Posto imam obicaj da na par meseci vrsim detaljnu inspekciju guma sa spoljne i unutrasnje strane primetio sam neke kvarove. Podigao sam auto na dizalicu (onu malu iz gepeka) na desnom tocku primetim da se tokom okretanja felne cuje skripa neke gumice. Posto sam vec to popravljao na levoj strani auta znao sam sta je u pitanju, unutrasnja manzetna posuosovine na desnoj strani pocepana. Ona prema tocku deluje cela, ali je treba stegnuti nekom selnom posto se otvorila na jednoj strani.
havijer napisao: 21 Apr 2018, 11:32
Koje diskove i plocice kupiti za i30?
Da li je cena od 30 000 u ovlascenom servisu za original plocice i diskove previsoka?
ATE/brembo ili slicni tj najskuplji komplet prednjih i zadnjih kocnica nije preko 25k(ako i toliko).
Nisu za dzabe Alfe ozloglasene Salu na stranu, ispada da mi se pocepala bas ona manzetna koju sam menjao pre oko 2 god. Majstor je imao problema da nadje odgovarajucu, pa je ubacio neku koja je namenjena za Alfe. Na toj desnoj poluosovini na oba kraja nedostaju 2 manje selne sto je izgleda i uzrokovalo kvar. Zaboravio majstor da ubaci.
Majstorova greska, zaboravio da stavi selne na obe manzetne + moguce da nije neki kvalitetan proizvodjac bio u pitanju. Mozda su selne pale tokom voznje. Ona je relativno cela samo je ostecena na kraju, mozda i uspe nesto od nje da napravi, ali tesko.
Ako je uspeo da zaboravi šelne onda nemoj više ni da ideš kod njega.
Uostalom, paljena žica ti rešava problem sigurno. Namotaj lepo par krugova i stegni kleštima lepo, a višak odseci. Pre toga napuni zglobove grafitnom mašću jer sigurno je ispala. Rešićeš sve za 20 minuta i neće te koštati skoro ništa Možeš i šelne da staviš, nije nikakva mudrost.