TheWickerMan napisao:Stjepo,slazem se u potpunosti :prstgore: Svaki auto ce biti deeeetaljno pregledan pre kupovine

Poenta je sto se kupuje bez zurbe,a ovaj drugar bi najradije 1.4 16V Ko jos uzima "jak" auto a da ga ne gazi

Videcemo ,ima vremena,mada znajuci mog drugara,jer za njega nema pola gasa,kod njega je papucica gas on i off...zato je bolje 1.2 :smesko:
iz licnog iskustva mogu da tvrdim da renoovi 1.4 16v i 1.6 16v motori ako se dobro odrzavaju mogu da budu jako trajni iako se gaze...
ovaj 1.4 16v kod mene je realno pregazio preko 200 hiljada ( na satu je oko 196 kkm ) od cega nesto preko 130.000km moje voznje. ako se nije cepao hladan i ako se ulje redovno menjalo taj motor moze da ide jos dugo dugo ( i to da ide dobro, pre neki dan smo trojke i ja malo potegli na jednom praznom delu puta, i pored dodatne tezine u autu od skoro stotinak kg ispratio sam tempo njegove honde u potpunosti ). ulje ne trosi skoro uopste, nekoliko deci na 15tak hiljada km izmedju servisa...
1.6 16v ide bolje ali i trosi nesto vise ( orijentaciono oko pola litre ), a stotku hvata za nesto preko 9s...
inace klio 2 sa tim motorima i 5 vrata je tezak ravno 1000kg po podacima iz knjizice koja dodje uz njih...tako da cherokee tvoj megan nije mnogo tezi od klija, posebno u varijanti sa manuelnim menjacem...automatik je tezi za 50-60kg od iste verzije sa manuelnim ako se ne varam...
iskreno, ako naleti neki 1.4 16v a ima ih ja bih najpre uzeo njega da sam na mestu tvog drugara...
ako razmislja o plinu, oba 16v motora ( mislim na 1.4 i 1.6 ) su dobra opcija...
ja sam gledao neki 1.6 16v pre par meseci, 2002. svetloplavi metalik, digitalna klima, u dobrom stanju, za 3250e...pre cenkanja...mislim da je jos uvek u oglasima, sad je u zameni prodavaca otisao u sabac...