Kamera za kola

ICE, GPS, handsfree, chip, parking senzori, auto-grafika, zatamnjena stakla, tuning/styling i ostalo
Odgovori
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:
Pridružio se: 22 Avg 2014, 17:00

Re: Kamera za kola

Post od Dare4x4 »

Nervira me ova moja, A119. Nikako da podesim vreme. Tačnije, ja ga podesim i potvrdim ali se opet vrati na staro. Nekada odmah čim izađem iz podešavanja, a nekada posle par minuta. Menjao sam i časovnu zonu i opet je isto. Ne vidim poentu biranja časovne zone ako već ručno moram da usklađujem vreme.
Za sada to je jedina zamerka. :cool!:
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Post od Med »

Podesi ga na australijsko, njemu šljaka :kezo:
Vidim ja cenu na netu al kolko te izišla, gde si kupio? Imaš neki snimak okačen?

Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Kupljena je na Ebay-u od prodavca koga preporučuju mnogi (estore009). Tačne cene se ne sećam ali uvozne dažbine su bile oko 2500din. Stvarno nisam siguran, nije bilo baš skoro. Nemam snimaka na YT ali to što već ima vrlo dobro prikazuje kako ona snima. Ima tu nekoliko mogućih kvaliteta, a ja koristim 1080p 60fps. Čini mi se da je broj frejmova važniji od rezolucije, jer na 1440p 30fps snimak je lošiji, a zauzima mnogo više.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:
Pridružio se: 21 Jun 2016, 19:54
Garaža: KIA Sportage 1.6 GDi

Post od noodles »

@Dare4x4
Nervira me ova moja, A119. Nikako da podesim vreme.
Ja sam u startu mislio da je dovoljno uključiti opciju da vreme usklađuje autom. preko gps-a, i to nije radilo uopšte. Nije dobro radilo ni kada se izabere naša vremenska zona. Na kraju sam izabrao neku zonu samo da "ubodem" da je vreme k'o naše, i šljaka bez greške. ;)
Ima tu nekoliko mogućih kvaliteta, a ja koristim 1080p 60fps. Čini mi se da je broj frejmova važniji od rezolucije, jer na 1440p 30fps snimak je lošiji, a zauzima mnogo više.
Baš suprotno.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Ja nisam ni našao to za gps vreme. Imam tu opciju na multimediji u kolima i odlična je stvar, a kad kamera već ima gps mogli su to da naprave da radi.
Prvi put sam primetio problem sa vremenom par dana po montaži. Vreme se razlikovalo za jedan sat. Više puta sam podešavao ali vraćalo se na staro dok nekada nije prihvatilo i tako ostalo. E sad, pre neki dan sam se setio da nisam naštelovao na letnje vreme. Pokušavao 4-5 puta, neće. Danas sam opet podesio i ostalo je tačno ali ne znam do kada će.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

update:
Danas stigla Varta powerbank od 6000mAh. Ima ulaz i dva izlaza, a trebalo bi da služi za napajanje kamere dok auto ne radi. Na brzinu sam isprobao i deluje mi da će raditi baš onako kako želim, a to je da se u vožnji dopunjava, a posle napaja kameru. Kada dam kontakt, powerbank počinje da se puni i istovremeno pušta struju na izlaze, tj pali kameru ako je bila ugašena. Po gašenju kontakta, napajanje na izlazu ostaje dok se powerbank ne isprazni.
Ipak nisam hteo (smeo) da eksperimentišem sa kineskim 24/7 napajanjem koje sam dobio.
Na prvi pogled ovo će raditi kako sam zamislio samo je pitanje koliko dugo kamera može da radi na tih 6000mAh. Inače kamera bez problema radi na izlazu sa manjom jačinom struje pa se nadam da nije veliki potrošač. Ostaje da se testira...
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Dobra je ideja sa powerbankom, javi kako radi. Svojevremeno sam razmatrao istu ideju, ali sam odustao jer memorija kartice nije dovoljno velika za takvo snimanje u HD.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Evo puni se powerbank pa će sutra biti testirano trajanje. Neki podaci sa neta kažu da ova moja kamera vuče malo manje od pola ampera jačinu struje. Ovako laički gledano, to mi deluje kao da sa 6000mAh treba da radi 12 sati. Neka proveri neko ko bolje zna elektroniku ;) Meni bi i 5-6 sati bilo dovoljno.
Korisnikov avatar
klisko
Reactions:
Pridružio se: 01 Okt 2016, 00:09
Garaža: Octavi A7FL 1.6TDI 2019, Octavia A5FL 1.9TDI 2010

