Merenje prosečne brzine na auto-putu
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Prilicno sam siguran da se toga nisu setili. Osim toga, morali bi da imaju obelezenu referentnu tacku. Prosto, radi se o tome da sud (treba da) inteersuju iskljucivo cinjenice i ako nisu tacne, bez ulaza u pretpostavke sta bi bilo kad bi bilo, prijave treba odbaciti.
Sta ce ti Jaguar 4.2 ako ga ne poteras bar malo? Za takvu voznju ti je dovoljan 1.2 auto, plus placas mnogo manje osiguranje i registraciju.
Sta ce ti Jaguar 4.2 ako ga ne poteras bar malo? Za takvu voznju ti je dovoljan 1.2 auto, plus placas mnogo manje osiguranje i registraciju.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Kakve veze ima jačina motora sa kulturom u vožnji? Ja lično volim da imam veliki auto sa puno opreme, ali to svakako nikada neće promeniti moje ponašanje u saobraćaju. Ne kupujem automobile da bi ih "poterao", kupujem da uživam u vožnji i niko ne može da me ubedi da je vožnja sa +200kmh uživanje. Pogotovu u Srbiji.
Četvrt veka vožnje bez ijednog udesa je dovoljna činjenica da znam da sam u pravu.
Četvrt veka vožnje bez ijednog udesa je dovoljna činjenica da znam da sam u pravu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Sve je relativno, ali i ako su normalni sigurno nisu od tog ograničenja brzineSada svi holandjani trebaju da polude sto moraju da voze 100 kmh na najvecem delu autoputa, putu koji je bolji od DE, jer su svugde kamere...Ali vidim da su i dalje normalni

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Itekako je bilo nesreca, i to sa tesko povredjenima. Da li bas (jos uvek) niko nije stradao ne znam, ali teskih nesreca je itekako bilo.kragujevac napisao:U Austriji na autoputu A10 (Inntal AB) je na jako velikom delu puta ograničenje 100kmh (environmental care) i ne vidim da niko proziva vladu, ministre i šta ja znam koga još. Svi voze kako piše, a ako neko misli da treba brže niko mu to neće braniti, samo će posle odredjenog vemena da dobije poštu sa sumom za uplatu. Btw. to mi je bila najveća kazna koju sam (jedan jedini put) u životu platio, doduše na A1 prema Beču, ne na Inntal autoputu. Slikali su me da sam na sektoru puta sa ograničenjem od 80kmh vozio vratolomnih 96kmh, skinuli 3kmh toleranciju i poslali mi na kućnu adresu kaznu od 29€. Platio i dovidjenja, bio jun 2008.
Interesanto da niko ne komentariše činjenicu da iako je za prvomajske praznike "cela Srbija" bila na točkovima niko nije poginuo u nekoj saobraćajnoj nesreći. Odavno nije bilo takve vesti.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Vozilo se opreznije jer su svi bili pijani za volanom.
Nema veze sa saobracajnom kulturom, ali je prilicno neracionalno.
- kragujevac
Po onome što sam čuo u informativnim emisijama nije niko poginuo. Dobro, tu bi bili opet na temi "ko još veruje....:" ali ajdsad, neke informacije je moguće dobiti samo na taj način.Grujic napisao: 03 Maj 2018, 10:46Itekako je bilo nesreca, i to sa tesko povredjenima. Da li bas (jos uvek) niko nije stradao ne znam, ali teskih nesreca je itekako bilo.
Šta je neracionalno? To što neko ima želju da ima dobar auto a nema želju/potrebu da ga "potera". Ne mislim tako, mada dobro, svako ima pravo na svoje mišljenje. Skuplje održavanje....? OK, možda i jeste,ali ne visim baš svakih deset dana u servisu pa da me to nešto zabrine. Skuplje osiguranje...? U odnosu na E39 520i je skuplje oko 140€ godišnje. To nije razlog za ne voziti neki auto. Skuplji porez....? Jeste, takodje , skuplji 135€ godišnje. Takodje nije razlog za....vidi gore. Više troši...?Ko ga ........šljivi. Ne vozimo milione kilometara godišnje, nije problem.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Opusti se Kragujevac. Nemaš potrebe nikom da se pravdaš ovde.
Što se tiče teme, kad sam pre dva meseca stigao na rampu Šimanovci, u trenutku kad sam stao da platim primetio sam u kućici policajca koji je bukvalno skočio sa stolice i izleteo napolje. Znači da je video na nekom uređaju tablice koje treba sankcionisati pa je požurio brže bolje da mu ovaj ne pobegne. Po tome bih mogao da zaključim, ne i da tvrdim, da kamera detektuje nešto ranije pre kućice, ali ne ni previše daleko. Taman dovoljno da policija može da reaguje.
