- Alfa romeo 156 1.9 JTD koji sam supruzi uzeo na njenu veliku želju...došlo je do pucanja zupčastog kaiša. Auto je kupljen od drugara koji ga je sa 94.000 uvezao. Međutim pre 2 godine uradio je veliki servis u ovlašćenom servisu i za dve godine auto je prešao 25.000 km (kod nas nekih 10.000 za 6 meseci). U petak se to desilo, na 100 m od kuće pri brzini od 30 km/h. Auto se vozi svakodnevno i pre nedelju dana urađen je mali servis i kontrolni pregled na kome je bilo sve ok (urađeno kod ''običnog'' majstora.
Znači, nije bilo logike da se posle 2 godine i 25.000 km radi ponovo veliki servis, niti je nešto slutilo da do ovoga može da dođe. Zvao sam juče ovlašćeni servis i danas čekam njihov odgovor. Čisto sumnjam da ima nešto od toga i da če da priznaju štetu i o svom trošku oprave motor.
Nikada mi se nije desilo pucanje zupčastog a promenio sam mnogo automobila, naravno informisan sam šta me čeka (moguće krivljenje ventila, otvaranje, zamena i faktički polugeneralka da tako kažemo).
Međutim, ono što želim da Vas pitam je da li uopšte vredi da radim tu popravku i da se nadam da će motor posle toga da bude 100% u stanju u kakvom je bio pre havarije? Jer ako će u neko skorije vreme da pokaže neke simptome npr potrošnju ulja i sl onda je možda bolja varijanta prodati ga i kupiti drugi.
Ne znam šta da radim i to mi je najveći problem, ako spucam novac u popravku, izgubim vreme a posle se nastave neki sitni problemi u jednostavno više to ne bude to.....
Inače, isti dan udarim zeca sa mojim vozilom i razvalim branik, maglenke, masku i neke plastike