Mobilne telekomunikacije

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Mobilne telekomunikacije

Post od Xepoj87 »

https://techcrunch.com/2016/11/25/xiaom ... are-sales/
Xiaomi’s business model isn’t about selling handsets, except insofar as those handset sales lead to recurring service revenue later on. So said Xiaomi global VP and former Android VP Hugo Barra in an interview with Reuters. The executive for the device maker was commenting on a drop in its smartphone sales in China, explaining that they wouldn’t impact the company’s long-term profit growth.

Barra explained that Xiaomi “could sell 10 billion smartphones and [the company] wouldn’t make a single dime in profits,” speaking to Reuters, adding that Xiaomi is essentially giving away its smartphones “without making any money,” because ultimately it “care[s] about the recurring revenue streams over many years” rather than immediate margins on hardware.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Sta reci, debili.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Marketing je čudo.

--

Meni prođe prva godina sa P10 (tj 13 meseci, ali mi je mesec dana stajao u fioci). Da kucnem u drvo, radi odlično. Za godinu dana, restartovao se jednom, i to prvi ili drugi dan nakon početka korišćenja.

Redovno stižu nadogradnje za EMUI, a stigao je android 8. EMUI ima zanimljivih fora, mrzelo me i da isčitam sve.

Ispadao je, uglavnom na beton ili kamen, jednom i u baru, dva puta je udaren u ekran, ostade par manjih tačkica, gde "oklop" ne pokriva. Nije da ne vodim računa, ali ne pazim baš kako ga i gde nosim. Na ekranu je folija koja dolazi sa njim, futrolu sam kupio originalnu i pokazala se boljom no što sam očekivao.

Ima još dve godine garancije, nadam se da neće trebati. Iako za manje od godinu dana (u martu 2019.) dolazi vreme za novi, ne verujem da ću ga menjati, ukoliko bude radio i približno ovako. Meni je i sada kao nov. Najbitnije mi je da mogu da popalim sve procese i da skačem sa jednog na drugi bez problema, da mi gmaps startuje veoma brzo, dobar signal, kako mobilni, tako i wifi. Kada radi kao hotspot, odličan signal i net daje.

Doduše, osim velikog broja poziva i mailova, često koristim Tapatalk, Viber, kameru, gmaps, novine i to je to.

Kao manu, naveo bih bateriju.
Možda ona radi sasvim korektno, sa obzirom koliko se telefon koristi, tj koliko ima razgovora i da je stalno online, često se koristi BT sluška itd, ali bi meni odgovaralo da bude malo bolje :)
Jesu ljudi dali uz njega i 10Ah bateriju i autopunjač, ali to ne koristim :D U 98% slučajeva izguram do kraja dana bez dopune. Čini mi se da od novog androida malo više srče, iako malo-malo stiže dopuna za optimizaciju baterije :D

Zahtevniji korisnici bi mu sigurno našli mane, ali je meni OK. Pogotovo posle jeftinijih Androida.

TT

Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Geza napisao: 26 Apr 2018, 07:13 Pazi ovo :)
https://techcrunch.com/2018/04/25/xiaom ... -high/amp/
I eto, tu ti u vise navrata pise da vecina proizvodjaca ima jako mali profit, ako ga uopste i imaju :)

Ali jbg, obilo im se o glavu iznosenje istine koju je rekao Hugo Barra, pa je posle otpusten :)
A primetices da pricaju o ukupnom "hardveru", ne o telefonima :)
Today our CEO Lei Jun announced a promise to all our fans...#Xiaomi will forever limit the net profit margin after tax for our entire hardware sales (including smartphones, IoT and lifestyle products) to a maximum of 5%.
A dodatno, nigde ovde nije spomenuo da oni zapravo imaju profit, zar ne? :)

