Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Re: Dobro veče

Post od Pulp Fiction »

Meni je najdraže meso mojih svinja i jaja mojih kokošaka koje špartaju po dvorištu. :) Kad nema tog mesa i kupim u Idea-i ili bilo gde, odmah primetim ogromnu razliku. Mogu misliti kakvo je tek tamo u Nemačkoj. Tj. znam po rodbini koju imam, da je sve bezukusno, ali zato su ostale stvari jeftinije, a opet i u Srbiji ako nemaš pošiljke sa sela i kupuješ u marketima ništa bolje ne prolaziš što se tiče ukusa.
Korisnikov avatar
123456
Reactions:
Pridružio se: 30 Nov 2012, 05:14
Garaža: Nissan X-trail e-power Tekna

Post od 123456 »

Slazem se u potpunosti, radni sat majstora u neovlascenom servisu je 30 eur. Restorani i kafici jesu skuplji. Zato sam i napomenuo da treba oko 30 % vise kada se sve uzme u obzir, kod nekog malo vise kod drugog malo manje.
Zaboravio sam vrtic, koji se placa u zavisnosti od primanja i ja sam placao 300 e dok je bilo jedno dete a sada 220 e za dva u vrticu i 50 e za jedno u skoli za hranu i cuvanje od 12.30 h kada se zavrsi nastava pa do 16.00 h dok ne dodjemo po njega s posla.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

I kafanu i usluge kad uporedis za te pare koje zaradis tamo i ovde velika je sansa da ces dobiti isto ili vise.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ljudi, prica se o cenama i kvalitetu hrane, a ne celokupnog zivota :)

Ok je da neko ne primeti razlike u kvalitetu hrane, nismo svi isti, nismo svi navikli na isti kvalitet hrane, a ni ne interesuje svakoga jednako hrana, ali razlike i te kako ima.
Nema sanse da bi neki od nas osetili razliku, da ista ne postoji, a jeli isto sto i ovde.

Problem je sto i kod nas dolazi ta krs hrana, a vremenom ce i kod nas prava hrana poceti da kosta kao suvo zlato, samo jos malo da poprimamo te zapadne "vrednosti".

Dosta zavisi i do zemljista, jer mi je paradajz u Egiptu recimo imao totalno levi ukus, a cak i McDonalds ima drugaciji ukus svega tamo.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Poslednja izmena od Xepoj87 u 08 Apr 2018, 15:28, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Pricamo o svemu, zato ovo sve i služi.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Verujem da je to u Egiptu najpribližnije pravom, nemodifikovanom ukusu. Za njih su hemija i aditivi još skupi.
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Ko zna čime navodnjavaju bašte, tamo je voda zlato...
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Pored Nila je ima u izobilju a zemlja je izuzetno plodna
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Najbolje u Srbiji kad neko pomene ukusnu hranu.
A to što većina npr. Vojvodine nema pijaću vodu, nema veze. Ili što je prezagađen vazduh.
Bitno da se jede :) da bi pojeo kvalitetnu pastu u BGu to košta ko da je od zlata...
Rudnik varošica - voda takođe zatrovana a na 20km vazdušne linije na Suvoborskoj gredi jedna od najkvalitetnije vode za piće.
Da tragedija bude veća, u prodaji prednjači uvozni pasulj, krompir, paradajz...
Stvarno smo zemlja suprotnosti i nelogičnosti.
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

I beli luk iz Kine. Mi u basti smo gajili nas, cele zime sam se time pucao. :doubleup:
SlikaSlika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Ji 4Tze napisao:Najbolje u Srbiji kad neko pomene ukusnu hranu.
A to što većina npr. Vojvodine nema pijaću vodu, nema veze. Ili što je prezagađen vazduh.
Bitno da se jede :) da bi pojeo kvalitetnu pastu u BGu to košta ko da je od zlata...
Rudnik varošica - voda takođe zatrovana a na 20km vazdušne linije na Suvoborskoj gredi jedna od najkvalitetnije vode za piće.
Da tragedija bude veća, u prodaji prednjači uvozni pasulj, krompir, paradajz...
Stvarno smo zemlja suprotnosti i nelogičnosti.
Pa kakve veze ima to sto je drzava nesposobna da uradi filtraciju vode i sto nema nikakve kontrole zagadjivanja, sa time kakva je hrana?
Samo se saltate sa jedne na drugu pricu, kao da ce sada to sto je kod nas nesto drugo losije, uciniti njihovu lubenicu ukusnijom.

Pocela je prica tako sto je Snork rekao da je hrana tamo jeftinija zato sto je velika konkurencija, a zapravo je krsten kvalitet hrane kod njih visestruko skuplji, dok je cak i sranje hrana takodje skuplja.

Ako je tebi za kvalitetnu pastu skupo 4-7e, ne znam sta da ti kazem :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Nemojte mi Egipat. Tamo za pranje ruku nisu culi. Nas 10ak iz grupe dobilo stomacni virus zbog njihove nehigijene. Hrane u hotelima uvek i mnogo, ali i nije nesto specijalno ukusna da padnes na dupe. Cak mi je i nedostajala nasa hrana.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

U pravu je Xepoj da ce ovde neko da mnogo lakse dodje do domace hrane sa sela nego napolju, ali cime se zaliva ta ultra zdrava hrana kod nas? Kristalno cistom vodom? Prodji malo Vojvodinom pogledaj kanale, uglavnom se ni ne zna sta se sve pusta u njih, od otpada mesne industrije do naftne industrije. Radio sam u tome i licno gledao sta se radi, otpadna voda iz separatora se kao preciscava, a onda se produkti izbacuju u kanal pored pogona, ja nisam mogao da verujem :kuku: . Na naftnim poljima je tek ludnica, sad se to polako dovodi u red, pre su produkte od busenja busotina samo bacali u jame koje iskopaju usred njive i to prekriju zemljom, i onda pogadjas sa tog mesta zito ili sta god zavrsi u nekoj hrani, kukuruz u mesu ili sta vec. Sad su napravili neke ogromne bazene pa u to odlazu, ali 40-50 godina nisu. Da ne pricam kad iz neke dizalice ili traktora i masina iscuri pa par stotina litara ulja na njivu, to je kao dobar dan. :) Mi nemamo svest o zagadjenju oupste, u NS je u industrijskoj zoni odjednom isplivala ogromna kolicina nekog ne znam ni kakvog ulja koje su rokali u rezervoare nekih propalih fabrika, a to se sve cedi u zemljiste naravno. To je samo ono sto se pojavilo u javnosti, realnost je jos surovija.
SlikaSlika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Xepoj87 napisao: 08 Apr 2018, 18:06 Pocela je prica tako sto je Snork rekao da je hrana tamo jeftinija zato sto je velika konkurencija, a zapravo je krsten kvalitet hrane kod njih visestruko skuplji, dok je cak i sranje hrana takodje skuplja.
Ne, Snork je samo pokušao da objasni zašto je VW Polo tako skup u Nemačkoj. :)

Objašnjenje cena hrane je bilo pod pretpostavkom da se, kao što su drugi napisali, tamo može naći jeftinije nego ovde. Ukus, kvalitet, ispravnost za jelo i ostalo nismo pominjali. :)
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Da ne pominjem liftove!!!
Odgovori