Merenje prosečne brzine na auto-putu
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Pa Vlado, ako kamikaze primene tvoj recept, isto nam dodje.
Kamikaze se trkaju i luduju, pa ih onda vidiš kako odmaraji pred naplatnom.
Koja korist od toga?
Nit brže stigneš, nit uštediš gorivo, a i dalje se rizično vozi.
Kamikaze se trkaju i luduju, pa ih onda vidiš kako odmaraji pred naplatnom.
Koja korist od toga?
Nit brže stigneš, nit uštediš gorivo, a i dalje se rizično vozi.
^
Iskreno sumnjam. Danas su me preticale samo strane tablice. Oni gotovo svi staju na neku pumpu tako da nisu u problemu. Meni je bas smor. Ja sam od onih koji nisu valjano skoncentrisani na 120 kmh. Poceo sam da se vrpoljim, gledam telefon itd. Nadam se da cu se navici, ali mislim da ovo nece dati efekta sto se bezbednosti tice.
Negde sam gledao tabele sto su davali po novinma za mininalno vreme kojim se dolazi od naplatne do naplatne a da ne bude kazne. Mislim da su uzeli daljinu od stare rampe na Bubanj potoku, jer su za Beograd-Pojate dali 1h26m. Ja sam stigao za 1h15m, uz prosecnu 118 kmh.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Iskreno sumnjam. Danas su me preticale samo strane tablice. Oni gotovo svi staju na neku pumpu tako da nisu u problemu. Meni je bas smor. Ja sam od onih koji nisu valjano skoncentrisani na 120 kmh. Poceo sam da se vrpoljim, gledam telefon itd. Nadam se da cu se navici, ali mislim da ovo nece dati efekta sto se bezbednosti tice.
Negde sam gledao tabele sto su davali po novinma za mininalno vreme kojim se dolazi od naplatne do naplatne a da ne bude kazne. Mislim da su uzeli daljinu od stare rampe na Bubanj potoku, jer su za Beograd-Pojate dali 1h26m. Ja sam stigao za 1h15m, uz prosecnu 118 kmh.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Pričam o onima koji peglaju 200kmh, njima će stajanje da se oduži. Napisao sam gore kako sam ja ispeglao svoju prosečnu brzinu, da sam trebao da stojim pola sata ili više - razmislio bih za sledeći put.
Na stranu što se stalno potencira argument kako se može izvrdati ovakvo merenje, što je besmislena priča. Ovo neće biti jedina nego dodatna mera na autoputu, fiksni radari i presretači će i dalje da operišu.
Na stranu što se stalno potencira argument kako se može izvrdati ovakvo merenje, što je besmislena priča. Ovo neće biti jedina nego dodatna mera na autoputu, fiksni radari i presretači će i dalje da operišu.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Upravo, al tu dolazimo do jos jednog pitanja. Snimi me presretac/radar, a ja opet imao visok prosek na izlazu. Sta ce da rade, pisace mi dva puta za jedan isti prekrsaj?
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
- Vladapetr
Nisu to nužno dva ista prekršaja, velika brzina koju registruje presretač ne mora da rezultira prosečnom brzinom većom od dozvoljene.
Isto tako, ako te presretač uhvati na 230kmh besmisleno bi bilo da se to poništi jer ćeš na rampi platiti zbog toga što ti je prosečna bila npr 150kmh.
I obratno.
Isto tako, ako te presretač uhvati na 230kmh besmisleno bi bilo da se to poništi jer ćeš na rampi platiti zbog toga što ti je prosečna bila npr 150kmh.
I obratno.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Svejedno je teorijsko/pravni problem i dalje.
Ja mogu da zakucam 180km/h svo vreme, na rampi imam neki takav prosek koji je već, a u nekom trenutku me snime na 180, kako su to dva prekršaja?
Ja mogu da zakucam 180km/h svo vreme, na rampi imam neki takav prosek koji je već, a u nekom trenutku me snime na 180, kako su to dva prekršaja?
- Vladapetr
U takvom scenariju se poklope, ali u opštem slučaju nisu isti niti se mogu uporedjivati ili poništavati.
Ona tabela kod Markonija nema veze sa vezom.
Jedan kamiondzija mi je rekao da se znalo i na 1kmh razlike preticati
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока
Svako cudo za 3 dana.
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
nidza napisao: 29 Apr 2018, 11:33Ovo jeste ozbiljan problem. U narednom autu će obavezna stavka biti radar i lane assist. Bljak.Heinz napisao: Ali sam 2-3x skoro zaspao
Bogme mi u oba smera prošlog septembra proletesmo kroz Slo ko da je mala zemlja.maniaxxx napisao:Blago vama kad možete da ostvarite takav prosek na AP. ja u SLO teško mogu to da postignem po danu.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Može biti ako imaš sreče, ali svakodnevno putovanje na relaciji npr CE-LJ, sa svom guzvom i stajanjima ako izvuces prosek 100 dobar si.
Ako te zaustave teško da češ imati previsok prosek. A ako te samo snime onda da, imaš dve šanse da platiš za isti prekršaj.Grujic napisao: 29 Apr 2018, 14:22 Upravo, al tu dolazimo do jos jednog pitanja. Snimi me presretac/radar, a ja opet imao visok prosek na izlazu. Sta ce da rade, pisace mi dva puta za jedan isti prekrsaj?
U tome i jeste pitanje, po nekim osnovama pravde ne moze se dva puta suditi za jedan prekrsaj.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
I stvarno, šta se desi kada se za službeni automobil prijavi sa su vozila tri vozača, koja su se menjala tokom puta, recimo BG-NI?
TT
TT
- Kornjaca Rade
- Pridružio se: 15 Feb 2014, 08:57
- Garaža: Lancia Delta 1.8 Di T-Jet
Ono povecanje na 130kmh vise niko i ne pominje.