas, ali ako to necim i ne potvrdis, samo ispadas smesan
I konstantno napinjes da ja ne prihvatam, a nemam sta da prihvatim, jer nista nisi rekao covece, osim sto vec 3 strane mene prozivas.
Ne mrzi te da boldujes, podvlacis, menjas velicinu fontova i sarenis cele postove, a vec 2 strane ne mozes da sastavis jednu jedinu recenicu da zapravo objasnis o cemu ti uopste pricas.
Za sve o cemu sam ja pricao, nije potrebno razumeti se u tehnike fotografije, vec svako ko posveti dovoljno paznje, moze uvideti sve sto i ja.
Naravno, najlakse je poput tebe, postaviti se arogantno i samo reci da neces da raspravljas, jer ti bolje znas, ali ako to necim i ne potvrdis, samo ispadas smesan

I konstantno napinjes da ja ne prihvatam, a nemam sta da prihvatim, jer nista nisi rekao covece, osim sto vec 3 strane mene prozivas.
Ne mrzi te da boldujes, podvlacis, menjas velicinu fontova i sarenis cele postove, a vec 2 strane ne mozes da sastavis jednu jedinu recenicu da zapravo objasnis o cemu ti uopste pricas.
da preporucim rhino shield zastitu za telefon https://rhinoshield.io
[video][/video]
tesko je poverovati jer samo ima ram, al testirao sam sa 1.5m visine na beton i nista. jes malo nabudzeno izgleda telefon al makar nema sa zadnje strane nista i zaista budes miran da ti nece puci i napraviti racun od 200-300e.
[video][/video]
tesko je poverovati jer samo ima ram, al testirao sam sa 1.5m visine na beton i nista. jes malo nabudzeno izgleda telefon al makar nema sa zadnje strane nista i zaista budes miran da ti nece puci i napraviti racun od 200-300e.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Jako praktično ako neko baš toliko voli svoj telefon, pri tome mnogo ružno.
AI brate mili, bumper za Samsung S8 ceniti 25 evra, vrlo optimistično formiranje cene.
Čak i da poludim i da hoću da kupim, nemaju ga u ponudi za moj Huawei P8.
AI brate mili, bumper za Samsung S8 ceniti 25 evra, vrlo optimistično formiranje cene.

Čak i da poludim i da hoću da kupim, nemaju ga u ponudi za moj Huawei P8.

Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
kolko mislis da inace kostaju bamperi a da nisu cheap varijante sa aliekspresa?
nema sta da volim ili ne volim, prosao sam tu skolu i ne zelim da placam 250e zamenu ekrana.
nema sta da volim ili ne volim, prosao sam tu skolu i ne zelim da placam 250e zamenu ekrana.
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Ako stvarno radi posao, 25e je super cena. Bampere svakako baš ne volim, pa ih nikada nisam ni koristio.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Realno govoreci, ni da aliexpresa ne mozes mnogo jeftinije da prodjes za nesto iole ozbiljnije.ftj napisao: 17 Mar 2018, 12:06 kolko mislis da inace kostaju bamperi a da nisu cheap varijante sa aliekspresa?
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Velika je mana što nema ledja, ako je neko često napolju, jer ako padne da neki kamen koji viri iz betona gotov je.
Ne bih dao za to 25e svakako. Ja do 10 odvajam za case
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Ne bih dao za to 25e svakako. Ja do 10 odvajam za case
Sent from my MI 5 using Tapatalk
pa isto vazi i za prednju stranu. svakako su male sanse to da se dogodi sto se vidi iz ovog klipa kolko su morali da ga forsiraju da bi ga slomili.