Kako se vozi u Srbiji?
Re: Kako se vozi u Srbiji?
Ako ne vidis marku guma od onog izpred vozis predaleko. Kad pretices ako ne vidis boju ociju kontra vozecog onda pretices previse na sigurno. I jos nesto vrlo vazno. Leva rucica je samo za blicanje ostalo batali
- stejer
- Pridružio se: 11 Mar 2018, 03:04
- Garaža: Corsa C 1.8 GSI, Audi A3 1.9 TDI, VW Scirocco 2.0 TSI DSG, BMW F10 525d xDrive, Leon Cupra 280 DSG
Svaka cast ljudi, bukvalno ste sve naveli. Uglavnom je jedini hendikep P-a u praksi da ne mozes da vozis od 23 do 5-6h i da alkohol mora da bude 0.00‰. Koliko sam primetio svi se ponasaju skoro isto i prema osobi sa P-om, mozda malo vise opreza. Nije bas kao sa L-om da se uglavnom prva prilika koristi za gas patos i obilazenje iste.
Ponovio bih samo da ne juricas, i da pokusas sto vise tecno da vozis, bez onoga gas-kocnica, gas-kocnica. Drzi odstojanje, putevi su nam KATASTROFALNI i ne nabijaj se nikome u branik jer ako izleti rupa, mozes bez tocka da ostanes.
Benzinac 1.0 (atmosferac?) mora u obrtaje, ako ces voziti tako nesto obavezno saltaj pred obilazenje, ako si u 4. ili 5. i kruziras mozes i dve brzine nize. Vremenom ces se saziveti vec sa autom koji vozis.
Parkiranje parkiranje parkiranje!!! Svih oblika, kao sto rekose. Najbitnija stavka za grad.

Ponovio bih samo da ne juricas, i da pokusas sto vise tecno da vozis, bez onoga gas-kocnica, gas-kocnica. Drzi odstojanje, putevi su nam KATASTROFALNI i ne nabijaj se nikome u branik jer ako izleti rupa, mozes bez tocka da ostanes.

Benzinac 1.0 (atmosferac?) mora u obrtaje, ako ces voziti tako nesto obavezno saltaj pred obilazenje, ako si u 4. ili 5. i kruziras mozes i dve brzine nize. Vremenom ces se saziveti vec sa autom koji vozis.
Parkiranje parkiranje parkiranje!!! Svih oblika, kao sto rekose. Najbitnija stavka za grad.
Meni je moj svojevremeno vikao šaltaj, šaltaj, šaltaj!!!nuk napisao:To i gas, gas, gas, koči, koči, koči

- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Gde god kreneš ti kolima. Što više prakse to bolje. Kad jednom uđeš u auto, vežeš se, upališ i kreneš i "probudiš" se na semaforu, pa skontaš da sve to radiš automatski i bez razmišljanja o tim operacijama onda si već savladao početnički nivo. Najveća greška koju prave početnici je što kad malo ovladaju vožnjom dobiju previše samopouzdanja. Vožnja nije samo gas, menjač, kvačilo, kočnica i volan. Vožnja je mnogo više od toga. Ja sam imao udes neka 3 meseca po polaganju, a vozio sam aktivno svaki dan čim sam dobio dozvolu. 200 metara od kuće, na mestu gde prolazim najmanje jedanput dnevno. Udario je on mene, ali sve se moglo izbeći da sam malo više obratio pažnju, a ne ja umesto da usporim jer nije baš pregledno, ja po gasu. Lekcija za ceo život.
Posetite www.garaza.rs !
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ortaku je ćale izvadio radio iz keca. "Ima da slušaš motor, a posle ćeš da slušaš te drekavce!"
TT
TT
I jedan citat seniora koji pamtim za čitav život:
"Ovde leži onaj koji je imao prednost."
Komentar nije potreban.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
"Ovde leži onaj koji je imao prednost."
Komentar nije potreban.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Koje su poslednje reči suvozača?
- Ma može...
- Ma može...
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ffffap
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Mozda nije bas tema, ali ajd, u Poljskoj mi se ucinilo kao da sam u Srbiji za trenutak sto se voznje tice. Vozi se brzo, potpisuje se i slicno, a juce me je u naseljenom mestu gde je 50 ogranicenje pretekao sleper bez ikakvog razmisljanja.
Eastern Europe style. 

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tamo i jeste slična vožnja
I voze pijani
I voze pijani

Jeste slicna voznja, ipak su to ljudi iz tranzicije 
Ali ne voze pijani generalno, tu su nenormalno disciplinovani, jer odmah idu u zatvor sa preko 0.5.
Plus nese da ti izadje iz kola ako ga pogledas nadrkano, svirnes mu, ili ga preeknes. Taj nivo frustracije je rezervisan za Balkan i juznije.
Inace vece alkoholicare nikada nisam sreo, izuzev Britanaca.

Ali ne voze pijani generalno, tu su nenormalno disciplinovani, jer odmah idu u zatvor sa preko 0.5.
Plus nese da ti izadje iz kola ako ga pogledas nadrkano, svirnes mu, ili ga preeknes. Taj nivo frustracije je rezervisan za Balkan i juznije.
Inace vece alkoholicare nikada nisam sreo, izuzev Britanaca.
Čak sam i ja vozio pijan u Poljskoj 

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Čekam kolegu u Severnom bulevaru i trenutno se asfaltira traka u smeru od k. toka kod Bogoslovije. Iako stoji uredno znak da je zabranjen smer u tom pravcu par vozila po minutu krši to i vozi pa skoro u suprotnoj traci.
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
Sent from my SM-J330FN using Tapatalk
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Redovno. Stoji znak na prilazima, da je taj "krak" zatvoren, stoji prepreka, ma kakvi...