Beograd
Re: Beograd
U Lovcensku
Tapatalk
Tapatalk
- Uroš S.
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
- Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester
U Kafeteriji sam dobio prvi put za ko zna koliko godina pogrešnu kafu od one koju sam naručio. Nakon 20 minuta došao je odgovarajući espreso ali potpuno hladan sa razbijenom kremom. Konobari vrlo neljubazni, cene horor.
Ni druge lokacije im nisu ništa bolje. Konobari ko bez glave, bezobrazni, vraćao kafu poslednja dva puta. Čeka se predugo za jedan običan espreso.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Ni druge lokacije im nisu ništa bolje. Konobari ko bez glave, bezobrazni, vraćao kafu poslednja dva puta. Čeka se predugo za jedan običan espreso.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Juce sam u Kafematu platio produzeni espreso ravno 100 dinkica
Niko sitno nije imao, dam mu 200, nije imao. Komedija. Odem posle na tvrdjavu, da platim kafu i kiselu, dajem 500 a konobarica se hvata za glavu. Pitam jel ovo skrivena kamera. Trebao sam ko covek na OMV da popijem kafu. Nije mi jasno sto se blamiraju i rade kad nemaju kusur da vrate.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Trebao bi da radiš par dana kao konobar, pa bi ti bilo jasno.
Naidje dan kad se naniže vas 50 sa samo crvenom u džepu i varijantom "jbg, nemam sitnije", pa se oni blamiraju umesto da rode kusur.
Naidje dan kad se naniže vas 50 sa samo crvenom u džepu i varijantom "jbg, nemam sitnije", pa se oni blamiraju umesto da rode kusur.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Kao penzioneri u Maxiju, 10og i 25og. Samo soma ili dva, nerazblaženo 
TT

TT
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
To nije njegov problem. Ako mu dam 5k dinara ima da cuti I da mi vrati kusur a ne da mi se dzukacki obraca.
Profesore, ne kaze se TREBAO BI.
- Vladapetr
A gde se nalazi ta raspodela šta je čiji problem, jel tu ima pravila i za druge oblasti života?
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Bio sam samo taj jedan put pa necu da komentarisem mnogo oko usluge. Odusevio me objekat pre svega. Kao da nije u srb.Uroš S. napisao: 10 Apr 2018, 18:08 U Kafeteriji sam dobio prvi put za ko zna koliko godina pogrešnu kafu od one koju sam naručio. Nakon 20 minuta došao je odgovarajući espreso ali potpuno hladan sa razbijenom kremom. Konobari vrlo neljubazni, cene horor.
Sad vidim da ima kafeterija u ns u lovcenskoj ali ako su beogradske cene (kapicucino 210 din) nece se usreciti.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Samo kazem da musterija daje pare a da je na prodavcu da vrati kusur.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Egzoticne novcanice sitnim po pumpama. Ako nemas 500 da usitnis tj. 220 koliki je kusur bio, onda zatvori i taj praznicni ponedeljak i spremi pazar za sledeci radni dan. Da mlatim karticom za svaki glupost tipa orbit i maramice, da ne bi doveo nekog u neprijatnu situaciju da kaze da NEMA, jebe mi se. Znam ja da je ovde najveci udar na ego NEMATI, iskreno nije moj problem. Bas me zanima kako bi stranci reagovali na toj istoj tvrdjavi.
- Vladapetr
Kod stranaca postoji kultura da ne nose sa sobom jednu veliku novčanicu i stav "zabole me, rodi kusur, to je tvoj problem". Nemaš predstavu koliko njih se pre tebe izredjalo sa takvim kusurom, i istim nastupom.
Ne branim momka na slepo, možda je naprosto debil koji ne ume da barata novcem. Ali da taj problem ovde postoji, postoji itekako.
Ako već volite da gledate kako je preko i po tome se merite, tamo za pokušaj plaćanja nesrazmerno velikom novčanicom vrlo lako dobiješ komentar i pogled u fazonu "vidi ovog debila", a nije im nikakav problem da te odjebu. Jednom mi se to desilo u Luksemburgu, pola dana nisam mogao da razbijem novčanicu od 100e. Kad sam sa klincima preko, na ekskurziji, x puta su mi se žalili zbog iste stvari. A sumnjam da eto Italijani ne znaju trgovački posao i šta je čiji problem.
