4400 din za gigabit interneta, future is now.

Zar nije i SBB kao krenuo da razvlaci optiku jos pre vise godina i napredovali su 0% posto do sada...Xepoj87 napisao: 24 Mar 2018, 22:02 To nije cenovnik za opticki, vec za obican net, a optickog jos uvek nema u ponudi.
Videcemo sta ce pre, to MTS-ovo pokrivanje Srbije optikom ili BG Metro.
Tačno, to je za sada najbolja ponuda koja može da se nađe u Beogradu.Imam info iz druge druge da zaista radi tom brzinom. Bar za sada dok je testirano kod jedinog korisnika u zgradi (a svi će deliti GPON port).
pedja napisao: 25 Mar 2018, 14:04 Od Oriona ne bih ništa uzeo, koliko god se kleli da su se uozbiljili.
Možeš proveriti kod pomenutog Beotela.dragvorl napisao: 25 Mar 2018, 13:14 Ko ima najbolju ponudu za bezicni internet? Orion je pre imao neke pakete, ali ne vidim sad nesto te ponude.
Ovo je fenomenalno.ftj napisao:Ovo mi deluje bolje.
4400 din za gigabit interneta, future is now.
Stavili u par novih blokova zgrada, a ostalo kara, rekao mi drugar iz SBBa da se ne nadam nicemu skoroH4wkeye napisao:Zar nije i SBB kao krenuo da razvlaci optiku jos pre vise godina i napredovali su 0% posto do sada...Xepoj87 napisao: 24 Mar 2018, 22:02 To nije cenovnik za opticki, vec za obican net, a optickog jos uvek nema u ponudi.
Videcemo sta ce pre, to MTS-ovo pokrivanje Srbije optikom ili BG Metro.
Može link?snork napisao: 25 Mar 2018, 15:04 Ne znam gde su sve prisutni, ali ima na sajtu da uneseš adresu, pa da ti jave koje su mogućnosti.
Ima na Novom Beogradu, ne znam tačno gde, ali pretpostavljam najviše u blokovima blizu Save. Verovatno i u nekim zgradama Belvila. Ima u Požeškoj na Banovom brdu (opet, ne znam tačno koja zgrada, a ulica je prilično dugačka). Problem koji svi provajderi imaju sa postavljanjem kablova je da to zavisi od dozvole konkretne skupštine stanara. Moguće je da jedan ulaz dozvoli, ali da susedni bude preskočen jer nije sakupljena većina potpisa. Mada Orion postavlja kablove na divlje kad god može. Slično kao i Radijus vektor koji je npr. u moju zgradu ušao potpuno divlje i priključio se na zajednički antenski sistem. Dvoje komšija je potpisalo ugovor i sada kao nećemo da ih isteramo zbog njih. SBB se prethodno priključio na isti način, ali je tražio i dobio dozvolu.Xepoj87 napisao: 25 Mar 2018, 17:28 Ovo je fenomenalno.
Ali opet, kome je to dostupno, gde se moze uzeti?
Ne može niko osim Telekoma Srbija i ex Telenora dok je bio Mobtel (dakle 50 % državna firma) da lako razvlači kablove. Potrebno je milion dozvola, kablovska kanalizacija je državna (u praksi Telekomova), a na zahtev se obično odgovori da "nema tehničkih mogućnosti". Orion je skoro sve što ima postavio na divlje, a kada ih otkriju plaćali su "legalizaciju",H4wkeye napisao: 25 Mar 2018, 17:56 Toliko godina su na trzistu mogli su da razvuku optiku svuda 3 puta do sada. Ali zasto bi kad nemaju neku realnu konkurenciju....
Evo ga (može se naći i sa početne strane kad se klikne na internet, pa optika): https://www.beotel.net/internet/optika
Upropastili su dobar deo trotoara na Novom Beogradu tako, a i vidi se da su teski amateri to radili, to nema metar da je iseceno pravo i paralelno sa ivicomsnork napisao: 25 Mar 2018, 23:48 Ah da, tu je i Targo, koji je postavljao kablove u plitki rov duž trasa puteva. Bivši ministar Oliver Dulić je zbog toga pravosnažno osuđen... a kablovi, pogađate, nisu uklonjeni.