TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Za Oled ne znam, ali zar se po default ne isključuju svi ti algoritmi za pokrete kada nije TV materijal u pitanju?

Tebi će služiti za desktop? Onda menjaj grafičku, glupo je da nije u native rezoluciji.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Bice sve u native rezoluciji, osim igara.
Pa i neke igre mogu u 4k.
Problem sa grafickom je taj sto se bojim da 1080TI nece jos dugo moci da drzi 60fps u 4k igrama(vec sada ne moze u nekim jakim naslovima, ali sa time mogu da zivim), a i za nju treba da se userem od doplate.
Svakako cu cim budem imao love, kupiti i jacu grafu ili samo jos jednu 1070, ako se nadje negde po normalnoj ceni do 450e, mada bih najradije bezao od SLI-a.
Jbg, da nisam bacio pare na misa, tastaturu, ssd i hdd, sto sam sve vec imao vrhunski, sada sam mogao imati 1080ti...ali jbg, bolest ne bira :pardon:
Cak vec sada pravim neke kombinacije kako da menjam misa i tastaturu za mehanicku bezicnu sa osvetljenjem i bezicnog misa sa podlogom koja ima bezicno punjenje :zbunjen:

Ne iskljucuje se nista, jer to konstantno radi i pegla sliku, u suprotnom bi imao stuttering i los odziv, pa samim tim mrljanje slike.
Takodje utice i na input lag, koji je kod LG-a doveden na jako nizak nivo(svega 21.4ms) za 4k televizore.
Meni nije bas svejedno, jer prelazim sa mog 1080p tva sa 4ms input lagom, ali sam probao na oko 30ms i mogu reci da mi je dovoljno brzo, osim za cs i slicno, ali mislim da cu se privici na LG-jevih 21 jako brzo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Pogledaću ponovo, ubeđen sam da se prvo sve isključi pa da se onda podešava i testira TV. Bar na budget modelima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ne, nisi me razumeo, imas neke tehnologije koje su embeddovane u osnovni rad tva, ne mislim na pojacanja.
A sada se svaki prilagodjava i pali i gasi neke drugacije obrade slike kada se prebaci ma odredjeni mod.
Pa recimo, video sam da kada promenis ime hdmi moda u "PC", on iskljuci neke opcije, a neke ukljuci, jer po nazivu orepozna da si ukljucio komp, dakle cak i opcije koje su tebi dostupne, zavise od moda u kojem se nalazis.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

https://toshiba-tv.com/lt-en/65u6763dg

sranje ili super kupovina?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ako se ne varam, imas i Sharp 65" za slicnu lovu.
On ima android, a Toshiba neki svij ui, koji cisto sumnjam da valja.
Ima dual core, Sharp ima quad core procesor.
Na sajtu Toshibe se nisu potrudili ni da izbace specifikacije panela, a stavili su slike svih ulaza, sto bi meni bio alarm za sranje tv.
I dodatno, Sharp ima 3 godine garancije.
http://www.monitor.rs/televizori/Sharp- ... 65CUG8052E
A i na kraju, Sharp je ipak neko ime u svetu TV-a, i ako danas ni blizu onome sto je bio pre 10-15 godina.

E sada, po toj ceni zaista ne mozes ocekivati visoku klasu televizora, niti neke predrkavstine.

Drugar je gledao da uzme taj Sharp 55", za nesto oko 70k, da ustedi na lovi, ali je onda izletela akcija za Samsung 6172 55" za 93k i uzeo je to.
Njemu se svidela slika na tom Sharpu, pogotovo u odnosu na cenu, a posto je on isao sa laptopop i ceo dan akao televizore i generalno je tehnicki jak, verujem da je izneo dobar zakljucak.
Dakle, ne moze se porediti sa nekim 50%+ skupljim televizorima, ali je i te kako super za tu lovu.
On je primetio samo na jednom snimku na nekoj crvenoj haljini, neku deformaciju, ali vecina ljudi to nece ni primetiti, ako im ne pokazes prstom.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Hvala ti.
U svetu kojeg se ja sećam i Toshiba i Sharp su vrh marke :)
U ovom sadašnjem svetu, ne verujem da je osnovni samsung bolji od ovih Toshiba/Sharpova, a skuplji je znatno.

