Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od grujicd »

Posle žene, uzeo sam i sebi A5 2017. U stvari treba ćerki novi telefon, pa sam to završio tako što je meni došao taj novi a njoj će da ide S5 Neo :mrgreen:

Lomio sam se da li da uzmem nešto skuplje, ali kad god sam probao telefon bez home dugmeta prilično me je nervirao. Po mom viđenju ergonomije virtuelni dugmići na ekranu su inferiorni - mnogo ih lakše pritiskaš slučajno, ako je aplikacija otišla u full screen moraš prvo da ih pozoveš pa tek onda pritisneš, ne možeš da otključavaš ekran preko njih, lošiji je feedback... A trend ne da ide u tom pravcu, nego je to skoro gotova stvar, uskoro neće biti ništa više da se kupi sa fizičkim dugmetom. Da ne pominjem izbacivanje konektora za slušalice, trend koji još više mrzim.

Mogao sam da teram i S5 Neo dokle izdrži, ali sam na A5 prešao zbog 3GB/32GB, što je moj prethodni telefon imao nekoliko mrtvih "klastera" po par piksela na kameri, a i da se unifikujem sa ženom na USB-C punjače (zato je otpao S7), lakše je za punjače za kola i generalno za putovanja.

Posle prvih par sata utisci su mi pomešani. Always on displej je super, to mi se sviđa. I tu je manje više kraj. Što se tiče performansi, možda neki Antutu pokaže neke veće cifre ali je u stvarnom radu skoro isti osećaj. Ok, 3GB će da se oseti kad krenem da ga više drndam, na 2GB je Chrome znao da počne da koči i blokira posle intenzivnijeg surfa. Nedostatak haptic feedbacka na kontrolnim tasterima i tastaturi sam rešio VibeOnKey i GBoard aplikacijama, ali i dalje S5 daje dosta bolji osećaj po tom pitanju - kao da virbo motor brže i odsečnije radi.

Ono što me najviše nervira je glupavo stakleno i zaobljeno kućište. Klizavo kao sapun, a osetljivo. Kad sam čak i na testovima po youtube video porazbijane telefone bilo mi je sve jasno. Bumper je praktično obavezan, a prethodni telefon sam mogao da nosim i bez toga - imao je neku gumiranu plastiku na leđima, koja je baš baš neklizajuća, i plus bar zadnja strana ne može da ti se razbije.

Već vidim da će neki sledeći apgrejd za par godina biti u stvari daungrejd za mene, a sve zbog trenda da ekran bio malo veći, telefon malo tanji, da izgleda malo luksuznije, a ergonomiju, otponost i praktičnost ko šiša.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Kolega ima taj A5 i nosi ga bez ikakve zaštite. Pitah ga juče da li ispada - kaže da ne, do juče :D Navikao...

Ja kako izvadim P10 iz oklopa, tako krene da beži. Em kliza, em sam navikao na debljinu futrole.

Ako ništa, mogu se isključiti ti virtuelni dugmići i sve prebaciti na senzor otiska. Radi dosta dobro, navikao sam.

TT

sasha015
Reactions:
Pridružio se: 04 Maj 2012, 10:59
Garaža: kia ceed 1.4, pezo 206 1.4 hdi

Post od sasha015 »

passenger napisao: 20 Apr 2018, 19:17
ikac2000 napisao: 19 Apr 2018, 20:21 Sta mislite o Samsung Galaxy A 2016 10.1 tabletu, za 185 eur se cini kao dobra kupovina.
Ja pre dve nedelje uzeo dva za roditelje, crni i beli. Meni je skroz ok kupovina, probao sam malo.
Dobar. Radi odlicno vec 8 meseci.
Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Vladapetr napisao: 20 Apr 2018, 18:36 Ajd baš javi utiske, pogotovo posle nekog vremena korišćenja. Dugo sam merkao taj OP 5, malo je nedostajalo da ga uzmem.
Ništa od OP 5T... Odem kod čoveka po tel, a on mi nije rekao da je taj što ima specijalno izdanje sa Star Wars natpisom na leđima... Čim sam video neotpakovanu kutiju sa natpisom Star Wars sve mi je bilo jasno...

Iskreno mi je baš žao, ali sam na brzinu rešio drugi telefon. Uzeo sam crni LG V30+, tek ga nameštam, ali deluje baš dobro za sada...

Imao sam ranije G2 i G3, bio sam zadovoljan sa njima, mada sada baš i nisam bio nešto lud za LG-jem.

Ipak, V30+ treba da je ozbiljan.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Šta ti smetao star wars? Sad gledam na netu, ima samo diskretan natpis na dnu

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
mix024
Reactions:
Pridružio se: 25 Apr 2012, 22:12
Garaža: VW Caddy 2.0 TDI 150 KS

Post od mix024 »

Baš nikako nisam u tom fazonu, a kada već dajem pare i uzimam nov telefon, ne želim da me bilo šta nervira na njemu.

Jedino mi žao onih 8 GB RAM-a što ima OP 5T, inače V30+ bi trebalo da je dosta bolji telefon, pogotovo kamera.

Videćemo sledećih dana za sada V30+ deluje dobro.
Heineken
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:34
Garaža: Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm-2 150, Opel Corsa D 1,4 FL

Post od Heineken »

Mislim da si dobar izbor napravio, V serija je odlicna..
Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Da li neko ima iskustva sa Motorolom E4 Plus? Deluje mi kao ok telefon za taj novac.

U cetvrtak cu uzeti kevi telefon pa se dvoumim izmedju E4 Plus i Nokie 5. Nokia je skuplja mada nisam bas siguran da vredi te doplate.
Mada po ceni pre bi trebao porediti Moto sa Nokia 3..
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Gledao sam je ja, i odustao, posto nisam nikog nasao sa konkretnim iskustvom.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ja imam moto z play ,iako drugi model , čini mi se da je skroz okej proizvodjač. Jedina mana koliko sam ja povatao je dugo punjenje i kamera (720p video).

Inače ga isto gledam za majku.
Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

Naginjem za sada ka Motoroli posto je na popustu pa ispadne i jeftinija od Nokie 3
Korisnikov avatar
LukaMaletin
Reactions:
Pridružio se: 31 Maj 2015, 23:43
Garaža: Renault Clio 1.5 dci 2015

Post od LukaMaletin »

Ajde uzmi pa da čujem kakav je telefon :D

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk

Heineken
Reactions:

Post od Heineken »

:rofl:

Javljam sta je kupljeno
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Uzeo sam Motorolu G5 pre oko dva meseca, za sada nemam problema. Softver je ispeglan i relativno ažuriran, nema bagova, nigde ne zapinje, baterija izgura dva dana. Fotke solidne. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Obrni okreni, to je samo cveće :)
Odgovori