Dobro veče
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Re: Dobro veče
Obrazovanje treba da bude razumljivo i primenljivo u svakodnevnom životu. To je već godinama tendencija u čitavom svetu, ta praktična upotrebljivost.
Da, svakako mislim da je bolje da deca uče da prepoznaju elemente gramatike na Cecinoj pesmi nego na Smrt majke Jugovića ili slično, jer rečnik iz tih starih pesama njima nije blizak.
U kojoj zemlji najpopularniju muziku svira/peva neka moralna gromada? Zamišljam scenu u USA, gde roditelji komentarišu neku njihovu radnu svesku i stihove npr Britni Spirs ("fuj ludača, bila na lečenju, decu ostavila" ), Rolling Stones ("drogoši, potpuni razvratnici, na to dete treba da mi se ugleda?"), ovaj što je prebio Rihanu pre neku god itd... Kapirate poentu.
Ako dete ne sluša Cecu & co, kakvu će to štetu ovaj stih da napravi?
Ako ih sluša, u čemu je problem?
A ako će zbog zarazne rime u ove dve rečenice, da dete pobaca svoje punk i rnr diskove i obuče se u šalvare, pa krene da seče vene na Rastu i ostale neraste... Onda je takav ljakse i bilo od prvog dana.
Da, svakako mislim da je bolje da deca uče da prepoznaju elemente gramatike na Cecinoj pesmi nego na Smrt majke Jugovića ili slično, jer rečnik iz tih starih pesama njima nije blizak.
U kojoj zemlji najpopularniju muziku svira/peva neka moralna gromada? Zamišljam scenu u USA, gde roditelji komentarišu neku njihovu radnu svesku i stihove npr Britni Spirs ("fuj ludača, bila na lečenju, decu ostavila" ), Rolling Stones ("drogoši, potpuni razvratnici, na to dete treba da mi se ugleda?"), ovaj što je prebio Rihanu pre neku god itd... Kapirate poentu.
Ako dete ne sluša Cecu & co, kakvu će to štetu ovaj stih da napravi?
Ako ih sluša, u čemu je problem?
A ako će zbog zarazne rime u ove dve rečenice, da dete pobaca svoje punk i rnr diskove i obuče se u šalvare, pa krene da seče vene na Rastu i ostale neraste... Onda je takav ljakse i bilo od prvog dana.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Dakle, ili Ceca ili smrt majke Jugovića
Uopšte nema mesta Ceci u obrazovnom sistemu, i gotovo
Danas Ceca, sutra nešto drugo, ali još gore
Uopšte nema mesta Ceci u obrazovnom sistemu, i gotovo
Danas Ceca, sutra nešto drugo, ali još gore
- Sloba
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
- Kontakt:
Moze i Dara Bubamara, ali u Svetu oko nas... Kosava sa Dunava.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Aca Lukas: Belo, oko mene sve je belo
EDIT:
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sarce ... ni/nej981p
Šarčević: Stihovi Cecine pesme biće izbačeni iz udžbenika, odgovorni će biti kažnjeni
- Ovaj zadatak biće izbačen iz radne sveske, a onaj ko je napravio propust biće kažnjen. Sramota je da stihovi šunda i turbo folka budu u školskom udžbeniku. O muzici koju učenici slušaju van škole neka brinu roditelji, a na časovima će se učiti korisne i važne lekcije. Svesku je izdao BIGZ, ali oni će to izbaciti po nalogu direktora Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) - kaže Šarčević.
EDIT:
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/sarce ... ni/nej981p
Šarčević: Stihovi Cecine pesme biće izbačeni iz udžbenika, odgovorni će biti kažnjeni
- Ovaj zadatak biće izbačen iz radne sveske, a onaj ko je napravio propust biće kažnjen. Sramota je da stihovi šunda i turbo folka budu u školskom udžbeniku. O muzici koju učenici slušaju van škole neka brinu roditelji, a na časovima će se učiti korisne i važne lekcije. Svesku je izdao BIGZ, ali oni će to izbaciti po nalogu direktora Zavoda za unapređenje obrazovanja i vaspitanja (ZUOV) - kaže Šarčević.
Znaci niko neće biti kažnjen 
Debili jedni

Debili jedni
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Mene ovo podseća na čuvenu epizodu kada Toni Soprano i Medou raspravljaju o pesmi Mr Tamburimen i njenom značenju.
Koliko znam to nije Cecina pesma već je ona samo izvodi, pesmu je napisao Mili (nisam siguran može da se proveri koga baš zanima).
A šta reći onda o Bori Đorđeviću. Mnogi će reći da su njegove pesme čista poezija a drugi će videti onu njegovu privatnu, lošu, stranu.
Setim se i Balaševića, jedne tv emisije gde je otvoreno rekao kako on pokušava pesmama da usmeri decu a sin mu se loži na tučnjavu jedna ćerka obožava Karleušu. Dakle koliko god se ložili da ćete decu usmeriti na vaš pravi put (ustvari vaš lični ukus) obično ne bude tako.
Pre neki dan videh majku sa detetom od 5 godina, mali nosi Ramones majicu.
Pošto sam njihov veliki fan zapitam se da li prevela neke pesme od istih i da li joj je to kul?!
Sam naziv grupe da li joj je i to kul?!

