Pozdrav svima,
U dilemi tj, trilemi

sam oko kupovine novog (nikako polovan) automobila. Izbor se (za sada) sveo na sledeca 3 modela:
- Suzuki Vitara S (1.4/140ks)
- Citroen C3 Aircross (1.2/110ks)
Sva 3 modela su turbo-benzinci sa manuelnim menjacem. Pocetni budzet mi je bio 15-16k, ali sam zbog Vitare S spreman na 17.5k, i to je zaista maksimum maksimuma, pa preporuke za neki drugi automobil sa cenom visom od te nije od pomoci. Eventualno ako imate preporuku za neki drugi model, dobrodosla je (ne u slucaju Opela X

.
Potrebe:
Mladi par (oboje 27), ne planiramo decu jos bar 3-4 god..Godisnja kilometraza 10-20k, grad (bg) 50%, 15% autoput, 35% medjugradski/seoski putevi - pa zbog ovoga trazim vece odstojanje od zemlje i sto udobniju amortizaciju.
Navedene automobile bih uzeo u srednjem, tj. najvisem nivou opreme u zavisnosti od cene, radije nego skuplji automobil sa osnovnom opremom.
Karakteristike/funkcije koje su mi bitne:
Pozeljne:
- Grejanje prednjih sedista
- Elektro-retrovizori (parking ispred zgrade je takav da se vrlo cesto razvaljuju retrovizori)
Robustna unutrasnjost, tvrde plastike i slicno mi ne predstavljaju neki problem - pre nego sto to uzmete u obzir. Pre ovoga sam vozio Fiat pandu staru 10+ god, tako da nemam realan osecaj pri testnoj voznji, jer je velika razlika u svim od navedenih vozila. Testirao sam Vitaru i sledece nedelje planiram da testiram druga dva..Medjutim cuo sam jako dosta losih komentara za Suzukijevog distributera, kao i na ovlasceni servis i zalbe na cene i delove u istom.
Zeljan sam sam da cujem Vasa misljenja, iskustva, sugestije i preporuke!