Koji paneli su kod ovih Toshiba i Sharpova?
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

https://www.anandtech.com/show/12046/to ... to-hisense
Toshiba on Wednesday announced plans to sell 95% stake in its TV business unit to Hisense Electric for approximately $114 million. The transaction will strengthen Hisense’s positions as the world’s fourth largest supplier of TV sets after Samsung, LG and TCL. Hisense will continue to use the Toshiba brand for TVs designed and made by the assets it acquires.
jaksa napisao: 19 Mar 2018, 09:06 https://toshiba-tv.com/lt-en/65u6763dg

sranje ili super kupovina?
http://www.trustedreviews.com/reviews/toshiba-49u6763db
While the Toshiba 49U6763DB is the first television bearing the Japanese brand’s name to grace UK shores for three years, it’s not actually a full-blooded Toshiba TV. The brand name in Europe was sold to Turkish LCD manufacturer Vestel, and the 49U6763DB is the first fruit of that ‘union’.

Dakle, nešto sklepano, kao Vox, Fox, Adler... :)
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Znači, Turčin, a Hisense jednog dana...
Onda je Sharp bolja opcija za cca 1000e. Gledam cene samsunga kod nas, gledam kad odem u Madjarskoj, nije mi jasna politika cena nikako.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa pazi, i to su osnovni modeli Sharpa i Toshibe u 4k, a Samsungu je to 60, pa 61 serija, a i solidno je bolji, samo sto je po standardnoj ceni, 55" skuplje od tog 65" Sharpa.
Samsung i tu nudi HDR, dok ovi to nemaju, super OS, super daljinski i jos neke stvari, koje cine taj tv boljim.
I da, izgleda da nije android, nego takodje neki Sharpov OS.

Edit: Svakako tu izaberi Sharp.
Ako nista drugo, panel je Aquos made in Japan, by Sharp :)
A i relativno je svez model, izasao je krajem leta prosle godine.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Kaže na benchforumu jedan član da je taj Sharp najgori tv koji je video:)

Mnogo me ovo podseća na izbor zimskih guma u mojoj dimenziji, na kraju sam kupio iole pristojnu marku za duplu cenu u odnosu na turske gume...
Tačno je da i najjeftiniji uhd samsunzi imaju hdr.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Nisam previše zahtevan korisnik kao Xeroj, ali Samsung 50MU6172 radi sve kako treba. Vidim da je 55" na akciji, ne znam kakav je zbog panela.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Jbg, ni ja nikada ne bih nikome preporucio da uzme najjeftiniji tv, jer je obicno sa razlogom najjeftiniji :)
Sve zavisi kome su sta prohtevi. Ja licno, nista ispod OLED-a ne bih uzeo, to jest, radije bih sacekao godinu dana i uzeo ono sto mi je savrseno, nego uzeo odmah nesto sto ce me nervirati :)

Imas par Lg, Samsung i Panasonic od 160-170k, kao i jacu seriju Sharpa, ali to nije mala razlika u ceni.
Meni je recimo Sharp 8772 prelep tv, ali bih za te cene vec ocekivao da nadjem testove na netu i zaista vidim sta kod tih TV-a valja, a sta je sranje, pa onda odlucio.

Heinz, pa upravo sam o tom tv-u pricao ranije, drugar je njega uzeo, ali je i cena 500e jaca :)
Ja za 1000-1200e ne bih ni prosao pored 65", za te pare se uzima solidan 55", kao sto su 6172 i jaci.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Mar 2018, 18:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:

Post od jaksa »

Sahraniše ga vlasnici na amazon.de (taj jači sharp) sa user reviews.
Heinz, samo 65" je opcija.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Idi ti to i pogledaj.
Ponesi Flash sa nekim sadrzajem(4k slike, neke sa dosta nijansa crne i sive, pa onda jake plave, zelene i crvene boje, a naravno i neke 4k snimke, pa onda 1080p i 720p snimke), odvoj 30 minuta za testiranje i uveri se sam u kvalitet i da li ti je dovoljno.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Mar 2018, 18:30, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori