Dobro veče
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Dobro veče
Meni je bitnije koliko toga moze da se uzme za ekvivalentnu platu tamo i ovde, hrane, benzina, prevoza, karti za bioskop, cega god, tu je problem prilican. Onda sto je dobro rekao onaj decko sa YT sto pravi videe o zivotu u Svajcarskoj: meni je Srbija dok sam ziveo u njoj bila najskuplja zemlja, skuplja od Svajcarske.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money

Sto puta sam rekao, mene ne interesuje da li mi je plata 50E, 500E ili 5000E.
Ako za 50E mogu normalno da živim, ne da se obogatim,nego samo normalno da živim,nikakvih problema nema.
Ne treba mi više.
Možemo mi sad polemisati šta je normalan život, a šta nije, ali razumete suštinu.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa i to je vrlo bitno sta je normalan zivot. Neko bi verovatno bio zadovoljan necijim "normalnim zivotom" sa platom od 500e ovde, a taj koji ima 500e ne bi bio ni sa duplo vise. Problem je sto je tesko gledati na neke stvari tudjim ocima.

Dobro veče
Kvalitetno, raznovrsno i Lidl u istoj recenici...
Jedva cekam da se otvori Lidl u Srb pa da cujem komentare.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Pa pored ovog cime nas ovde rokaju nece biti tesko biti kvalitetniji, bar sto se raznih gotovih proizvoda tice. A verujem da su i najbolje rukom birane jabuke zavrsile ovde a ne u razvijenim zajednicama. 

Bas htedoh reci, secam se da nam je ujak pricao za te supermarkete i da je bacio piletinu u kantu i izvadio neku iz zamrzivaca, kada smo mi isli nesto do grada, pa usli u Lidl da uzmemo neke stvari

Nesto je rekao svojoj Svabiciu za meso i Lidl, pa su se zajedno smejali.
Jedino sto je tu bilo vrhunski, jesu kornisoni neki, stukao sam pola tegle od 700g za rucak

Ocigledno je da svi mi imamo neke drugacije kriterijume kvaliteta.
To me podseca na apsolutno svaku ribu sa kojom sam bio...posto su bile sve neke mrsavice, nisu bas letele po fastfudovima i restoranima poput mene, pa da steknu neki osecaj za procenu kvaliteta, te gde god da smo otisli, njima je ok. Zuta Greda i Kovac...isti pandrk.
Isti im je BG burger i Burger House, ok je. Najbolje paste su im one paste od po 250 dinara...
Imam tako i dosta drugara koji su totalno odvojeni od razlikovanja ukusa, prosto su nekako ravnodusni i sve im je to ok.
Na mene je dosta uticalo to sto do 20 i neke godine nikada nisam kupio meso, mleko, sir i jaja u prodavnici, vec sve od babe i dede sa sela, pored cestog koriscenja povrca iz baste i donosenja koliko je moguce, posto to ne moze da stoji.
Dakle, kada ti se kajgana zuti kao smajliji na forumu, posle toga je horor jesti ovo kupovno sucmurasto sranje.
Ukus mesa i mleka...pa to je nebo i zemlja.
Kako je baba prestala da drzi krave i svinje, ja sam par meseci meso jeo samo po fastfudovima, nisam mogao da okusim kada se kod kuce ispece, kao guma, smrdi cesto na svinju kada se ispece...pih.
Mleko nisam pio 6 meseci, jer mi je ukus bio kao da pijem vodu sa ukusom mleka.
I dan danas vecinu stvari nabavljamo sa strane, ali je meso najteze naci domace.
Skoro je keva pravila pasulj sa suvim rebrima iz prodavnice, cale i ja pojeli po tanjir i vise nismo hteli

Ono pustilo onako metalast ukus, a pravog ukusa dimljenih rebara nigde, bolje bi bilo da ih nije ni stavljala.
Jedem i iz Tempa sve to, ali ne da je razlika u kvalitetu, nego nebo i zemlja.
Ali dobro, u Tempu i prodaju dosta EU meso koje je bilo zaledjeno preko 6 meseci, a nase sveze zaledjeno izvoze, jer EU ima zakon da moze samo 6 meseci da se drzi zaledjeno, a onda ne sme da se prodaje, dok kod nas sme godinu dana, ako se ne varam.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Dje je floyd da napise neku na ovu temu?Laki021 napisao: 08 Apr 2018, 00:35 Kvalitetno, raznovrsno i Lidl u istoj recenici...
Ja se slažem sa tobom, skroz mi je čudan ukus mesa i povrća/voća u inostranstvu. Verovatno iz istih razloga kao i kod tebe. Ovde nista ne jedem organik ali stvari imaju ukus, tamo kao karton
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Sent from my MI 5 using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Meso u Lidlu ne kupujem godinama, samo u Spar-u U poslednjih par meseci samo u Spar-u kupujem jer ima 5x više proizvoda I sve iz Lidla mi je dosadilo
motaju jedne te iste proizvode godinama.
Floyd je napustio forum usled nedostatka kvalitetnih diskusija.

Floyd je napustio forum usled nedostatka kvalitetnih diskusija.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Dobro je. Nisam ludikac2000 napisao:Bio u Srb 14 dana, sada sam nazad u DE.
Mi kupujemo 90% u Lidlu koji ovde ima dosta veliki izbor (za razliku od Poljske), hrana koju kupujemo je iznad nivoa koji sam kupovao u Tempu i Merkatoru.
Hranimo se bas kvalitetnije i raznovrsnije nego u Nisu, i kao porodica trosimo isto kao i u Srbiji, ukljucujuci i hemiju. Apsolutno sve osim mesa (svezeg, ne preradjevina)i povrca i voca (ali u samo u sezoni u Srb) je jevtinije, hemija i vise puta. Cak je i Koka Kola ista cena ili malo jevtinija kada je na akciji. Npr Gillete Mach 3 8 kom 12.8 Eur, u Srbiji je 1200 din 4 kom.
Nije tacno da je voce i povrce plasticno. Ima nesto sto nije isto kao u Srbiji, ali druga je sorta. Navikne se covek.
Za meso i preradjevine, znas da je sve strogo kontrolisano i sigurnije nego u Srbiji, a imaju dosta raznovrsnih stvari i od svezeg mesa i kao preradjevine.
Ali sladoledi su im odlicni, i dosta jevtiniji nego u Nisu.

Gesendet von meinem SM-J500FN
Lidl u DE i u PL, CH, CZ, SK nikako nije ista stvar.
Ono sto mi kupujemo u istom je u velikoj vecini kvalitetnije nego ta vrsta prehrambene robe u Srb.
Nije Lidl, ali je Holandija
Tacnije Utereht u Hagu 

Inace brodici se pomeraju, kao i auti.
Ono sto mi kupujemo u istom je u velikoj vecini kvalitetnije nego ta vrsta prehrambene robe u Srb.
Nije Lidl, ali je Holandija

Inace brodici se pomeraju, kao i auti.

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Dobro je, nisam ni ja ludblaugrana napisao:Dobro je. Nisam ludikac2000 napisao:Bio u Srb 14 dana, sada sam nazad u DE.
Mi kupujemo 90% u Lidlu koji ovde ima dosta veliki izbor (za razliku od Poljske), hrana koju kupujemo je iznad nivoa koji sam kupovao u Tempu i Merkatoru.
Hranimo se bas kvalitetnije i raznovrsnije nego u Nisu, i kao porodica trosimo isto kao i u Srbiji, ukljucujuci i hemiju. Apsolutno sve osim mesa (svezeg, ne preradjevina)i povrca i voca (ali u samo u sezoni u Srb) je jevtinije, hemija i vise puta. Cak je i Koka Kola ista cena ili malo jevtinija kada je na akciji. Npr Gillete Mach 3 8 kom 12.8 Eur, u Srbiji je 1200 din 4 kom.
Nije tacno da je voce i povrce plasticno. Ima nesto sto nije isto kao u Srbiji, ali druga je sorta. Navikne se covek.
Za meso i preradjevine, znas da je sve strogo kontrolisano i sigurnije nego u Srbiji, a imaju dosta raznovrsnih stvari i od svezeg mesa i kao preradjevine.
Ali sladoledi su im odlicni, i dosta jevtiniji nego u Nisu.
Gesendet von meinem SM-J500FN

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- 123456
- Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
- Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna
Za voce i povrce se slazem da je neuporedivo bolje i jeftinije u Srbiji (ne mislim na juzno voce) a sve ostalo, ukljucujuci meso i ostale stvari znatno losije za isti novac...pocev od pelena i hrane za decu koje je skuplje u Srb, pa preko obuce i odece koje je bas skuplje, kozmetike itd. ko kaze i misli drugacije, samo tesi sebe...Necu ni da pominjem pokvarene liftove i odrzavanje zgrada, kulturu, higijenu i ostalo.
I naravno da je zivot bilo gde u Evropi skuplji od zivota u Srbiji, to niko ne spori ali realno je to recimo 30 % maksimalno u odnosu na Srbiju. Dok su recimo plate u Slo, i prosecne i za moju struku vece tri puta, u DE 4-5 puta i tako dalje. Znaci smesno je uopste i govoriti o kvalitetu zivota i tu stavljati Srbiju kao reper necega imaginarnog, kao paprike ili paradajza koji bitno uticu na kvalitet zivota jer je sve ostalo znatno losije...
I naravno da je zivot bilo gde u Evropi skuplji od zivota u Srbiji, to niko ne spori ali realno je to recimo 30 % maksimalno u odnosu na Srbiju. Dok su recimo plate u Slo, i prosecne i za moju struku vece tri puta, u DE 4-5 puta i tako dalje. Znaci smesno je uopste i govoriti o kvalitetu zivota i tu stavljati Srbiju kao reper necega imaginarnog, kao paprike ili paradajza koji bitno uticu na kvalitet zivota jer je sve ostalo znatno losije...
Poslednja izmena od 123456 u 08 Apr 2018, 14:59, izmenjeno 1 put ukupno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Zato su cene usluga daleko veće nego kod nas. Kafići, restorani, frizeri, majstori za razne stvari... Ne zagovaram uopšte da se kod nas bolje živi, samo treba pomenuti i ono što je skuplje preko ako već pričamo šta je jeftinije.