TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Ja ne verujem sebi ništa, meni sve to jednako sjaji i šljašti
Uostalom, potrajaće još malo ova moja plazma pa ću onda rešavati...

Sve se to lepo podesi, smanji se backlight na neku normalu, ukljuci dinamic black i onda se samo kontrast podesava kako ti se svidja 
Daleko su danasnji tvi otisli od nasih starudija, bas lepo sve moze da se podesi
6172 nema probijanja ni na maksimalnom kontrastu, sto me je odusevilo za tako "jeftin" tv.

Daleko su danasnji tvi otisli od nasih starudija, bas lepo sve moze da se podesi

6172 nema probijanja ni na maksimalnom kontrastu, sto me je odusevilo za tako "jeftin" tv.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prebaciš na movie mode za sliku i to je to u 99% slučajeva.
Ma si lud, to je djubre, a ako koristis kao monitor, tek tada to ne valja.
Ja sam kod par drugara tajno setovao njihove televizore, posto su pizdeli kada me vide da cackam
Osim ovog sa MU6172, tu sam uzeo onaj daljinski sa glasovnim komandama i drao se na tv sat vremena da promeni kontrast, sharpness, a onda da si video otkrovenje kada sam mu ukljucio game mode
A onda mi je jedan dosao i posle 2 dana rekao da mu se "razradio" tv, da su crne bas jace i da mu ne sljaste boje, a lepo sija tv...dok mu nisam rekao
Kod Milosa sa foruma, prvi put kada sam otisao, on pustio GTA 5 na PS4, ja pauzirao posle 2 minuta i uzeo daljinski
Kod Movie moda, sve je prilagodjeno 24p/Hz snimcima, u cemu se sve snima, pa poiskljucuje razne endzine koji su mu potrebni da bi slika na brzim sadrzajima bila cista.
A opet, na dinamic recimo ukljuci ono djubre od vestackog ubrzavanja na 10 hiljada milijardi herca, pa YT snimci i slicno deluje kao da su animirani.
Ja sam kod par drugara tajno setovao njihove televizore, posto su pizdeli kada me vide da cackam

Osim ovog sa MU6172, tu sam uzeo onaj daljinski sa glasovnim komandama i drao se na tv sat vremena da promeni kontrast, sharpness, a onda da si video otkrovenje kada sam mu ukljucio game mode

A onda mi je jedan dosao i posle 2 dana rekao da mu se "razradio" tv, da su crne bas jace i da mu ne sljaste boje, a lepo sija tv...dok mu nisam rekao

Kod Milosa sa foruma, prvi put kada sam otisao, on pustio GTA 5 na PS4, ja pauzirao posle 2 minuta i uzeo daljinski

Kod Movie moda, sve je prilagodjeno 24p/Hz snimcima, u cemu se sve snima, pa poiskljucuje razne endzine koji su mu potrebni da bi slika na brzim sadrzajima bila cista.
A opet, na dinamic recimo ukljuci ono djubre od vestackog ubrzavanja na 10 hiljada milijardi herca, pa YT snimci i slicno deluje kao da su animirani.
Gde da nadjem u čemu se razlikuju
65mu6172 65mu6102 65mu6452 65mu6502
ili ukratko, koji je najbolji, i zašto
ili ukratko, koji je najbolji, i zašto

Ako se ne varam, svaki tv iz 65xx serije je identican onom iz 64xx serije, samo je zakrivljen.
Dakle, 6402 je isti tv kao 6502, samo je prvi ravan, a drugi zakrivljen.
Razlika izmedju 6402 i 6452 je sto drugi ima bolji micro dimming(super UHD MD, a 6402 ima UHD MD), malo drugaciji dizajn i razlicit daljinski.
I uz 6172 dobijas ovaj plasticni daljinski, a uz 6452 ovaj metalni, a imaju iste funkcije i kada budes otkrio glasovne komande, nista vise neces namestati rucno, nego ces da se deres na daljinski i van utakmica

Dakle, 6402 je isti tv kao 6502, samo je prvi ravan, a drugi zakrivljen.
Razlika izmedju 6402 i 6452 je sto drugi ima bolji micro dimming(super UHD MD, a 6402 ima UHD MD), malo drugaciji dizajn i razlicit daljinski.
I uz 6172 dobijas ovaj plasticni daljinski, a uz 6452 ovaj metalni, a imaju iste funkcije i kada budes otkrio glasovne komande, nista vise neces namestati rucno, nego ces da se deres na daljinski i van utakmica

