Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Re: Одг: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Ili ostaviti ili ukinuti. Po meni treba ostaviti. Ako budu napravili varijantu slabije vidljivosti ili u gradu i van njega, to će biti opšta zbrka.
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)
Ne znam kako vi, ali ja sam imao dosta situacija da primetim auto u nekoj totalno nepreglednoj situaciji, samo zato što je imao upaljena svetla. Što se mene tiče, treba da ostane na snazi. Daylight bi dozvolio da se koristi samo na modelima koji imaju fabrički ugrađene LED sijalice ili računar uključuje oborena svetla. Ove pijačarske kombinacije bi zabranio.
Posetite www.garaza.rs !
Trojke kao i obicno glas razuma, sa kojim se slazem. Pomaze cesto da se lakse uoci vozilo.
sent from my HTC Sensation
sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
- djiuliju
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
- Garaža: Clio II ph2 1.2 16v
A zasto mislite da bi se napravila zbrka ako bude u naselju/van njega?
Brate, za po gradu je stvarno suludo, po gradu ne mogu da nabijem prosek preko 20kmh
Vrlo jasno se zna sta je naselje, sta nije, nije neka nedefinisana kategorija
Brate, za po gradu je stvarno suludo, po gradu ne mogu da nabijem prosek preko 20kmh
Vrlo jasno se zna sta je naselje, sta nije, nije neka nedefinisana kategorija
Ali je nedefinisana kategorija šta je loše vreme.
Svaka arbitrernost kod Srba vodi haosu i korupciji koja je posledica haosa.
Manja je šteta, a nekad i koristi ako su farovi upaljeni i u gradu nego da ne budu upaljeni van grada.
Manja je šteta, a nekad i koristi ako su farovi upaljeni i u gradu nego da ne budu upaljeni van grada.
- djiuliju
Nema lose vreme ili ne, van grada mora uvek i tacka.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Možda u proseku ideš toliko, mada sumnjam.djiuliju napisao:A zasto mislite da bi se napravila zbrka ako bude u naselju/van njega?
Evo šta su novinari u BG saznali vozeći se gradom strogo po ograničenju... http://www.24sata.rs/vesti/beograd/vest ... 9603.phtml
Dakle, ovde 50 niko ne vozi, osim u zoni škole ili tamo gde slute da ima policije.
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bas to. Ne znam za ostala mesta, ali u NS po sumraku kisi i kada je oblacno bas dosta njih ne pali svetla.paja napisao:Ali je nedefinisana kategorija šta je loše vreme.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- djiuliju
Ja kazem kolika je meni prosecna brzina po bordu, u Jagodini, kad vozim samo kroz grad, tu je oko 20kmh.
A to sto vecina krsi ogranicenje, pa kakve to veze ima, i za to postoji zakon, nek se primenjuje.
Nije da imam nesto protiv svetala, sama mi se pale tako da i ne mislim o tome, ali brate, price o novom zakonu me teraju na vc solju, kao da se istina nesto drasticno promenilo od njegovog uvodjenja.
A to sto vecina krsi ogranicenje, pa kakve to veze ima, i za to postoji zakon, nek se primenjuje.
Nije da imam nesto protiv svetala, sama mi se pale tako da i ne mislim o tome, ali brate, price o novom zakonu me teraju na vc solju, kao da se istina nesto drasticno promenilo od njegovog uvodjenja.
- trojanac
- Editor in Chief
- Kontakt:
Slažem se.
Jedna crvena i dalje rešava stvar u većini slučajeva. Čak i ako te radar nahvata sa 96, gde je ograničenje 60.
Kad takve manijake dovedu u red, onda neka smišljaju šta će sa svetlima.
Jedna crvena i dalje rešava stvar u većini slučajeva. Čak i ako te radar nahvata sa 96, gde je ograničenje 60.
Posetite www.garaza.rs !
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Da svi postuju zakon, pa to bi extra bilo, samo smo mi jako daleko od toga...A prosecna brzina u gradu po meni nije preterano relevantna, tj. ne oslikava bas stvarnost jer se racuna i vreme kada auto miruje. Dakle vozis 100 na sat 5km i onda stojis u mestu 7 minuta i dobijes 30 km/h proseka.djiuliju napisao:Ja kazem kolika je meni prosecna brzina po bordu, u Jagodini, kad vozim samo kroz grad, tu je oko 20kmh.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
trojanac napisao:Jedna crvena i dalje rešava stvar u većini slučajeva. Čak i ako te radar nahvata sa 96, gde je ograničenje 60.

Naravno da novi ZOBS nije mnogo toga promenio kad se ne primenjuje kako treba. Da se primenjuje svi bi se češali, ali bi i sporije i bezbenije vozili.
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
Jel može sa probnom vozačkom dozvolom, onom što dobijaju friški vozači da se ide u inostranstvo, kakav je postupak izdavanja međunarodne itd?
S obzirom da nam je paljenje (ili ne) svetala najveci problem u ZOBSu, ja shvatam da je to jedan preprcan zakon. Izmislili smo ponovo toplu vodu izgleda. One silne sto su izginuli ce da stavimo negde sa strane, posto se prica o svetlima.
A, kad smo kod svetala, ja sam za ukidanje.
Na 40 stepeni u Beogradu mi zaista ne trebaju.
Kad izadjem iz BG palim ih i bez zakona.
Da se razumemo, za ukidanje ovoga sam, pored toga sto stvarno nisu potrebna u gradu, iz jednog po meni bitnog razloga - prasinari.
Pun mi je Q policije koja se zabode ispod nekog drveta i u 2 popodne na 35 stepeni oni hvataju ljude koji nisu upalili svetla. To sto sa upaljenim svetlima lik prodje sa 90 pored njih, nikom nista.
Urose, mislim da ne moze. A medjunarodna ti generalno ne treba ni za po k ladne vode...
A, kad smo kod svetala, ja sam za ukidanje.
Na 40 stepeni u Beogradu mi zaista ne trebaju.
Kad izadjem iz BG palim ih i bez zakona.
Da se razumemo, za ukidanje ovoga sam, pored toga sto stvarno nisu potrebna u gradu, iz jednog po meni bitnog razloga - prasinari.
Pun mi je Q policije koja se zabode ispod nekog drveta i u 2 popodne na 35 stepeni oni hvataju ljude koji nisu upalili svetla. To sto sa upaljenim svetlima lik prodje sa 90 pored njih, nikom nista.
Urose, mislim da ne moze. A medjunarodna ti generalno ne treba ni za po k ladne vode...