Računari

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Re: Računari

Post od trojanac »

Verujem da ima toga u prodaji ali ne bih danas kupio PS2 miša ili tastaturu, prosto mi to ne ide. A na pločama treba da postoji.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Kad smo već kod miševa ovaj moj HP bežični proždire baterije. Kupio baš HP da mi se slaže sa laptopom i evo... Dve nedelje, ako i toliko, i menjaj bateriju. Sada sam kupio neke punjive pa ih držim u torbi i menjam pa je lakše, no nervira me. Čim počne da kasni sa odzivom - jasno mi je da je baterija oslabila. Treba li to tako? Ili da ga ćušnem u kantu? Da reklamiram - ne znam gde mi je račun, a i pitanje je da li bi uvažili i da ga imam...
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Uzmi Logitech i zaboravićeš na baterije.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Hteo sam baš HP zbog laptopa, a i nisu mi se tada davale neke velike pare. Imam inače Logitech jedan žični, stariji (MX-510), koji me služio savršeno godinama i ne bih ga menjao nizašta, savršen miš, ali... prežvakao mi se kabl... ima li negde da se kupi posebno taj kabl? Ili da uzmem nekog jeftinijeg Logi miša pa skinem sa njega?

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Hmm... Nemam kartice, nisam vičan tim Net kupovinama... no organizovaću to preko jednog kolege, on stalno nešto poručuje i kupuje. Hvala! :)
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Bilo koji hp bezicni mis je glupost, isto brat uzeo, slabo cita povrsinu, onda slabo drzi bateriju, kvalitet generalno njesra. Bolje uzeti neki kineski sa aliexpressa pa platiti nesto pravu cenu nego hp.
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Kontakt:

Post od trojanac »

Meni je moj odlično služio dok nisam negde izgubio risiver, onaj micro. Bem li ga kud se zagubi. Ima kao univerzalni da se kupe, ne znam dal da probam. Ako nisam miša bacio.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

PS2 imaju skoro sve najnovije ploce.
Nemaju one skuplje gejmerske, gde sw podrazumeva da ne treba, ali generalno na vecini ploca postoji ps2.
Kada smo kod toga, imam Logitech DiNovo iz 2003. godine, bt bezicni set, ima usb i ps2 na BT hubu, da biras sta ces.
Mene vise nervira sto stavljaju bespoentne usb 2.0 portove, a obzirom da je 3.0 back compatible i podrzava svaki 2.0 uredjaj.

HP z8000 bezicni, sa touch kontrolama mi se bas svideo, skroz dobar fazon, sa touch skrolovanjem levo desno i gore dole.
Podsetilo me je malo na moj bivsi Logitech MX Air mis, jer je i on imao touch skrol.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Nije baš 100% kompatibilan na dole. Eksterni DAC je hteo da mi basi BSOD kad je bio uključen u USB 3.0 port. Jeste to problem drajvera, ali može da se nađe takav hardver.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

DVD na kompu je prestao da čita diskove, mada uredno otvara fioku. Ubačeni su poslednji drajveri, ali nema promena. Neki savet?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Pretpostavljam da nije do drajvera, mada me čudi da uopšte imaš eksterne drajvere za takav uređaj? Svi LG i Samsung DVD uređaji, koje sam ja imao na mašinama u zadnjih 10 god. nisu imali nikakve drajvere (eksterne, koji se nahnadno instaliraju).
Uvek možeš da ga izvadiš, rasklopiš i pokušaš da obrišeš sočivo lasera i proveriš da li je dobro podmazan grafitnom mašću na šinicama.

Ja više tipujem da je sočivo (namerno) urađeno od plastike, koja vremenom postaje nedovoljno transparentna za laserski zrak, dok na kraju urđaj više ne može da radi (dobije neku vrstu katarakte :kezo:). Koliko je ovo tačno, ne mogu reći ali sam čitao da je to glavni uzrok otkazivanja čak i kod DVD-uređaja koji su malo radili.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Pioneer 112D je oznaka modela. Onda jedino da ga rasklopim...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

To mi je mnogo poznato ime modela (to beše negde polovina 2000-tih)?

Ako je tako star, probaj obavezno brisanje ... samo pažljivo, najbolje "četkanje" nekom mekom četkicom, ako ti je ostalo nešto sa "časova likovnog vaspitanja" :)

P.S.
Ne savetujem nikakav pritisak, eventualno brisanje "tkaninom" (opet u obliku laaaganog prelaska nekoliko puta), samo nečim nalik na somot ... ako znaš čime se nekada brisala prašina sa gramofonskih ploča - to bi bilo to (materijal koji ima mnogo dlačica ali mikro-fiber krpa nije zgodna jer će lako ostaviti svoje niti zakačene za oštre metalne delove oko samog sočiva).
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni je na laptopu, nekada davno update-om na Vistu, prestao da radi drajv, iako otvara i slično. Batalio sam, ionako mi nije trebao, a imam i eksterni za prvu pomoć.

Baš sam se iznenadio kada je stigla "sedmica", proradio kao zmaj :D

TT

Odgovori