I dalje ne znam o kakvim endžinima pričaš na uvodnim modelima. Koji tačno engine se aktivira na movie modu?
Ja to sve poisključujem, kao što kažu i na testovima.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 0/settings
Ja to sve poisključujem, kao što kažu i na testovima.
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsu ... 0/settings
Pa objasnio sam ti, danasnji televizori konstantno peglaju sliku kroz razlicite tehnologije, a zavisno od sadrzaja koji gledas, iskljucuju, ukljucuju, smanjuju i pojacavanju agresivnost tih peglanja.
Dakle, ako gledas tekmu ili igras igru na Movie modu, to je kao da si kupio duplo jeftiniji tv. Bez Game moda, lik u GTA je kao da je stukao litru sljive, a samo aktivacijom Game moda(gde automatski izlazi iz Movie moda), batica ima pokrete kolibrija
Recimo, kod nekih tv-a tek kada preimenujes odredjeni mod u PC, on popali sve sto treba da bi bio vrhunski monitor, a onda jos ti setujes sliku kakvu volis.
Pre svega, setuje ti pun dinamicki opseg, umesto ogranicenog, 0-255 umesto 16-235, pa dobijes dublje crne i jace bele.
Negde sam citao i da moze da smanji lag bez paljenja game moda, posto game mod generalno malo smanjuje kvalitet slike da bi dobio brzi odziv, ali za to nisam siguran.
Evo mozda i najozbiljnijeg sajta za test televizora i to samo vezano za kvalitet slike, a na jeftinijim modelima je dosta veca razlika kod podesenog i nepodesenog tva, nego na skupljim:
Dakle, ako gledas tekmu ili igras igru na Movie modu, to je kao da si kupio duplo jeftiniji tv. Bez Game moda, lik u GTA je kao da je stukao litru sljive, a samo aktivacijom Game moda(gde automatski izlazi iz Movie moda), batica ima pokrete kolibrija

Recimo, kod nekih tv-a tek kada preimenujes odredjeni mod u PC, on popali sve sto treba da bi bio vrhunski monitor, a onda jos ti setujes sliku kakvu volis.
Pre svega, setuje ti pun dinamicki opseg, umesto ogranicenog, 0-255 umesto 16-235, pa dobijes dublje crne i jace bele.
Negde sam citao i da moze da smanji lag bez paljenja game moda, posto game mod generalno malo smanjuje kvalitet slike da bi dobio brzi odziv, ali za to nisam siguran.
Evo mozda i najozbiljnijeg sajta za test televizora i to samo vezano za kvalitet slike, a na jeftinijim modelima je dosta veca razlika kod podesenog i nepodesenog tva, nego na skupljim:
White Balance dE Show Help
: 4.66
Color dE Show Help
: 4.26
Gamma Show Help
: 2.34
Color Temperature Show Help
: 5862 K
Out of the box, when set on the 'Movie' picture mode and 'Warm2' color tone (the most accurate setting available), the MU6100 accuracy is disappointing.
The white balance dE and Color dE are both high enough so that most enthusiasts could notice the inaccuracy and the gamma is also over our desired 2.2 target.
If you find the color temperature a bit too warm, the 'Warm1' color tone is a bit colder and has about the same accuracy,
but note that all other color tones settings have a much higher level of inaccuracy.
A evo, nasao sam tu i ono o cemu sam pricao za PC mode, potvrdise ovi sa Rtings-a:White Balance dE Show Help
: 0.20
Color dE Show Help
: 1.97
Gamma Show Help
: 2.19
Color Temperature Show Help
: 6513 K
After calibration, the accuracy of the MU6100 is excellent. The white balance dE was brought down to a mear 0.20, which at this level, imperfection are unnoticeable for most people, and the gamma curve was flattened and now track our 2.2 target almost perfectly. As for the color dE, it was brought down considerably to 1.97, which is good, but some professional could still notice some inaccuracy, but for most people, this is very acceptable.
I da, setio sam se sada citajuci ovaj tekst da i drugarov 6172 ima ocajne uglove gledanja. Dakle, na oko 3m od tv-a, ako sedis odmah pored ivice tva, slika je oko 20% losija.Excellent input lag, good enough for all but the most competitive gamers. 'Game' and 'PC' mode have the same low input lag, but only 'PC' mode can properly show 4:4:4 color for PC use. Overall the input lag is the same as most other Samsung TVs, and better than most Sony TVs, but a little worse than some LG and TCL TVs like the TCL P607.
- Prikačeni fajlovi
-
- 1.PNG (361.5 KiB) Pogledano 1887 puta
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
mu65* samsunzi su zakrivljeni, to izbegavaj glupost neopevana za TV. mu6172 ima samo S2 satelitski tjuner vise u odnosu na 6102. mu64* ima 10bit panel (ali isto ne pravi nego 8bit + FRC) a ova prva dva 8bit, u svemu ostalom bi trebalo da su isti. Ja bih tu uzeo 6102 (za nase trziste 6122), vec sam ti predlagao njegajaksa napisao: 19 Mar 2018, 19:46 Gde da nadjem u čemu se razlikuju
ili ukratko, koji je najbolji, i zašto![]()

