Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Re: Dobro veče

Post od shandu90 »

Meni su za retrovizor vozacki isto nesto trazili. A crn je, nije u boji ali je tada jos astra bila u garanciji. Uzeo u prvoj radnji sa autodelovima i sljaka bez problema 10g.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ja sam menjao na Cliu komplet retrovizor. Original je bio nekoliko puta skuplji od zamenskog, koji je takođe nabavljen preko ovlašćenog servisa. Samo kućište je bilo malo drugačije, po teksturi plastike, ali je funkcionalno sve isto.

TT

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Gde su Mazdini Skyactive motori u odnosu na ekvivalentne turbo benzince ? Da lI u bilo kojoj drzavi postoje turbo motori za Mazdu 3 I 6 ?
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ima i kod nas turbo motori kod Mazde 3 i 6. To su 2.2 turbodiesel :mrgreen:

Šalu na stranu: ne vidim da se pominje turbo benzinac kod Mazde. I dalje usavršavaju atmosferce
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

I nabijaju kompresiju do iznemoglosti. Umesto da naprave neki krsteni 2.0 turbo benzin.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Kornjaca Rade
Reactions:
Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet

Post od Kornjaca Rade »

U ovaj drugi FL mazde 6 bi trebalo da ide turbo 2.5 sa 250ks iz CX9.

Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Ok ok ali gde su u poredjenju sa turbo benzincima ? Kako je moguce I zasto ih ne ugradjuju u Mazdu ? I u Toyotu slabo, stidljivo.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Gledaju dalje, na duže staze. Japance interesuju održiva rešenja za nekoliko decenija.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

U Toyoti u Aurisu u DE nema atmosferaca vise vec par godina. Osim mozda malog 1.33.

Kod nas ih nema jer navodno je Toyota utvrdila da kvalitet benzina na trzistu ne zadovoljava standarde njihovog motora. To je receno jednom u SATu.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Svratili smo malopre do Srbotrade apoteke po neku kozmetiku i lekove. Posle do Lilly apoteke po nešto, što kod ovih nije bilo, pa smo malo uporedili cene.

Drastični smo uštedeli (2,5 - 3k na 8-9 potrošenih). I dalje se pitam kako imaju cene koje imaju. Nije u pitanju samo kozmetika, lekovi su im osetno jeftiniji. Nije ni čudo što je stalno red, a rade sedam dana nedeljno i imaju dve svoje apoteke na 30m razdaljine. Da li je moguće da imaju toliki promet i da idu na količinu. Dva lokala, sa bar po pet-šest ljudi u smeni, kada nema gužve.

Sada je pored njih i Zegin otvorio dve apoteke, verovatno će probati da parira cenom, jer su prethodne apoteke brzo pozatvarane.

TT

maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Ogi napisao: 15 Apr 2018, 15:26 Gde su Mazdini Skyactive motori u odnosu na ekvivalentne turbo benzince ? Da lI u bilo kojoj drzavi postoje turbo motori za Mazdu 3 I 6 ?
Pa zavisi, večinoma na putu za razliko od turbo benzinaca koji su ili na servisu ili na benzinskoj :mrgreen:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

:D

Bas bih voleo da vidim neki uporedni test, nesto, performansi I specifikacija. Pokusacu da pronadjem.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Pravi farmaceuti "mrze" Srbotrade, kažu da rade samo kao trgovci, teško ćeš tamo dobiti neki savet i sl.

Meni se desilo nekoliko puta da skup lek po koji sam došao stvarno ima extra cenu, ali zato neke druge standardne stvari koštaju isto (ako nije neka akcija, promocija i sl u pitanju).
Takve akcije i popuste na kozmetiku možeš da zabodeš i u Lilly, Galen Pharm..
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ja kad god mogu kupujem tamo, pogotovo ta "kozmetika" tipa Listerin je osetno jeftiniji, itd.

Na količinu definitivno mogu da igraju, nikad nisam odmah ušao i kupio nego uvek čekao bar malo...
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:

Post od pedja »

Ja banem baš kasno, pogotovo vikendom :D

Šta znam, šta god sam kupio, bilo je jeftinije nego na drugim mestima. Tek kada je akcija, razlika je još veća.

Neka krema, koju kupim ponekad, kod njih je bila 80-90 dinara, a kod drugih 110-120. Ogromna razlika, procentualno, na nečemu što je jeftino.

Fiziološki je sad 77dinara. Ne znam koliko je kod drugih. Kozmetika (LaRoche) je 200-500 dinara po komadu, u odnosu na Lilly, za ovo što smo uzimali, a imali su akciju do pre neki dan, pa je razlika bila i veća.

Curaprox 3pak četkice, razlika 300+ dinara.

Neki lek sam uzeo u apoteci ispred zgrade - 1200, a sada kod njih ispod 900 dinara.

U Lilly-ju sam jednom ubo baš baš akciju za nešto za tuširanje. Tada je bilo malo jeftinije u odnosu na ST. "Problem" je u tome što su ovo redovne cene u ST.

Neka ih mrzi ko hoće, meni su dobri :D

TT

Odgovori