Što se tiče teme, kad sam pre dva meseca stigao na rampu Šimanovci, u trenutku kad sam stao da platim primetio sam u kućici policajca koji je bukvalno skočio sa stolice i izleteo napolje. Znači da je video na nekom uređaju tablice koje treba sankcionisati pa je požurio brže bolje da mu ovaj ne pobegne. Po tome bih mogao da zaključim, ne i da tvrdim, da kamera detektuje nešto ranije pre kućice, ali ne ni previše daleko. Taman dovoljno da policija može da reaguje.
Posetite www.garaza.rs !
- kragujevac
Ma ne pravdam se. Poštujem tudje mišljenje, ali mi je interesantna logika da "jak" auto mora da se vozi brzo jer je inače neracionalno posedovati ga. Baš ću da vidim koliki će da mi bude prosek kad u maju budemo dolazili. Letos kad smo bili prosek celog putovanja M - KG je bio 106kmh.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Meni licno najvise ugodna voznja na autoputu je 130kmh (shodno i vozilu koje koristim).
Na 120kmh osecam vec da je sporije i dosadnije.
Preko 140kmh shvatam da moram da se vise koncentrisem i osecam se manje sigurno.
Dakle 130kmh idealno.
Da imam neki jaci i izolovaniji automobil mozda bih drugacije mislio.
Na 120kmh osecam vec da je sporije i dosadnije.
Preko 140kmh shvatam da moram da se vise koncentrisem i osecam se manje sigurno.
Dakle 130kmh idealno.
Da imam neki jaci i izolovaniji automobil mozda bih drugacije mislio.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Šta kažeš 130 ugodno?!
Tri hiljade za gospodina...
Tri hiljade za gospodina...

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Zdravo, ulozili ste zalbu, ali da li imate ikakvu osnovu, ako nije stavio?Mr.Rotor napisao:
Skori primer je taj sa vozač nije stavio tahograf traku i napisali kaznu firmi 200.000...
Ako se dobro secam, pre par godina je bilo dosta nedoumica oko digitalnih tahografa, ali ovde mi deluje cista situacija.
Hvala, pozdrav
Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока
Poslednja izmena od lami u 03 Maj 2018, 13:06, izmenjeno 1 put ukupno.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Bilo je 87 nezgoda sa 42-je povredjenih i bez poginulih.Grujic napisao: 03 Maj 2018, 10:46Itekako je bilo nesreca, i to sa tesko povredjenima. Da li bas (jos uvek) niko nije stradao ne znam, ali teskih nesreca je itekako bilo.kragujevac napisao:U Austriji na autoputu A10 (Inntal AB) je na jako velikom delu puta ograničenje 100kmh (environmental care) i ne vidim da niko proziva vladu, ministre i šta ja znam koga još. Svi voze kako piše, a ako neko misli da treba brže niko mu to neće braniti, samo će posle odredjenog vemena da dobije poštu sa sumom za uplatu. Btw. to mi je bila najveća kazna koju sam (jedan jedini put) u životu platio, doduše na A1 prema Beču, ne na Inntal autoputu. Slikali su me da sam na sektoru puta sa ograničenjem od 80kmh vozio vratolomnih 96kmh, skinuli 3kmh toleranciju i poslali mi na kućnu adresu kaznu od 29€. Platio i dovidjenja, bio jun 2008.
Interesanto da niko ne komentariše činjenicu da iako je za prvomajske praznike "cela Srbija" bila na točkovima niko nije poginuo u nekoj saobraćajnoj nesreći. Odavno nije bilo takve vesti.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Imati jak auto ne znaci nuzno imati potrebu voziti 160-170 ili brze. Puno vise znaci magistralnim putevima kada treba uraditi preticanje sporijeg vozila ispred sebe, a da to bude brzo i sigurno. Sa jakim autom te ne zanima previse da li je uzbrdo ili nizbrdo , i da li se vozis sam ili imas pun auto jer uvek povlaci dobro i tada do izrazaja dolazi snaga vozila. Ako pak posmatramo voznju auto putem razlika izmedju jaceg i slabijeg auta je ponajvise u nivou buke koji direktno utice na komfor voznje (pogotovu kada putujes 1000 i vise km).
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ne može auto da bude dovoljno bučno koliko mogu da pojačam muziku da ne čujem istu haha. Jel beše na papiru ti piše prosečna samo ako su išao preko 120, ako je ispod onda ništa? Pošto evo i danas Šimanovci - Kuzmin ništa ne piše.