A sada, ono sto si trazio :)
https://www.digitaltrends.com/mobile/ap ... ne-market/
The market’s more a duopoly, it turns out. In the second fiscal quarter of this year, sales of iPhones represented more than 75 percent of the smartphone industry’s profits, while Samsung’s Galaxy devices made up 30 percent. And both companies made off like princes: Apple commanded the industry’s highest profitability with a 38 percent margin for smartphones, while Samsung slotted in second with 17 percent.
The next nearest competitors don’t come close to that level of success. Microsoft, HTC, Lenovo, and Blackberry operate at losses of varying severity. Microsoft and HTC lose 22 percent on every handset, while Lenovo loses 10 percent. BlackBerry losses are comparatively small at 3 percent. And Sony’s running a break-even phone business with profit margins of zero percent.

E sada, Huawei i Xiaomi nisu ubaceni u tu listu, ali bi Huawei trebao biti treci po redu i jedina firma pored Applea i Samsunga, koja pravi profit na telefonima.
Xiaomi ide do 2 dolara po telefonu, pa padne ispod 0 i stalno je tu negde na granici nule.
Apple ima profit od 150 dolara po uredjaju, a jos sa preskupim dodacima i ludacima koji ih kupuju...sky is the limit :D
Huawei zaradjuje oko 15 dolara po telefonu, ali to tek sada, kada su im i cene otisle u nebesa.
Zanimljivo je da je cetvrti po redu profita Oppo, samo 1 dolar ispod Huaweija po uredjaju, a 6. Vivo, 1 dolar iza Oppo-a.

U 2017. godini je Apple imao 65% profita, Samsung 22%, Huawei i Oppo 4%, Vivo 3%, a ostali zajedno 1.5%.
To je ukupna cifra profita od svih prodatih telefona.

A prodaja ide ovako:
For the full year Samsung was the unit share leader. It shipped 317.3 million smartphones, up 1.9% from 2016, and captured 21.6% of the market. Apple was a distant second at 215.8 million iPhones for a 14.7% market share. Huawei was third at 10.4%. OPPO came in fourth at 7.6% and Xiaomi was fifth at 6.3%.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Laki021 »

Sta je Barra rekao?

Nemam reci koliko besmisleno zvuci ideja da ce oni da zaradjuju od usluga oko uredjaja, servisa i sl...
Pa to samo Google i Apple mogu. Ne moze ni Samsung, prva stvar koju svako uradi kada kupi Samsung telefon je da obrise ili sakrije sve te njihive servise, Samsung store i sl gluposti. I sad ce neko da koristi Xaomi servise vise umesto Google-ovi, hoce kako nece...
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Huawei sigurno zarađuje na telefonima, izbacili su dosta skupljih modela koji im popravljaju prosek. Motorola zarađuje i preko Moto Modsa, dodataka koji idu uz telefon. Da li se i to računa u profit?
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Imas u mom prethodnom postu dole Laki, quoteovao sam, da ne bi napravili profit ni da prodaju 10 biliona uredjaja.
Gedzo, kao sto sam i rekao, Huawei je video profit tek sada, kada je roknuo cene kao Samsung.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel koristi neko Global tel ? Moze malo pojasnjenja kako to radi, jel ok usluga, cene, paketi ?

Imaju trenutno neku akciju, pa bi mozda uzeo sestri paket i telefon kod njih
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Jedan poznanik prodaje njegov iPhone 8 da bi uzeo P20 pro. Iphone uzeo pre 2-3 meseca i već ga prodaje kad je probao p20 pro
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Post od Laki021 »

Drug pokrljao svoj Nexus 6 pa smo isli da nadje novi telefon. Posto nema neka jaka ubedjenja bio je otvoren za sve Android telefone pa smo isli da ih probamo. Dosta smo telefona videli i poredili, neki su me iznenadili prijatno, neki neprijatno.

