TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Uzmi novu klimu, ne vredi ulagati u 13 godina staru klimu.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ne mora da znači da je elektronika tj. moguće da je manji problem na istoj. To je poslednja generacija kvalitetnih uređaja, svakako bih savetovao da se proveri pre odbacivanja, ako je samo navedeno bilo problem.
Nama je na jednoj Midea klimi (slične starosti kao taj LG) riknula prijemna IR LE dioda. Deo od ~20 dinara.Puzo81 napisao: 23 Apr 2018, 18:16 E sada ne znam da li da kupujem novu zbog "starosti" klime i (ako je kvar na jedinici preskup) ali kako proveriti?
Skini sa unutrašnje jedinice taj prijemni modul i odnesi nekome ko se razume u elektroniku (ili kupi isti diodu i promeni je za početak).
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Može biti vrlo lako, veza između dve ploče takođe, čak i problem na samom modulu. Sve se manje više rešava..
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Hvala na predlozima
Da, samo je konekcija daljinac-jeidnica bila problem. Posle tog problema ponekad sam i probao i radila je sa par stiskanja daljincem pa opet par dana ne. Utikač on/off radi bez problema, klima hladi ekstra.
Najbolje je onda celu unutrašnju jedinicu da odnesem nekome, preporuka NS?
Najgore bi bilo ako može da se proveri samo kada je montirana , da puknem keš postavljanja i punjenja a onda majstor vidi kvar od 100e i vise.
2005 je plaćena oko 450-500e koliko se sećam.

Da, samo je konekcija daljinac-jeidnica bila problem. Posle tog problema ponekad sam i probao i radila je sa par stiskanja daljincem pa opet par dana ne. Utikač on/off radi bez problema, klima hladi ekstra.
Najbolje je onda celu unutrašnju jedinicu da odnesem nekome, preporuka NS?
Najgore bi bilo ako može da se proveri samo kada je montirana , da puknem keš postavljanja i punjenja a onda majstor vidi kvar od 100e i vise.
2005 je plaćena oko 450-500e koliko se sećam.
Preporuka ti je Kenny(Nuk), post iznad tebe 
Nuk, setio sam se sta sve moze biti problem i da verovatno nije cela ploca, posto klima radi, oa sam odmah i editovao post, ali si ti baksuz vec video

Nuk, setio sam se sta sve moze biti problem i da verovatno nije cela ploca, posto klima radi, oa sam odmah i editovao post, ali si ti baksuz vec video

Nuk, ajde molim te pusti mi broj na pp. Hvala
Nisam ni mislio da rešim kvar na daljinu, ali čisto da čovek ne baca klimu zbog neke sitnice.nuk napisao: 23 Apr 2018, 19:47 Može biti vrlo lako, veza između dve ploče takođe, čak i problem na samom modulu. Sve se manje više rešava..
Narucih Bosch-ov frizider pa sta bude. Sad gledam ploce i rerne. Da li je bolje uzeti losiju indukciju ili bolju staklokeramiku? I sta gledati kod rerne?
Kod rerne - da je emajlirana (bolje nego rostfraj). Ja kupio Samsungovu.
Kod ploče - zavisi kakvo posudje imaš, ako nije za indukciju računaj i tu trošak. Ne znam šta znači bolja staklokeramika, sve su iste.
Uvek gledaj akcija+5god garancije kombinacije
Kod ploče - zavisi kakvo posudje imaš, ako nije za indukciju računaj i tu trošak. Ne znam šta znači bolja staklokeramika, sve su iste.
Uvek gledaj akcija+5god garancije kombinacije

Samo indukcija. Zameni posuđe i pevaj.
Kad sam ukapirao da u kući 90% posuđa podržava indukciju, nisam se dvaput razmišljao da li da bude pola pola ili cela indukcija. Ne znam koliko ozbiljno kuvaš, kod nas se kuva ko da držimo restoran, pa mi je taj segment ultrabitan. I ploča i rerna u Gorenje, prva liga.
Kad sam ukapirao da u kući 90% posuđa podržava indukciju, nisam se dvaput razmišljao da li da bude pola pola ili cela indukcija. Ne znam koliko ozbiljno kuvaš, kod nas se kuva ko da držimo restoran, pa mi je taj segment ultrabitan. I ploča i rerna u Gorenje, prva liga.
Hvala na savetima. Za sada se jako retko kuva, eventualno preko vikenda i kada je neko slavlje. Zato mi je i trebao frizider koji sto duze drzi hranu svezom. Jaksa, staklokeramicka ploca Bosch serije 8 iste je cene kao i indukcijska serije 4 (50k) i to je ono oko cega se razmisljam. Jace serije indukcije su dosta skuplje, a nije da mi treba.
Nizdo da li si nekad u rerni pekao na dva ili tri nivoa? Da li se mesaju mirisi?
Nizdo da li si nekad u rerni pekao na dva ili tri nivoa? Da li se mesaju mirisi?
Još jedan glas za indukciju.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Dogovorio se sa NUKom ya klimu, videćemo sledeće nedelje ima li joj spasa.
Bosch rerna i indukcija ploča skoro godinu dana korišćenja, prezadovoljan/na (supruga
)
Bosch rerna i indukcija ploča skoro godinu dana korišćenja, prezadovoljan/na (supruga

Izmedju infrared i indukcije, nikakva dilema, indukcija ima prednost u svemu.