Koliko troši?
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Re: Koliko troši?
Sto ne promenis pumpu onda? Jedino ako imas neki dobar popust tamo preko firme.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da. Zbog pogodnosti. Placam njihovom karticom na odlozeno. A i stanica mi je pred nosom. I kartica mi vazi i u slo, cg i gde sve imaju na balkanu..
Njihov benzin u sloveniji se zove Q max 95 i Q max 100.. i vidim vec neko vreme oznacavaju i ovde tako gorivo (odnosno kod nas q max 95 i q max 98). Pitam kasirku da li to znaci da gorivo stize iz slo. Kaze ona ma kakvi. To je marketinski trik
Hteo sam preci u nis ali kod njih je velika komplikacija dobiti na odlozeno pa se odustalo od toga.
Njihov benzin u sloveniji se zove Q max 95 i Q max 100.. i vidim vec neko vreme oznacavaju i ovde tako gorivo (odnosno kod nas q max 95 i q max 98). Pitam kasirku da li to znaci da gorivo stize iz slo. Kaze ona ma kakvi. To je marketinski trik

Hteo sam preci u nis ali kod njih je velika komplikacija dobiti na odlozeno pa se odustalo od toga.
Znam da su iz SLO, tj naslednik Jugopetrola tamošnjeg.Darko napisao: 04 Apr 2018, 14:43 Ne. Firma iz slovenije. Poput nis-a kod nas.
Imaju desetak stanica u srb.
Trebalo je pre desetak godina da osnuju zajedničku firmu sa Lukoilom, ali ovo sam prevideo nekako:
https://seenews.com/news/slovenias-petr ... ent-222254
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Imaju najbolji TNG u Srbiji, to mogu sigurno da tvrdim. Jedino sa njhovim gasom nisam imao do sada nikakvih problema. Za ostala goriva ne znam, tj. suviše malo benzina sipam da bi to nešto bilo merodavno.Točim inače uvek na Rumenačkom putu u NS-u.Darko napisao: 04 Apr 2018, 14:34Uvek sipam na petrolu ali oni su mala firma u srbiji. Ne znam sta toce. Uvek sam imao utisak da nisu bas pouzdani ali ne mogu to da tvrdim.
- DukeNS
- Pobednik Garaža - Head 2 Head lige
- Pridružio se: 26 Nov 2012, 17:07
Hrvati se kunu u gorivo sa Petrola kod njih...
- LukaMaletin
- Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
- Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015
Ja u Sloveniji sipam dizel kod njih , a ovde na Euro petrolu I nisam primetio neke razlike.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
- Misha
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
- Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive
Gorivo u NS sipam samo na Euro Petrolu,zadovoljan sam kvalitetom ali i cenom istog.
Juce sam postigao najnizu potrosnju od kako sam kupio Pathfindera. Salajka-Temerin prosecna potrosnja 7 litara.
Juce sam postigao najnizu potrosnju od kako sam kupio Pathfindera. Salajka-Temerin prosecna potrosnja 7 litara.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
A u SLO priča se da je Petrol najgori

Da ne budem OFF, danas oko 350 km prešao, znači Celje Murska Sobota i preko Lendave u Varaždin i onda nazad u Celje. Potrošnja ravno 5 litara. To je bilo nekih 70% AP ostalo magistrala, nešto malo grada. Vožnja normalna, znači oko ograničenja.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Juče sam išao od kuće do posla, oko 06:30, Astrom, bez gužve, semafori se prolaze sa max jednim stajanjem.
Rezultat 6,1l i prosek nešto veći od 25km/h.
Danas u redovno vreme, oko 07:30, ista relacija, isti stil vožnje. Redovna gužva, neki semafori se ne prolaze iz prve... Rezultat 7,5l i 19 km/h. Bio bi i manji prosek brzine, ali sam resetovao bord tek kada izađoh iz garaže i kada prođoh par uličica do prve veće.
Može to i gore. Ovo je neki normalan dan, da kažem.
TT
Rezultat 6,1l i prosek nešto veći od 25km/h.
Danas u redovno vreme, oko 07:30, ista relacija, isti stil vožnje. Redovna gužva, neki semafori se ne prolaze iz prve... Rezultat 7,5l i 19 km/h. Bio bi i manji prosek brzine, ali sam resetovao bord tek kada izađoh iz garaže i kada prođoh par uličica do prve veće.
Može to i gore. Ovo je neki normalan dan, da kažem.
TT
- Ivan
Nije toliko bitna prosecna brzina, osim ako nije velika razlika jer ne oslikava stil voznje.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Bitna je prosečna, sa jedne strane, jer pokazuje gužvu. Nije neki uzorak, ali sa istim stilom vožnje (a vozio sam relativno opušteno) se vidi drastična razlika, povećanjem broja vozila, na istoj ruti.
Poenta je da je pojam grad vrlo diskutabilan. Prvi primer je bliskiji NBGD vožnji (iako sa kraćim deonicama između stajanja/skretanja/semafora, dosta više manevrisanja), a drugi nečemu što je meni grad, sa tim da je često još gore, a popodne je sigurno gore, plus se popodne još više vozim i zavlačim često u veće gužve po centru.
Sa druge strane, juče sam se vozio sa kolegom, po gradu. Skontao sam da je dosta smireniji od mene. Dobar je vozač, ali je baš opušten, za moje pojmove. Mnoge stvari ne radi, sporije reaguje (ne u smislu da ne zna bolje ili brže, nego nema potrebu), nije da me unervozi u vožnji, ali bih ja sve to nekako drugačije, da sam vozio
Elem, koliko sam siguran da bih mogao spustiti svoju potrošnju, siguran sam i da to nije drastično i nije vredno živaca. Vozim kako hoću, a rute su takve da ne može baš da se očekuje 6-7l potrošnje. Sve ima svoju cenu.
TT
Poenta je da je pojam grad vrlo diskutabilan. Prvi primer je bliskiji NBGD vožnji (iako sa kraćim deonicama između stajanja/skretanja/semafora, dosta više manevrisanja), a drugi nečemu što je meni grad, sa tim da je često još gore, a popodne je sigurno gore, plus se popodne još više vozim i zavlačim često u veće gužve po centru.
Sa druge strane, juče sam se vozio sa kolegom, po gradu. Skontao sam da je dosta smireniji od mene. Dobar je vozač, ali je baš opušten, za moje pojmove. Mnoge stvari ne radi, sporije reaguje (ne u smislu da ne zna bolje ili brže, nego nema potrebu), nije da me unervozi u vožnji, ali bih ja sve to nekako drugačije, da sam vozio

TT
- Ivan
Naravno, nego nekad vise zustrijih ubrzavanja I poneko stajanje do banke ili radnje I slican prosek brzine nego da si lagano vozio od a do b, a potrosnja 2 kile veca 

Definitivno nije dovoljna prosečna brzina, jer ne prenosi stil vožnje koji ima ogroman uticaj.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Potapanje gasa ubija 

I ne baš ako ne kočiš odmah zatim. Ako se kao manijak zalećeš na crveno svetlo imaćeš potpuno isti prosek kao neko ko na vreme digne nogu sa gasa, a dve litre veću potrošnju.