Motorna ulja
Re: Motorna ulja
Možeš da upotrebiš i selektore maziva iz mog prethodnog posta i verujem da će većina dati korektnu preporuku (oni koji ne daju preporuku se ograđuju jer FIAT insistira na uljima sa svojom normom čija odobrenja ima samo Selenia)
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
A u ovlascenom Fiat sipaju Shell.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Dogovor sa zastupnikom za ovaj region
Tapatalk
Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Znam coveka iz Orbica koji je radio taj deo posla, ali eto, sipa se razlicito ulje od fabrikana preporuke, sto po meni nije nikakav problem. Ja isto sipam Shell u oba auta.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Eh

Naravno, sa odgovarajućim Shell-om nema greške, ali je nema ni sa drugim kada su odgovarajuća.
Mis`im - cela država beše decenijama vozala fiate na ovdašnja/tadašnja ulja.
Poslednja izmena od DS9 u 25 Mar 2018, 13:11, izmenjeno 1 put ukupno.
Pa jes`.
Ta Industrija se bavi mašinskim mazivima (lubrikanti ili lubrifikanti na ovim prostorima umeju da se odnose čak i na produkte živih organizama), a maziva ima raznih (masti, ulja....). Cela nauka posvećena tome se naziva tribologija (a posebno tribohemija) i naziv joj je izveden od grčkog glagola - trljati.
Sad, neko uživa u tribologiji, a neko (od npr. aktuelnih političar_ki/a) u tribadiji.
Ta Industrija se bavi mašinskim mazivima (lubrikanti ili lubrifikanti na ovim prostorima umeju da se odnose čak i na produkte živih organizama), a maziva ima raznih (masti, ulja....). Cela nauka posvećena tome se naziva tribologija (a posebno tribohemija) i naziv joj je izveden od grčkog glagola - trljati.
Sad, neko uživa u tribologiji, a neko (od npr. aktuelnih političar_ki/a) u tribadiji.
Ma naravno, samo mi se u glavi prikazala neka drevna stvorenja iz morskih dubina 

Heh, Mazi je iz svemira

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Mazi, biiig Mazi 
TT

TT
Eh`, o mladaosti
Jel se mogu mesati ulja razlicitih proizvodjaca? Bratu nedostaje 400-500ml u motoru, a ja taman toliko imam viska od poslednjeg menjanja ulja. On koristi Seleniu 10w-40, a ja imam Castrol 10w-40 fur benziner und diesel.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Zavisi od vrste ulja, ali ne bi trebalo da bude problema bilo koje vrste
Oba su sinteticka.
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Ja sam mesao i kod Kadetta, Kie, Corse i nista nikad nisam primetio da im smeta. U Kii je bio mesan Shell sa Mobile 1, u Kadetta sve vrste mesane, od Modrice sa Seleniom, sa GM itd. Cak i razlicite gradacije. Corsa GM sa Motur, sa Mobil1, sad sam uzeo Castrol da se dosipa itd.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''