Post od klisko »

Ne znam koju kameru imaš, kod mene kamera ima dve žice (i masa). Jedna je stalna struja, druga je kontakt. Kada ugasim auto, kamera prestaje snimanje ali nastavlja da radi senzor. Kada senzor oseti vibracije, upali snimanje na par minuta. Tako da ne snima celu noć, a struja bi trebalo da je minimalna samo za senzor.
Kad mene je povezano sve na kutiju sa osiguračima i nije bilo problema.
Šta ćeš da radiš sa powerbankom leti i zimi kada temperature idu u ekstrem?
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

A119 ima tzv. parking mod/detekciju pokreta. Kada se enejbluje, može dodatno da se podesi fps, tipa 1/5/15. Za tu opciju je potrebno konst. napajanje, ili preko kutije sa osiguračima, ili preko powerbank-a. Evo jedan video:

Jedini zez može da bude što ta opcija ima bubice, pa je bilo dosta update-a fw-a same kamere, pa to treba dodatno ispratiti na ofic. stranici.
Sa budalama se ne isplati svađati. Prvo te spuste na svoj nivo, a onda te dotuku na iskustvo!
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Mislim da možda i nema potrebe za ovim jer detekcija pokreta radi, tako da ne snima kad se ništa ne dešava. Ali svakako ću isprobati.
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Htedoh da isprobam ovu opciju ali na mojoj A119 nema parking moda. Ima samo motion detect. Izgleda da sam je dobio sa nekim starim firmware-om.
Što se tiče powerbanka, od skroz punog do ugašenog prošlo je oko 10 sati. Jedino sam primetio da se kamera dosta zagreva ispod displeja i sam displej, iako nije upaljen i nije na suncu. Nisam obratio pažnju ranije na to ali ne verujem da je zbog powerbanka (koji se inače ni malo ne zagreva). Moraću da propratim da li se zagreva kada je na napajanju preko upaljača. Punjač od kamere je uspeo da za dvadesetak minuta vožnje napuni powerbank skoro 50% iz nule i plus je kamera radila.
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Slika
Korisnikov avatar
Dare4x4
Reactions:

Post od Dare4x4 »

Hvala puno. Razmisliću još malo i testirati ovako kako je sada jer plašim se da ne brick-ujem kameru, a nije jeftina. To mi se desilo sa prethodnom jer mi je kinez prodavac poslao pogrešan firmware :twisted: Sreća pa je koštala $20 i bila dosta stara :)
Za sad se nije desilo da se A119 blokira, da ne snima ili nešto slično. Pokazala se za ovo vreme kao 100% pouzdana i zato mi je malo nezgodno da je čačkam. Samo kad se ne bi ovoliko zagrevala sve bi bilo odlično.
Korisnikov avatar
noodles
Reactions:

Post od noodles »

parking mod su dodali kao feature od v3.3 fw-a. moja je stigla sa v2.02 i takođe do sad nisam dirao fw. ništa epohalno nije promenjeno u smislu da je kvalitetniji snimak i sl.
mislim da ne može da se zezne ništa, uvek može da se vrati stari fw. procedura je da .bin fajl iskopiraš u root microsd kartice i tako pokreneš kameru. automatski će se odraditi upgrade. preporuka je da se to radi sa kartice koja je manjeg kapaciteta, tipa 8/16G, zbog fat32 sistema, da ne brineš. kasnije samo kad se podigne kamera treba obavezno odraditi kroz meni reset na default.
Odgovori