Google Pixeli 2... Iznenadjujuce je velika razlika izmedju Pixela i Pixela XL, iako bi se na osnovu imena reklo da je razlika samo u velicini, razlike su zapravo frapantne.
Obican Pixel je potpuni debakl. Uzasno jeftin osecaj u ruci, ruzan sa bezelima od po metra, kriminalan ekran. Jedino je cena momacka, 850 chf. Samo lud covek moze da da te pare za telefon koji ne odaje utisak sprave od preko 300chf. Kandidat za najgoru kupovinu.
Pixel XL2 je skroz drugaciji, moderan izgled prednje strane telefona, ekran koji je veoma pristojan. Jeste, ima problema kad se naginje, poprilicno menja boju, medjutim generalno je to ekran kakav se ocekuje na flagship telefonu. Materijali su takodje losi, okolo i iza, opet zestoko ispod ocekivanja, nije ga prijatno drzati u ruci. S obzirom da kosta 950chf, preskup je, ali naspram obicnog deluje kao sjajna kupovina. Generalno, ne vredi te pare.

Samsung S8 i S9, definitivno klasa za sebe u Android svetu, bar sto se izgleda, izrade i ekrana tice. Ko zeli najbolje, uzme S9, ko zeli odlican odnos cena/dobijemo, uzme S8. On ce na kraju uzeti S8 koji kosta 550chf, sjajna kupovina. Razlike izmedju S8 i S9 su smesne, ali ko zeli najnovije uzece S9.

Huawei P20, auuu, jeste da ne volim Huawei al ono ne strasno. Da mi je znati koliko podmiciju reviewere da im pisu pozitivne recenzije.
OK, znao sam da je telefon kopija iP X vizuelno, ali sto nisam znao je koliko los ekran ima. Ono je tragicno, koliko znam OLED je u putanju, ali iz nekog razloga boje su zamoljene da odu. Prelsabe, isprane boje, malo sam popravio prebacujucu modove, ali ne postoji mogucnost da se podesi da bude iole pridtojno. Ako se stavi pored S9 ili iP X, razlika je ko dupe i glava, nisu nijanse, kao 6 generacija da je izmedju.

Takodje ekran ima nisku max osvetljenjst. Ako se prebaci na auto mod onda primetno moze da pojaca preko max rucnog, medjutim vec posle par sekundi smanji. Sve u svemu strasnoo. Izrada telefona je bar dobra, a ukradeni dizajn dobro deluje. Pored Pixela 2, najveci debakl od gledanih telefona.

Sto se ekrana tice, najcudnjna stvar je da njihov P20 lite ima vidno bolji ekran!!! Kontam da su u P20 hteli posto poto da stave OLED, al stavili neku krsinu. P20 lite, kosta 390 chf, super izgleda, ima fin ekran i deluje kao 17x bolja kupovina od punokrvnog P20.

Pored je bio One flagship, OnePlus 5T ili kako se vec zove. Jedna od boljih kupovina reko bih. 570chf, telefon modernog izgleda, poveci ekran, solidan ekran, dobre boje, kontrast, opet neuporedivo bolji ekran od P20. Dobra izrada, ko voli Kineze, ovaj bi bio moja preporuka.

Nokia 8 Sirocco, interesantan telefon, siri od vecine danasnjih. Ko je nistalgican moze biti interesantna kupovina. Drugu se iz nekog razloga nije svide a ja ga nisam previse ni cackao.

Sve i svemu, preoruke su S8/S9 (Plus), OnePlus 5T, eventualno P20 LITE.

Za izbegavati su Pixel 2 i P20.

Koga zanima i iOS, iP X je prica za sebe.
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Ja sam pipao P20 I pitao lika u radnji zasto je ovako los ekran,rekao bih da je na mom Honor 8 bolji ekran. Kaze verovatno jer je to kao demo model, pa salju losije telefone. Nisam popio priču.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

P20 nema OLED, vec LCD IPS ekran. P20 Pro ima OLED ekran.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:

Mobilne telekomunikacije

Post od Laki021 »

O tom Pro i pricam zapravo, flagship model, 900 chf.
Odgovori