Ovde gledas specifikacije, mada bude i poneka greska https://www.displayspecifications.com/
Hvala, trebalo je meni malo da istražim čega ima i koliko košta.
65MU6102 1270e, ona tošiba 1100e. Prilično je jasno šta činiti...
Nego, po oglasima nema 65MU6122 nego 65MU6102, u čemu je sad tu razlika i zašto bi npr za Madjarsku bio drugi model?
65MU6102 1270e, ona tošiba 1100e. Prilično je jasno šta činiti...
Nego, po oglasima nema 65MU6122 nego 65MU6102, u čemu je sad tu razlika i zašto bi npr za Madjarsku bio drugi model?
Vec sam napisao najbitnije razlike za 452, a taj frc ne sluzi nicemu. Kao bi trebao da da malo bolji hdr, ali jok, sranje je hdr na celoj 6 seriji, te se treba tretirati kao da ni ne postoji 
6102 ima i malo losiji smart od 6172, ali nista preterano bitno, vredno 200+e razlike.
Taj za 1270e je super, ali opet da napomenem, uzasno su losi uglovi gledanja, pa ako planiras da vise vas gleda sa strane, ne bih ga preporucio.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk

6102 ima i malo losiji smart od 6172, ali nista preterano bitno, vredno 200+e razlike.
Taj za 1270e je super, ali opet da napomenem, uzasno su losi uglovi gledanja, pa ako planiras da vise vas gleda sa strane, ne bih ga preporucio.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Poslednja izmena od Xepoj87 u 19 Mar 2018, 22:34, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kornjaca Rade
Nema nikakve razlike, to su potpuno ista dva modela. A sto to rade ne znam, ranije je su za nase trziste bili sa t2 a njihovo t(1) tjunerom, pa su stvarno bili razliciti.
Za samsung znas da ne vazi kod internacionalna garancija kao za lg, moras u hu da nosis ako crkne
Za samsung znas da ne vazi kod internacionalna garancija kao za lg, moras u hu da nosis ako crkne

Još nismo došli do toga, to će ga na kraju vrv eliminisati i naterati me da uzmem LG pandan koji je za 65MU6122...?
Ili, uzeti ovde u:
http://www.eponuda.com/4k-ultra-hd-tv/s ... ena-415812
gde važi domaća garancija (?)

http://www.eponuda.com/4k-ultra-hd-tv/s ... ena-415812
gde važi domaća garancija (?)
Poslednja izmena od jaksa u 19 Mar 2018, 22:43, izmenjeno 1 put ukupno.
- Kornjaca Rade
Bice verovatno sad u maju akcija ponovo za 5g garancije, meni bi to vredelo te razlike u ceni. Za lg valjda sad ima ta akcija za uhd modele.
Tanki su lg pandani u tom rangu, nisu za preporuku, tek visa klasa.
Tanki su lg pandani u tom rangu, nisu za preporuku, tek visa klasa.
Pitanje je koncepta: VA panel za tamniju sobu i gledanje sa sredine (noćni režim), IPS panel za svetliju sobu i gledanje iz uglova (dnevni režim). Da ne bi bilo zajeba posle kad se donese u stan.
Predlog: https://goo.gl/XXkY41
Predlog: https://goo.gl/XXkY41