Ne branim momka na slepo, možda je naprosto debil koji ne ume da barata novcem. Ali da taj problem ovde postoji, postoji itekako.
Ako već volite da gledate kako je preko i po tome se merite, tamo za pokušaj plaćanja nesrazmerno velikom novčanicom vrlo lako dobiješ komentar i pogled u fazonu "vidi ovog debila", a nije im nikakav problem da te odjebu. Jednom mi se to desilo u Luksemburgu, pola dana nisam mogao da razbijem novčanicu od 100e. Kad sam sa klincima preko, na ekskurziji, x puta su mi se žalili zbog iste stvari. A sumnjam da eto Italijani ne znaju trgovački posao i šta je čiji problem.
Ja u DE jos nisam video novcanicu od 100 eur za 9 meseci. 200 i 500 pitam se da li i znaju kako izgleda
Na bankomatu sve po 50.
Ali zato za normalne novcanice do 50 eur nikada kusur nije bio problem u cent
Na bankomatu sve po 50.
Ali zato za normalne novcanice do 50 eur nikada kusur nije bio problem u cent
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tako je jedna gđa svaki drugi dan davala 50 ili 100 dinara u busu, kada je karta bila 3 dinara. Imala je isti komentar kao Ogi.Ogi napisao:To nije njegov problem. Ako mu dam 5k dinara ima da cuti I da mi vrati kusur a ne da mi se dzukacki obraca.
To je trajalo dok joj nisu vratili spremnih 97 dinara, po dinar (možda i 0,50). Posle je uvek imala sitno.
@Ogi Ne možeš verovati da se dešava da možeš ostati bez sitnog novca, koliko god ga imao na startu dana. Još ukoliko su neradni dani, ne nosi se pazar, ne radi banka, troši se sitno danima...
Kada u prodavnici traže sitno, fioka puna sitniša, to rade jer znaju da se situacija brzo preokrene i moraju se spremati, koliko je moguće.
Dešava se da odeš u banku i tražiš sitno, kada podižeš novac za blagajnu/menjačnicu, a oni ti kažu: NEMA. Nešto malo ti usitne i to ti kao čine, samo što ne moliš. Šta onda?
TT
- Vladapetr
Baš tako. Ovde se svako malo nadje džiber koji mali račun (tipa 300 din) plaća novčanicom od 2 ili 5 hiljada, uz taj uber džiberski stav "snadji se, nije moj problem". I kad se nanižu takva 3 u roku od sat vremena, sve sitno što si imao ode kao da ga nije ni bilo.
Evo primer u praksi: kod mene u radnji se pazar uplaćuje jednom nedeljno. Pazar (pa i sitnina) od prethodnih (maksimalno 7) dana stoji u sefu.
Pazar se uplaćuje popodne, pa se sav do tada naplaćen novac (koji nije mali) rasitni kako bi ostao za kusur narednih dana.
I opet se svako malo desi da je frka za kusur, zbog par gore opisanih džibera. Što je najgore, slomi se na nekome ko plaća "normalno" tipa račun od 200 din sa 500din novčanicom.
Evo primer u praksi: kod mene u radnji se pazar uplaćuje jednom nedeljno. Pazar (pa i sitnina) od prethodnih (maksimalno 7) dana stoji u sefu.
Pazar se uplaćuje popodne, pa se sav do tada naplaćen novac (koji nije mali) rasitni kako bi ostao za kusur narednih dana.
I opet se svako malo desi da je frka za kusur, zbog par gore opisanih džibera. Što je najgore, slomi se na nekome ko plaća "normalno" tipa račun od 200 din sa 500din novčanicom.
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ali kako da dodjes do sitnih para, i sledeci put platis manjom novcanicom, ako me uvalis nekom krupnu novcanicu za mali racun. Ako krupnom placas samo veci racun opet neces sitnijih (100, 200, 500) da imas.
Poslednja izmena od Kornjaca Rade u 10 Apr 2018, 21:10, izmenjeno 2 puta ukupno.