TV - Audio - Video - bela tehnika
Re: TV - Audio - Video - bela tehnika
Apsolutno indukcija. Kupili smo gorenje plocu i prezadovoljni smo. Nema cekanja da se zagreje ploca, sve je instant.
Sent from my E5603 using Tapatalk
Sent from my E5603 using Tapatalk
Indukcija jeste bolja ali treba imati u vidu da je potrebno posebno posuđe za indukciju. Potrebno je magnetno posuđe odnosno posuđe od magnetnog materijala. Razlog za to je taj što prilikom kuvanja na indukcionoj ploči samo posuđe generiše toplotu. Ispod staklokeramikog sloja nalazi se bakarni namotaj. Naizmenična struja koja napaja ploču za kuvanje pretvara se iz 50 Hz u približno 25 kHz u transformatoru/pretvaraču i prenosi se na namotaj koji generiše toplotu. To ne funkcioniše sa običnim posuđem.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Samo da nije od mnogo tankog lima.
Emajlirano može.
Emajlirano može.
Nesto mi se cini da turska ispadne bolja na obicnoj ploci.
Ne treba forsirati max power verovatno. Ne pijem tursku da bih imao konkretno iskustvo.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Koristio sam indukcionu samo kratko vreme u iznajmljenom apartmanu, ali moj utisak je bio da voda provri jako brzo, ali kad skineš džezvu voda nema 100C već tipa 60C, da se jedva i puši. Kao da to vrenje nije ono klasično od temperature već da se voda uzburka nekako od indukcije.
Možda grešim, kažem malo sam koristio, nisam izveo egzaktna merenja
ali ako je tako onda zato turska ne ispadne isto.
Možda grešim, kažem malo sam koristio, nisam izveo egzaktna merenja

Fora sa tim kljucanjem pa i kafom je sto indukcija greje celom povrsinom posude pod vodom a obicna ringla samo dnom. Citaj lokalno visa temperatura dna kod obicne ringle pa zato i ispadne kafa drugacija.
Koristim indukciju i uzeo bih je opet, mnogo je brza, ali sa boschom imam jako lose iskustvo i sa uredjajem i sa podrskom i reklamacijama, i staklo je jako osetljivo i grebe se obicnim sundjerom za posudje. Sad da uzimam uzeo bih gorenje...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Koristim indukciju i uzeo bih je opet, mnogo je brza, ali sa boschom imam jako lose iskustvo i sa uredjajem i sa podrskom i reklamacijama, i staklo je jako osetljivo i grebe se obicnim sundjerom za posudje. Sad da uzimam uzeo bih gorenje...
Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Indukcija takođe greje dno posude samo. Zidovi se indirektno zagreju, potpuno isto kao i sa IC pločom.
@grujicd je dobro primetio, na maksimalnoj snazi može da se desi da proključa voda pri dnu, a ona pri vrhu da ne stigne da se zagreje. Prosto za manju količinu tečnosti ne treba koristiti maksimalnu snagu ili podigni džezvu na par sekundi i promešaj malo.
@grujicd je dobro primetio, na maksimalnoj snazi može da se desi da proključa voda pri dnu, a ona pri vrhu da ne stigne da se zagreje. Prosto za manju količinu tečnosti ne treba koristiti maksimalnu snagu ili podigni džezvu na par sekundi i promešaj malo.
Posle indukcije, kada smo bili u Nisu gde imamo obicnu keramicku, bas se oteglo kuvanje.
Samo indukcija i dobra posuda.
Posebno na zapadu, gde je struja 6x + skuplja.
Samo indukcija i dobra posuda.
Posebno na zapadu, gde je struja 6x + skuplja.
- Puzo81
- Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
- Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium
Živa je klima, umrEla neJe:).nuk napisao: 23 Apr 2018, 19:47 Može biti vrlo lako, veza između dve ploče takođe, čak i problem na samom modulu. Sve se manje više rešava..
Bio Nuk, sredio je. Sad još ugradnja i punjenje. Ofarbaću pozuteleli poklopac.
Hvala Nuku, baš me obradovao danas.
A, hteo si da je bacis 
Gesendet von meinem SM-J500FN

Gesendet von meinem SM-J500FN
Hvala na preporukama. Ipak sam se odlucio za staklokeramiku bolje serije. To su mi preporucili i u prodavnici. Imam utisak da su kvalitetne, a i koriste se one nemacke ploce o kojima je bilo reci ranije u temi. Nidza mi nije odgovorio za rernu pa bi mi dobro doslo ako je jos neko pekao na dva nivoa da pojasni princip.
Kad smo kupovali sporet, namerno sam birao kombinovanu plocu (indukcija + IC). Nema poredjenja, indukcija je mnogo brza, lakse se podesava temperatura, reaguje trenutno na sve komande. Toliko je bolja da cemo na kraju morati da bacimo visak posudja koje imamo i koje ne moze da ide na indukciju, i kupiti novo kako bi ih iskljucivo koristili. IC ringle sa senzorima rade na principu on/off, i prosto je sve mnogo sporije i mucnije.
Tako da mislim da treba ponovo razmisliti o izboru.
Tako da mislim da treba ponovo razmisliti o izboru.