Merenje prosečne brzine na auto-putu
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Lako je ns-bg. Cela deonica je 120kmh.
Dok recimo ljig preljina ima i 80 i 100 i 120 (ako se dobro secam). Znaci neces moci na tempomat i da ne razmisljas nego non stop da pratis ogranicenja. A takav ce biti taj autoput i na drugim delovima kad se izgradi.
Dok recimo ljig preljina ima i 80 i 100 i 120 (ako se dobro secam). Znaci neces moci na tempomat i da ne razmisljas nego non stop da pratis ogranicenja. A takav ce biti taj autoput i na drugim delovima kad se izgradi.
Ozbiljno? Ima onih par zeznutih krivina Al ja nisam primetio da ima ograničenja
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Po kojoj brzini na toj deonici kaznjavaju ? Prosek proseka te tri max dozvoljeneDarko napisao:Lako je ns-bg. Cela deonica je 120kmh.

zezam se ali dolazimo na to da je sistem tutor u italiji to kako treba da bude. Merenje po deonicama a ne od rampe do rampe. Ovo je retardirano skroz, posebno sto nema tolerancije ni jedan km/h prekoracenja.
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Na delu od Sida do granice, gde je prvo pocelo merenje prosecne brzine, zabelezeno je oko 40% manje saobracajnih nezgoda.Vladapetr napisao: 29 Apr 2018, 13:32 Nakon ogorčenja sa početka, kad pogledam sa druge strane - možda ovo i ne ispadne loše na kraju.
Svakako je gora opcija gomila kamera, pogotovo kad slikaju s guzaovde samo treba na izlazu korigovati prosečnu brzinu, dakle lakši gas na kraju ili čak stajanje neki minut, pa nema problema.
Spadam u grupu bržih vozača tako da će me ovo svakako usporiti, ali ukoliko benefit bude u manjem broju kamikaza po autoputu i manje saobraćajki (manja šansa za sat i više zastoja), prihvatam.
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Cini mi se da su tuneli 80 ili 100? mozda gresim, jednom sam prosao tuda ali mi nesto ostalo u secanju.stefanan napisao: 29 Apr 2018, 19:58 Ozbiljno? Ima onih par zeznutih krivina Al ja nisam primetio da ima ograničenja
Jeste, tacno si napisao. Ima par razlicitih ogranicenja na toj deonici.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
A zašto bi bilo tolerancije?
Nije to trenutno postignuta brzina, pa uređaj nije baždaren. Ovo je veliko (tačno) rastojanje, podeljeno sa vremenom. Pitanje je samo da li su im satovi dobro naštelovani, a tu može biti i većih odstupanja od par km/h. Nisam siguran ni koje vreme uzimaju, kao vreme ulaza izlaza - da li to vreme naplatne stanice ili čitanjem tablica registruju prolazak. Ovo drugo je manje verovatno, jer maše tablice.
TT
Nije to trenutno postignuta brzina, pa uređaj nije baždaren. Ovo je veliko (tačno) rastojanje, podeljeno sa vremenom. Pitanje je samo da li su im satovi dobro naštelovani, a tu može biti i većih odstupanja od par km/h. Nisam siguran ni koje vreme uzimaju, kao vreme ulaza izlaza - da li to vreme naplatne stanice ili čitanjem tablica registruju prolazak. Ovo drugo je manje verovatno, jer maše tablice.
TT
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Info koju sam ja dobio ovde na forumu od nekog (Heinz mislim) je da su uskladili satove na svim naplatinim stanicama gde mere prosecnu brzinu, ali do skora znam da na deonici bgd-nis nije bilo uskladjeno i da sam 2x morao da pisem izjavu da mi vrate sredstva za nelogican prolaz na parcetu autoputa Smederevo-Pozarevac , jer po njihovom merenju vremena sam izasao pre nego sam usao i sistem to vidi kao nelogicnost i skida nesto oko 1300din ako se lepo secam. Vreme im izmedju te 2 rampe bezalo za oko 4minuta . Da mi se desilo jednom pa ajde , ali 2x sam se mlatio i pisao izjavu , pa sam nakon toga na toj deonici najcesce skidao tag i uzimao karticu jer mi vec bilo muka da se maltretiram dalje sa pisanjem reklamacija.
- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Meni često Y na tablici isčita kao U ili V, kakva je tu sitiacija da izvuku prosek brzine ako se na sledećoj rampi tablica očita ispravno?
Bio sam juče do Niša i primetio sam da sada dosta više vremena treba da izađe kartica. Pre je bilo pritisneš dugme i bukvalno odmah čuješ automat kako radi i izlazi kartica za 1-2 sekunde. Sada je, bar u mom slučaju, to trajalo 10-ak sekundi. To mi se desilo i u odlasku (Aleksinački Rudnici) i u povratku (Nais). Da li je bila samo slučajnost ili se nešto promenilo, ne znam.
Inače primetno sporije se vozi. Rekao bih čak da većina vozi i dosta ispod 120. Stavio sam tempomat na 120 i bio sam među najbržima na auto putu. Uglavnom su me stranci prestizali.
Inače primetno sporije se vozi. Rekao bih čak da većina vozi i dosta ispod 120. Stavio sam tempomat na 120 i bio sam među najbržima na auto putu. Uglavnom su me stranci prestizali.
Ljig - Preljina još uvek ne mere, kažu da je otvoren sistem naplate i ne može za sada.Darko napisao: 29 Apr 2018, 18:34 Dok recimo ljig preljina ima i 80 i 100 i 120 (ako se dobro secam). Znaci neces moci na tempomat i da ne razmisljas nego non stop da pratis ogranicenja.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Tačno tako. Nema ulazne/izlazne rampe kod Ljiga.
TT
TT
- Gruja1595
- Pridružio se: 26 Maj 2015, 07:22
- Garaža: BMW F30 320eD
- Kontakt:
A ja pojma nemam sto se vodi ovolika polemika, da se vozi 140kmh uz par usporavanja zbog kamiona koji se medjusobno preticu, ne moze da se prebaci 120kmh prosek.
Ovi sto imaju po 150kmh prosek, oni nisu isli ispod 200kmh nigde..
Najveci prosek sto sam napravio bio je 128kmh, od Nisa do Batocine, uz voznju od 150-180kmh ( nije bilo ispod 150kmh ).
Ovi sto imaju po 150kmh prosek, oni nisu isli ispod 200kmh nigde..
Najveci prosek sto sam napravio bio je 128kmh, od Nisa do Batocine, uz voznju od 150-180kmh ( nije bilo ispod 150kmh ).
https://www.bademantili.rs - prodaja bade mantila
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Nidje veze, tom brzinom se na iole dužoj deonici nabije prosek osetno veći od dozvoljenog. Nešto si pobrkao matematiku.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
- stejer
- Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
- Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG
Ako od naplatne do naplatne vozis 150 kmh na tempomatu uz minimalne oscilacije zbog raznih faktora, ti ces imati prosek 140-150 ko od sale, ne moras ni da pomisljas da prilazis cifri od 180-200.