Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od McGruja »

To je samo neiskustvo i nekultura
I loša obuka
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Samo nekultura...
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

Med napisao: 03 Apr 2018, 11:39 Želim ti da što pre imaš problem :) Da naletiš na civilna kola ispred sebe i da se na njihovom zadnjem staklu ovim redom pojave natpisi: Stopp / Polizei / Folgen .
Kad ti se to desi onda se vrati na ovu temu , citiraj samog sebe i napiši kako si prošao. Btw, oni ne rade na "dve crvene", ali to znaš i sam...valjda.
Ne verujem da se tako ponašaš u zapadnoj Evropi. Ablendovanje se tamo tretira kao nasilnička vožnja. Nemaš pravo da ablenduješ. Zabranjeno je. Čak te od krivične odgovornosti
ne spasava što ne poznaješ zakone te zemlje.

A sad da uprostim priču. U Srbiji je folklor voziti trakom za preticanje. I potpuno razumem tebe kao vozača. Ali sa druge strane - tebe "smara" 140 kmh u zemlji gde je dozvoljeno 120 kmh ??
Ybg, smara i mene. Pa se opet ne silim. Odeš do Nemačke pa ga raspališ 300 po autoputu. Dok ti ventili ne poispadaju :D :kezo: :P
Hvala na lepim zeljama. :)
Doduse u medjuvremenu smo utvrdili da to sto ja radim nije protivno zakonu u DE, a verovatno i nigde u Evropi. Pa cemu sluzi onda blic svetlo nego da onom ko te na putu ne konstatuje skrenes paznju da si prisutan. Nisam rekao da me smara 140 kmh, nego da je to brzina kojom se uglavnom krecem - 140-160 kmh.
Mene zanima sta ti konkretno radis kada se neko krece levom trakom ispred tebe na AP i nema nameru da se skloni u srednju iako je slobodna.
Ocekujem konkretan odgovor. :)
tlazar
Reactions:
Pridružio se: 24 Feb 2017, 15:24
Garaža: Elantra 1.6mpi

Post od tlazar »

Nikolaa napisao: 03 Apr 2018, 12:43

samo ces tamo retko doci u situaciju koju spominje markoni, ili jos gore, da se prosecni srbenda zabode u traku za preticanje sa 120kmh, i primora te da mu se nabijas i blicas i/ili preteknes sa desne strane...
Interesantno razmisljanje, nisi ti kriv sto si se nabio nego onaj ko te "primorava"
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Pa da, primorava te jer on vozi trakom kojom ne sme.

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

tlazar
Reactions:

Post od tlazar »

Aha, neko napravi "prekrsaj" tako sto vozi 120 preticajnom i to opravdava mene da se ponasam kao divljak.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pogresno je i jedno i drugo.

Nikada mi se niko nije nabijao, jer nisam preticao na petini gasa, da bih ustedeo 0.01l, ali sam bio u situacijama kada sam morao ozbiljno da blicam.
Imao sam i vecih bahacenja i seljacenja, ali u poslednje vreme prosto sacekam da se skloni.
Dok mi se ne desi da je kombi levo sa 110 i obilazi 15 automobila i 5 kamiona koji su svaki na oko 100m razdaljine i idu 90-100. Pa sam njemu blicao kao besan, jer je na sred leve trake napravio kolonu od 4 vozila.

I kod nas je propisano odstojanje koje moras drzati, a ako to ne uradis, mozes dobiti kaznu, da ima ko da je napise.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
tlazar
Reactions:

Post od tlazar »

Meni je blicanje ok, mozda je nekome problem jer to vide kao neciji stav gde svi moraju da mu se sklone, ja to ne vidim tako jednostavno me covek obavestava da je iza i da se sklonim ili dam gas. Time me ni na koji nacin ne ugrozava, u smislu moje bezbednosti.
Dok to nabijanje u gepek na 1m pri brizni od 120+ ja dozivljam skoro pa kao pokusaj ubistva. Ti kada to uradis mene si onemogucio da koristim kocnicu.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

tlazar napisao:Aha, neko napravi "prekrsaj" tako sto vozi 120 preticajnom i to opravdava mene da se ponasam kao divljak.
Zamena teza, nema nikakvog divljastva da nekome jednom blicnes kao znak da se skloni iz trake gde ne sme da bude.

Nabijanje u branik i stalno blicanje da, ali o tome se ovde ne prica, to se samo potura da bi se krstilo kao divljastvo.

Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

@Markoni

Ovo sa željama je bilo više figurativno....

Šta radim? Ništa! Vozim dete u kolima. Što želim svima vama koji još nemate decu 😉. E sad...neko se unormali (sebe smatram takvim) a neko (p)ostane budala koji drži dete u krilu dok "majka" snima.

Ogroman broj ljudi na potezu NS-BG vozi preticajnom trakom. Ne mogu sa svima da se natežem. A ponavljam - mnogi su sa stranim tablama. Natovareni ko šibice. Dobro da vide napred. Tako da je besmisleno da ablendujem.
tlazar
Reactions:

Post od tlazar »

@Grujic
i primora te da mu se nabijas i blicas
Ja sam na ovo odgovarao.
Ne znam gde ti vidis zamenu teza. Sa svim ostalim iz posta se slazem u potpunosti.
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

@ Med

Znam, zato sam i stavio smajli. :)

Imam dvoje dece. Vozim onako kako se osecam bezbedno, i nikoga na putu ne ugrozavam. Ne nabijam se u branik, ne blicam 10x, blicnem onima koji ne gledaju gde treba da gledaju i to je to.
Vozim i sa decom na AP 140-150 kmh. Mislim da dobro predvidjam situacije i osecam se bezbedno na toj brzini. Auto mi je uvek u vrhunskom stanju sto se tice svih njegovih sklopova. Sedista za decu kupujem najbezbednija. Uzeo auto sa najvecim bezbedonosnim paketom (sve sto moze od airbagova). Gume su uvek sveze, UHP, sa odlicnom sarom. Hocu da kazem da radim apsolutno sve da bih na AP bio bezbedan na toj brzini. Pored toga imam dosta godina za volanom, predjenih preko 600.000 km, jedan ozbiljan sudar iza sebe. Nisam od onih koji na forumima izigrava casnu sestru, a u realnosti se ponasa drugacije. Sranja se desavaju i jasno mi je da je sa 150 kmh duzi zaustavni put nego sa 120 kmh, ali sve cinim da ne dodjem u rizicnu situaciju. Eto toliko. :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Isto tako
Samo u Vitari je to na 140
U Mondeu bilo na 160
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Grujic napisao: 03 Apr 2018, 12:22 Znaci, ipak se malo preteruje sa pricom kako te tamo swat uhapsi ako blicnes :)

Naravno da se preteruje sa pričom. U brzoj traci ako obilaziš brzinom manjom od one koju ima onaj ko te sustuže, blicanje je normalna stvar. Blicam i ja redovno i još nikakav problem nisam imao a sabio sam već ozbiljnu kilometražu odkako sam otišao. Desi se i meni npr da "zabagujem" u srednjoj traci a desna slobodna, ali te blicanjem upozore da odeš desno ili te obiđu sa desne strane :) Drugaru su u Austriji panduri na autoputu vizuelno objasnili da se vrati u skroz desnu iako je išao 130 km/h a autoput prazan.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

ftj napisao:Naravno da nije isto. I naravno da ti se tamo nece tako cesto nabijati u branik i blicati kao ovde dok pretices i to se smatra prekrsajem za razliku od nas.
Neće kad je kazna 400€.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Odgovori