Merenje prosečne brzine na auto-putu
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Pa sad ti izvuci zakljucak pa pogledaj statistiku koliko auta po stanovniku ima tamo i ovde. To sto je test tezi za poloziti ne znam koliko znaci, i fakultet je mozda lakse tamo zavrsiti ali posao ces mnogo lakse naci u dosta sfera i do 25. ces imati praksu samo tako. Slicno i sa voznjom, vec i klinci voze, ne znam koji je limit sad, ne ulazim u to koliko je dobro iz nekih drugih perspektiva sto klinci mogu da voze. Inace NY totalno nema smisla porediti sto se voznje tice sa drugim gradovima USA, NY ima najmanje automobila po broju stanovnika u USA jer ima dobro resen metro i tamo nije sramota voznja javnim prevozom, jednostavno je mnogo brze i prakticnije nego autom u vecini slucajeva.
Vidjao sam i ja tamo na 101 putu u Kaliforniji, 5-6 traka u jednom smeru prav put pa se prevrnuo auto, ali juce jedan isto tako prevrnuo bubu u NS na bulevaru. Nekad se i previse pljuje po Amerima zbog nekih stvari, ono sto sam ja video dok sam bio tamo nije bas nesto ekstremno lose u odnosu na ovo ovde.
Vidjao sam i ja tamo na 101 putu u Kaliforniji, 5-6 traka u jednom smeru prav put pa se prevrnuo auto, ali juce jedan isto tako prevrnuo bubu u NS na bulevaru. Nekad se i previse pljuje po Amerima zbog nekih stvari, ono sto sam ja video dok sam bio tamo nije bas nesto ekstremno lose u odnosu na ovo ovde.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Pa pazi, ovo su iskustva ljudi koji tamo zive godinama, dakle 3-10 godina medju najvecim guzvama u US.
Imao sam i ja veliku praksu pre polaganja, pa to ne znaci da je dobra stvar sto sam poluoperisan seo u auto i vozio kao klinac, a cak i tada stariji i "obuceniji" od njihovih 16-ogodisnjaka koji dobijaju dozvole na osnovu toga sto su uspeli da ne udare nista.
Ne razumem kakve veze ima broj automobila po stanovniku sa ovom pricom?
Time jos crnje, jer se povecava verovatnoca da ces naleteti na nekog retarda koji je dobio dozvolu jer je uspeo da mu se ne ugasi auto sa automatikom.
Eto ti tog snimka, svi iznenadjeni, dosli vec do auta pre nego su odreagovali, niko da koci, svi lelujaju po putu i beze u levu traku nez gledanja...ne znam da li je 10% njih postupilo normalno.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Imao sam i ja veliku praksu pre polaganja, pa to ne znaci da je dobra stvar sto sam poluoperisan seo u auto i vozio kao klinac, a cak i tada stariji i "obuceniji" od njihovih 16-ogodisnjaka koji dobijaju dozvole na osnovu toga sto su uspeli da ne udare nista.
Time jos crnje, jer se povecava verovatnoca da ces naleteti na nekog retarda koji je dobio dozvolu jer je uspeo da mu se ne ugasi auto sa automatikom.
Eto ti tog snimka, svi iznenadjeni, dosli vec do auta pre nego su odreagovali, niko da koci, svi lelujaju po putu i beze u levu traku nez gledanja...ne znam da li je 10% njih postupilo normalno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Ja srećan, ušao...baš da vidim da li su počeli sa kažnjavanjem kod deonice BG-NI, kad ono...
Sledećeg vikenda idem za Prnjavor preko Slavonskog Broda, i baš ne znam koji tempo da držim...
Sledećeg vikenda idem za Prnjavor preko Slavonskog Broda, i baš ne znam koji tempo da držim...
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Da li sledi oduzimanje dozvole za 71 kmh u naselju?
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Veci procenat stanovnistva su aktivni vozaci, gorivo i registracija nisu skupi, razdaljine su dosta ozbiljnije nego kod nas, u dosta mesta ni ne mozes da odes drugacije nego autom. Kod nas ima ovih sto ih poznajem oko sebe voze samo kad moraju i imaju ograniceno iskustvo, i onda kad sednu u auto nisu nesto ni raspolozeni, a ni sigurni. Plus ogromna netolerancija koja samo jos zbuni te nesretnike.Xepoj87 napisao: 13 Apr 2018, 04:38

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Prošao sam oko 3000 km km po Americi, 90% po auto putu. Oni su u proseku naučeni da se prevezu i tako shvataju vožnju. Od tolikih razdaljina i vremena za debelu većinu njih je auto samo prevozno sredstvo. Voze kao zombiji, za većinu njih autnomna vožnja će biti spas
To u praksi znači da dok je sve u redu i saobraćaj teče normalno sve je ok, ali ako nešto iole izmakne kontroli i nije rutina (nevreme, radovi na putu, sudar...) oni se pogube. Za moje shvatanje vožnje to je slaba vožnja.

U principu da.Darko napisao:Da li sledi oduzimanje dozvole za 71 kmh u naselju?
Ako mozes da se nagodis sa policijom ide samo novcana i bodovi. Nema zabrane
Sent from my SM-J500FN
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Pa ako ideš Pežojem, onda 140 kmh, ako ideš Audijem, njemu više priliči nekih 170-180 kmh prosekcarov2 napisao: 13 Apr 2018, 07:36 Ja srećan, ušao...baš da vidim da li su počeli sa kažnjavanjem kod deonice BG-NI, kad ono...

Još čekam vest od kolege sa posla da vidim kolika mu je kazna za prekoračenje u AT na autoputu gde je ograničenje 100, a on vozio 170 kmh, pa posle 15 minuta isto gde je 100 ograničenje, blicnuli ga sa 150 kmh. Poslali mu iz suda iz AT da se javi.
Pre par dana gde je ograničenje 100 kod Ciriha, blicnuli ga sa 140 kmh.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Švajcarcima idu kazne u zavisnosti od visine primanja. Mogu fino da ga rebnu.
- passenger
Nije mu to prvi put. Skorije je tek poceo da vozi jer je imao godinu dana zabranu. Rekao bih da samo za kazne I radi. Verujem da mu predjašnje kazne ne ulaze u korist.
- passenger
Ne, ne. A sve to radi tudjim kolima jer svoj nema. BMW G11 od kolege, Audi A5 2.0 tfsi od drugog kolege itd. On se vozi biciklom, pa vozom, pa busom do posla. Skuplja pare za neki dobar auto, neće da vozi nešto jeftinije 

- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
- passenger
Pa normalno 

- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Taj tvoj drug je legenda.passenger napisao:Pa ako ideš Pežojem, onda 140 kmh, ako ideš Audijem, njemu više priliči nekih 170-180 kmh prosekcarov2 napisao: 13 Apr 2018, 07:36 Ja srećan, ušao...baš da vidim da li su počeli sa kažnjavanjem kod deonice BG-NI, kad ono...
Sledećeg vikenda idem za Prnjavor preko Slavonskog Broda, i baš ne znam koji tempo da držim...![]()
Još čekam vest od kolege sa posla da vidim kolika mu je kazna za prekoračenje u AT na autoputu gde je ograničenje 100, a on vozio 170 kmh, pa posle 15 minuta isto gde je 100 ograničenje, blicnuli ga sa 150 kmh. Poslali mu iz suda iz AT da se javi.
Pre par dana gde je ograničenje 100 kod Ciriha, blicnuli ga sa 140 kmh.

A ja ću verovatno da pratim prosek na bordu, i da se potrudim da bude 120kmh...