TV - Audio - Video - bela tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Re: TV - Audio - Video - bela tehnika

Post od Heinz »

Nemam pojma koja bi bila alternativa. Može ovo i žicom sa TV da se poveže, samo sub da bude bez žice.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pazi, ne bih nikada uzimao nesto gde glavnu stvar ne mogu da proverim.
Sony ima SBC kodek, to je kodek ispod Aptx, tako da to nije lose, ocekuj 200-250ms odziv.
Za LG i Samsung mogu samo da kazem da su BT 4.0, sto ne govori nista.
Takodje, Samsung podrzava samo DTS stereo, dok LG-jevi soundbarovi podrzavaju DTS surround, sto je i normalno jos od pre 15 godina.
Pogotovo sto vecina televizora ima dts dekoder u sebi vec godinama.
JBL ima 4.2 BT, ali mislim da niko od njih nema AptX kodek.
Imaju neke firme kojih nema kod nas nazalost, ako pricamo o slicnoj ceni.

Opet, ako tv to ne podrzava, dzaba onda i razmisljanje oko toga :)
Ako se ne varam, tvi su tek prosle godine poceli da podrzavaju bt audio, pa treba videti i da li imas na tvu to.

Mozes i zicno da povezes, pa samo vufer bezicno, kako vec kazes, koji opet moze imati kasnjenje, ali mislim da tu ne bi trebalo uopste biti primetno, jer i onako moras da se udubis da bi video kasni na 200ms, pa je sve do toga koliki si detaljista.

U sustini, ako volis bas, uzmi taj Samsung, ako volis malo vise da cujes satelite, uzmi LG SJ7.
Sve bolje je dosta skuplje.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Može od ovoga da se napravi i 5.1 dodavanjem rear para, kojeg naravno kod nas nema u prodaji.
TV podržava ovaj sound bar, ista su generacija, može jedan daljinski.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Onda nema sta da razmisljas, uzimaj, ako si vec resio soundbar da turis :)
Trebao bi tu vufer dosta da izvuce zvuk, i ako je samo 7", ali sto je bolje od ostalih, koji furaju 6 i 6.5".
Pazi, ako das za taj sistem 300e sada i jos 200e za zadnje zvucnike, treba da se streljas :D
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Ma gde 500e... i ovih 280 je pod znakom pitanja.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Ja imam TV sa BT skoro 3 godine, koristim tu funkciju i odlicno radi a zvuk je veoma dobar. Kasnjenje slike u odnosu na zvuk se podesava u meniju.

Od sound barova imam iskustva sa LG ali je to povezano optikom do sounda bara a sam izdvojeni subwoofer je bezicno prenos. Taj zvuk mi se nije svideo.

Odlicno radi kombinacija BT sa TVa koji se prima preko dongle BT prijemnika nakacenog na obican 2.0 hifi sistem kao line in ulaz.
Ralee
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2015, 22:09

Post od Ralee »

Kakva su vam iskustva sa Bosch belom tehnikom, konkretno friziderima?
Korisnikov avatar
jaksa
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:15
Garaža: Jugo 45

Post od jaksa »

Meni odlična.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

Ako nije tajna koji model imas? Razmisljam izmedju serije 4 i 6, samo me odbija 2 godine garancija i to sto je verovatno iz Turske, mada tacan podatak gde se te serije proizvode nisam nasao. Gorenje i Samsung imaju 5 godina garancije ali su mi modeli suvise uski.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ja imam kgn36x46, sad je žena htela da zove ludnicu kad me je videla da sam gurnuo glavu u fržider, a ja samo čitao oznaku :kezo:

https://www.tehnomanija.rs/bela-tehnika ... 36x46.html

Nemam pojma ni koja je serija ni gde je napravljen, na toj oznaci unutra ne piše "made in". Imam ga jedno 5-6 godina, radi savršeno, nula održavanja i brige oko njega. Jedina, ne toliko velika, mana je što ima samo jedno svetlo gore sa strane, tu kad staviš nešto dosta se zamrači frižider.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:

Post od Heinz »

Sa svime što radi imamo dobra iskustva, sa onim što se pokvarilo (kombinovana mašina pranje-sušenje) - loše.
Kupujte Bosch samo ako ima 5 godina garancije, i ako možete lako da prespojite period od kada rikne pa do kada se popravi (u praksi mesec dana).
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Ralee napisao: 23 Apr 2018, 12:21 Kakva su vam iskustva sa Bosch belom tehnikom, konkretno friziderima?
Vrh.

Ja zažmurio što je bila 2g garancija umesto 5, kao kod većine buranije, baš mi se svideo. U praksi dodatno prevazišao očekivanja, kvalitet besprekoran.

Samo da potraje, piči već druga godinica.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Meni pre neki dan puklo unutrasnje staklo od rerne samo od sebe i to mesec dana pred istek garancije.
Ralee
Reactions:

Post od Ralee »

nidza napisao: Vrh.

Ja zažmurio što je bila 2g garancija umesto 5, kao kod većine buranije, baš mi se svideo. U praksi dodatno prevazišao očekivanja, kvalitet besprekoran.

Samo da potraje, piči već druga godinica.
Kvalitet izrade i tehnologija su im bolje od konkurencije. Po tom pitanju su zaista odlicni, ali mi nije jasno to sa garancijom, cak i sa ovim top modelima, pa vise od duplo jeftiniji Indesit ima 5 godina. Treba mi jos ploca i rerna, i to sam mislio isto Bosch. Pre kupovine treba sprovesti istrazivanje 5-10 dana.

Inace ovaj model mi je najinteresantniji.
https://www.gigatron.rs/kombinovani_fri ... 30__-74099
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Znalci ako mogu da pomognu...

Da li može električar/elektroničar da proveri da li je unutrašnja centralna jedinica ispravna ili ne AKO je klima skinuta tj nije pod pritiskom?

Pojasniću, klima LG 12ica, kupljena nova oko 2005, do prošle godine odlično hladila uz redovno servisiranje ali prestala je da reaguje na komande daljinca. Čas prima čas ne i jednom zakuje na 23c hlađenje i palio/gasio sam je tako što sam vadio utikač iz utičnice. Daljinac sam proverio na kameru i radi. Na samoj unutrašnjoj jedinici nema on/off manuelno da se pali gas i ili sam ćorav. I dok je bila pod pritiskom umesto tada majstora da pozovem renovirasmo stan i klimu skinuli :uf: .

E sada ne znam da li da kupujem novu zbog "starosti" klime i (ako je kvar na jedinici preskup) ali kako proveriti?
Odgovori