Koliko znam to nije Cecina pesma već je ona samo izvodi, pesmu je napisao Mili (nisam siguran može da se proveri koga baš zanima).
A šta reći onda o Bori Đorđeviću. Mnogi će reći da su njegove pesme čista poezija a drugi će videti onu njegovu privatnu, lošu, stranu.
Setim se i Balaševića, jedne tv emisije gde je otvoreno rekao kako on pokušava pesmama da usmeri decu a sin mu se loži na tučnjavu jedna ćerka obožava Karleušu. Dakle koliko god se ložili da ćete decu usmeriti na vaš pravi put (ustvari vaš lični ukus) obično ne bude tako.

Pre neki dan videh majku sa detetom od 5 godina, mali nosi Ramones majicu.
Pošto sam njihov veliki fan zapitam se da li prevela neke pesme od istih i da li joj je to kul?!
Sam naziv grupe da li joj je i to kul?!
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Ni ja ne vidim neku frku.
Ko da deca nisu cula za Cecu pa ce sada udzbenik da ih razdani. Malo nerealna postavka.
Al onda ako je njen stih problem, isto moze da se postavi i za druge autore kao sto je vec receno...
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Ko da deca nisu cula za Cecu pa ce sada udzbenik da ih razdani. Malo nerealna postavka.
Al onda ako je njen stih problem, isto moze da se postavi i za druge autore kao sto je vec receno...
- samo polako
Sad pričam sa kolegom, čovek sluša EKV i kaže mi da njegovi neće raditi stihove narkomana poput Lukasa i Cece. 

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...

U nekim nerealno idealnim uslovima (bez baba, vrtića, komšiluka) roditelji mogi da imaju 100% uticaja na svoju decu do polaska u školu. Od tog trenutka, uticaj na formiranje deteta svakom godinom opada za 10%, pa tako najkasnije sa punoletsvom padne na nulu. Realno, to se dogodi već u 13oj-14oj godini...
- Vladapetr
Izvini Veljo, ali odavno nisam pročitao veću glupost. Uticaj roditelja na dete prestaje kad dete napuni 14 ukoliko si dibidus nesposoban kao roditelj, što značajan procenat i jeste.
Kao kad čujem da su roditelji u šoku, nisu imali pojma da im se dete već godinama drogira. Ma važi
Kao kad čujem da su roditelji u šoku, nisu imali pojma da im se dete već godinama drogira. Ma važi

Mašiš poentuGrujic napisao:Ni ja ne vidim neku frku.
U knjigama nema mesta Ceci ili bilo kome sa estrade
Šta ko na gajbi sluša je nebitno, to je nešto sto ostaje i postaje iz kuće i vaspitanja
Ali u udzbenicima ne sme da stoji takva jedna osoba (osuđivana i to, na stranu sve ostalo)
Ni Bora Đorđević ne treba da bude tu
Postoji toliko pisaca, pesnika, za primer za vokativ
Jebao ih vokativ
- Vladapetr
Daj navedi jedan primer moralno ispravnog pisca, čiji je opus dovoljno čist da može da se izučava u školi, a čiju rečenicu deca čuju u svakodnevnom životu.
Po mom mišljenju, malogradjanština koja se manifestuje tako burnim sablažnjavanjem na sve u vezi narodnjaka, gora je X puta nego obožavanje tih istih narodnjaka.
Po mom mišljenju, malogradjanština koja se manifestuje tako burnim sablažnjavanjem na sve u vezi narodnjaka, gora je X puta nego obožavanje tih istih narodnjaka.
Estrada čoveče, u knjigama
Kakva malograđanština
Kakva malograđanština
- Vladapetr
Pa estrada ti je deo svakodnevice, uvek i svuda. Nije u program ubačena lekcija o životnom putu Cece ili nekog drugog, pa da sad uče sa koliko je godina prvi put nastupila u kafani, koje godine je kojom pesmom pobedila na Poselu, kojeg brenda je njena omiljena crna haljina... Pričamo o jednoj jedinoj rečenici, glupoj rečenici gde nije potpisan ni autor ni izvodjač, a skočila ekipa u glas, kao da se radi o skrivenom anti-semitskom sloganu ili nešto još gore.
I nemoj preskakati najbitniji deo, daj primer stiha koji prolazi te tako visoke kriterijume.
I nemoj preskakati najbitniji deo, daj primer stiha koji prolazi te tako visoke kriterijume.
- samo polako
Ne znam više da li se priča o stihovima, vokativu ili estradi.
Samo znam da svi oni koji se gnušaju te estrade znaju pomenute stihove iako isti nisu potpisani u knjizi čiji su niti koji estradni pevač ih izvodi.
Samo znam da svi oni koji se gnušaju te estrade znaju pomenute stihove iako isti nisu potpisani u knjizi čiji su niti koji estradni pevač ih izvodi.