Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
mića
Reactions:
Pridružio se: 10 Apr 2013, 09:43
Garaža: Corolla

Re: Automobili iz uvoza: iskustva, mišljenja, prevare placeva...

Post od mića »

To sta vidis to i kupis. Vecina auta nije u voznom stanju a kad sve stavis na papir cene uopste nisu tako povoljne. Imas ams pregled, slep sluzbu, popravku. Dobro se presaberi. Ako naleti nesto citavo sto da ne, pozitivno je sto kupujes auto u izvornom stanju, svaki auto ima ful dokumentaciju, kilometraze su te koje su, uglavnom oko i preko 200 k km. Ako naleti nesto dobro po dobroj ceni sto da ne. Uglavnom preprodavci uzimaju pa ista ta kola vidis na oglasu nov nov :-)

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ja da sam na mestu ovih sa polovniautomobili stavio bih porez na oglase gde napisu nov, pa ako je nov nov dupli porez i tako redom.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2013, 11:57
Garaža: Giulietta TB

Post od OMP »

trgovacki oglasi se vec naplacuju na polovnim a i mene nervira kad pise nov, top, salonsko stanje i ostale gluposti ali svako ima prava da pise sta hoce a na kupcima je da procene pravo stanje.
evo primer od skoro bio jedan auto iz mog kraja na oglasu, sticajem okolnosti sam ga video kad je stigao iz CH, nema sa koje strane nije bio udaren napred, nazad, obe strane, ok nisu ne znam kakva cukanja ali svuda je moralo da se ispravlja i gituje, posle 10ak dana eto ga na oglasu NOV, NOV, fabricko stanje, prva boja :) i prodat za nedelju dana ;)
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Pa ja sam prisustvovao bas na top cars kad je covek, majstor verovatno, kupio pet komada, sve to ide u oglase kao nov, top stanje, uvoz iz ch...
ne mora da znaci da je sve tamo lose. Drugar je uzeo blago cuknut od pozadi yaris ts, cena bila 2300 a on ponudio i dobio ga za 1800. Sve spakovao i imao ga na bg table za 2300. Auto perfektan, malo presao, ok, uzeo ga za sebe i nije se zeznuo.
evo kako su utovarivali civic hybrid na slep, viljuskarom, ode u centar s pa eto ga na oglasu nov nov cim ga oprave :-)
Slika

Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Kod nas se prave zadnja sedišta za prepravke sa van na putničko, na placevima se farbaju rukohvati i sl. plastike, menjaju se volani, sve je dozvoljeno.
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

E ovi su se fino ogradili, ams pregled je na tebi i nije uracunat u cenu pa gledaj sta ces, a na probne table zaboravi bez ams tako da ti automobili odatle jedino na prikolici mogu da odu.

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

mića napisao: 31 Mar 2018, 18:53
Drugar je uzeo blago cuknut od pozadi yaris ts, cena bila 2300 a on ponudio i dobio ga za 1800. Sve spakovao i imao ga na bg table za 2300.
to je malo nerealno, ako ga je kupio za 1800e (neka bude i franaka to je oko 1500e) samo carina za taj jaris je oko 550e (ako je mk1 yaris, ako je mk2 jos bar 100e vise), transport zavisi kako ko doteruje ali neka bude i neka jeftina varijanta od 300-350e (kamion), znaci samo uvozne dazbine su oko 900e a gde je tu amss i rega da bi ga imao na bg table kako kazes? popravku ne racunam
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Yaris je iz Francuske, ako se ne varam nema carine na vozila iz EU.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ma nema vise carine ni za svajcarce ali ostalo mi od nekad to carina pa sam tako nastavio da zovem :) mislim na 20% pdv-a koji izadje od prilike kako sam napisao i to ako se carini u Subotici , kod mene ovde u Krusevcu npr. je nekih 100e vise
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

mića napisao: 31 Mar 2018, 20:14 a na probne table zaboravi bez ams tako da ti automobili odatle jedino na prikolici mogu da odu.

Ja sam dobio probne pre datuma kad je dobijena potvrda agencije.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
mića
Reactions:

Post od mića »

Koliko sam skapirao ti uvozis kola odande, mozda gresim. Vecina tih automobila je po tamosnjim propisima totalna steta i osiguranje je isplatilo vrednost vlasniku. Ne znam i ne ulazim u to kako i na koji nacin dolaze do tih lupanih automobila ali znam da je recimo bila neka mazda 2 iz 2001 god, krenula korozija, 250 k km na satu i cena ovde ocarinjen 1600 eura. Taj auto tamo dobijas takav koji ne moze tamo da prodje tehnicki ( ako nista drugo zbog korozije) za max 200-300 eura ako ne i manje. Taj yaris konkretno je morao na panter, tamo je to otpisano.
evo fotki kako je udaren, obrati paznju na zadnja leva vrata i zazor, tu je radio panter. Da, imao je srecu jer je auto dugo stajao i pojavio se kada je udarila ona zima -20 danima pa je i to odigralo svoju ulogu, nista verovatno nisu prodavali pa ajd da ga se ratosiljaju.SlikaSlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

izgleda se nismo lepo razumeli, jel on ovde u srbiji tu toyotu platio 1800e na ime kupca? ako je tako onda ok

uvozim iz Ch
Korisnikov avatar
Skipper
Reactions:
Pridružio se: 26 Jul 2016, 21:02
Garaža: Toyota Avensis MK3

Post od Skipper »

Top Cars je tražio 2300 za tog yarisa, on ponudio 1800 i dobio ga za tu cenu na ime. Uložio još 500€ dok nije došao do tablica i sad vozi auto sa osmehom na licu. Neki limar iz Umke mu odradio udarac da se ništa ne poznaje.

Sent from my NEM-L21 using Tapatalk

Korisnikov avatar
OMP
Reactions:

Post od OMP »

ok sad je jasno, nismo se razumeli, ja sam mislio da ga u CH kupio za 1800 pa mi zato bilo nelogicno.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Post od Dare4x4 »

Prvi put vidim ovakvog Yarisa sa ovim svetlima u braniku.
Odgovori