Mobilne telekomunikacije
Re: Mobilne telekomunikacije
Leeco su bili jos povoljniji, ali oni su imali svoje TV usluge na telefonu, a i trenutno su pred propasti.
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Jer zarađuju valjda max 5% po telefonuH4wkeye napisao:Kako to Xiaomi koriste Snapdragon, veliki ekrani, dosta rama, rezolucija velika itd, a cena 160-170 evra?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Bio danas u Gigatronu pogledao Redmi 5, odlicno je to na dodir i materijali. Sve su prodali iz radnje, ostao jedan rose gold ili sta vec. Za te pare super je.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Zapravo verovatnije je da gube pare...
Sav profit u mobilnoj industriji pokupe Apple u Samsung, ostali gube pare.
Jedino sad Huawei prijavljije neki sitan profit, mada verovatno lazu i to dolazi iz subvencina Kine.
Odvratna poslovna politika kineskih firmi.
Prosle il pretprosle godine Apple i Samsung pokupili 105% profita u industriji, kako? Lepo, ostali izgubili pare.
Pre par dana sam citao, Apple sada uzima oko 86% profita, Samsung 10%, za ostale racunajte sta je ostalo.
Jedino sad Huawei prijavljije neki sitan profit, mada verovatno lazu i to dolazi iz subvencina Kine.
Prosle il pretprosle godine Apple i Samsung pokupili 105% profita u industriji, kako? Lepo, ostali izgubili pare.
Pre par dana sam citao, Apple sada uzima oko 86% profita, Samsung 10%, za ostale racunajte sta je ostalo.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Gledao sam ovaj nov Mi 2 sto izlazi sad za 210-220 evra vrh. Barem mislim da bi toliko trebalo da kosta. Apple ima toliko profit kad dere na telefonimastefanan napisao:Jer zarađuju valjda max 5% po telefonuH4wkeye napisao:Kako to Xiaomi koriste Snapdragon, veliki ekrani, dosta rama, rezolucija velika itd, a cena 160-170 evra?
Sent from my MI 5 using Tapatalk

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
I sta je tu nenormalno?
Hahaha e Laki sta ti pises, ono Huawei/LG i ostali rade onako, filantropski.
Nikome to nije primarno, pa nije cudno da rade sa gubitkom u jednoj bransi.
Pa VW je izgubio na stotine miliona samo prodajom Veyrona.
Opet, vecina svih tih gubitaka je zbog marketinga, veze nema sa razvojem i samom cenom uredjaja.
Zato danas mnogo toga kosta nenormalno, jer se nikada vise para nije davalo na marketing.
Pa VW je izgubio na stotine miliona samo prodajom Veyrona.
Opet, vecina svih tih gubitaka je zbog marketinga, veze nema sa razvojem i samom cenom uredjaja.
Zato danas mnogo toga kosta nenormalno, jer se nikada vise para nije davalo na marketing.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Vjeron je jedan model i pokazivanje moci. Kako nekoliko Xiaomi/Huawei modela moze biti pokazivanje moci? Ajde da je jedan model u pitanju, recimo P20, ali desetine modela...
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
ili jednostavno apple(a i samsung) toliko masno zaradjuje u odnosu na troskove, da su profiti ostalih beznacajni u odnosu na njihLaki021 napisao: 25 Apr 2018, 22:40 Zapravo verovatnije je da gube pare...

Jednostavno, tržište određuje cenu, odnosno odnos ponude i tražnje. Tražnja sa Apple i Samsung telefonima je velika tako da je i trenutna cena logična. Kada bi se smanjila tražnja, pala bi i cena brzo.
Moze biti puno razloga za poslovanje u minusu.HKS napisao:Vjeron je jedan model i pokazivanje moci. Kako nekoliko Xiaomi/Huawei modela moze biti pokazivanje moci? Ajde da je jedan model u pitanju, recimo P20, ali desetine modela...
To su ogromne firme, a mobilni su im samo mali deo price.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Kinezi baš puno gube...

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

I gde je profit u toj tabeli?
Oni gube jer se nadaju da ce jednog dana poceti da posluju u plusu, sada prze pare zarad osvajanja trzisnig udela i izgradnje brenda. Slicno ko Tesla.
Oni gube jer se nadaju da ce jednog dana poceti da posluju u plusu, sada prze pare zarad osvajanja trzisnig udela i izgradnje brenda. Slicno ko Tesla.
Pokaži finansijski izveštaj, pa ću da poverujem.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...