Merenje prosečne brzine na auto-putu
- carov2
- Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
- Garaža: Audi A4
- Kontakt:
Re: Merenje prosečne brzine na auto-putu
Što se tiče buke na autoputu, najviše se razlika vidi između različitih klasa. Kada je reč o motoru u istom autu, razlika u buci ne treba da bude osetna. ( 520d vs 535d kao primer ) Veća je razlika 330d i 518d.
Svakako je danas kod modernih automobila, sa velikim brojem stepena prenosa, izraženija buka od vetra i od točkova nego od motora.
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Svakako je danas kod modernih automobila, sa velikim brojem stepena prenosa, izraženija buka od vetra i od točkova nego od motora.
Ja bih odlepio da vozim 120 u kontinuitetu.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Teška nesreća na putu Ljig-Preljina, poginulo dete
https://www.b92.net/info/vesti/index.ph ... id=1388632
Poslednja izmena od Ogi u 03 Maj 2018, 20:34, izmenjeno 1 put ukupno.
^
Na toj relaciji još ne mere prosečnu brzinu.
Na toj relaciji još ne mere prosečnu brzinu.
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Hmmm... pazi kad ispadne da je sleteo zbog brzine. Izvesno je.
Onda svi ispadamo glupi.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Ko zna zašto je izleteo ali izvesno je da samo saznanje da se tu ne meri prosečna brzina dovodi to toga da se tu nadoknađuje vreme a jebena je deonica za jurcanje
- stefankmn
- Pobednik Garaža - Kup takmičenja
- Pridružio se: 03 Feb 2015, 12:09
- Garaža: VW PASSAT B8 1.6 TDI
Juče sam vozio prvi put AP od kako je uvedena prosecna i mogu reci da je totalno sviranje .... sad. I da je voznja postala dosta opasnija nego ranije. Niko ne prelazi 120kmh cak ni kada se pretice vozilo. Dosta puta sam se nasao u situaciji gde vozim desnom trakom 120,nailazim na kamion autobus ili drugo vozilo koje vozi 80 90 100 110 kmh, i ne mogu da ga preteknem jer vozilo u levoj traci ide isto mojom brzinom. I onda sledi kocenje pa leva traka i cekicanje iza ovog dok se ne seti da se skloni.
Kapiram da cu sledeci boravak na autoputi voziti 130 140kmh pa odmor pumpa da se smanji prosecna. Ne zbog da bi vozio brzo nego smatram da cu biti bezbedniji kolko god to delovalo smešno i mozda bahato
Kapiram da cu sledeci boravak na autoputi voziti 130 140kmh pa odmor pumpa da se smanji prosecna. Ne zbog da bi vozio brzo nego smatram da cu biti bezbedniji kolko god to delovalo smešno i mozda bahato
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
E to je ona razlika izmedju AT i CH u kojoj ja pričam. U CH svuda gledam koliko je ograničenje i više gledam kmh Corsom (na Kii imam limit) nego što gledam napred. Dok u AT na autoputu gazim i do 150 kmh (130 ograničenje), i osećam se sigurnije jer vozim, a ne buljim 90% vremena u cajger.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Najverovatnije nije bilo vezano. Nazalost, nije prvi put da deca nastradaju jer ih ne vezuju pozadi.Ogi napisao: 03 Maj 2018, 20:13 Teška nesreća na putu Ljig-Preljina, poginulo dete
Za 1. maj sam vozio BG-NS i nazad, dosta ljudi kampuje u levoj traci sa 115-120. A bila je gužva.
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Uopšte nemam takva iskustva, a ove nedelje sam 4 puta bio Kuzmin - aerodrom, tamo i nazad. Možda jer ovuda nema neke gužve, ali opet ljudi idu 120 kao što su i pre, oni što pretiču, a bilo ih je išli su 140km/h recimo. Ja nisam primetio nikakve drastične razlike, pa i pre su na forumu pričali da sa 130 km/h ste skoro najbrži na autoputu..
Posle Šimanovaca ka BG možeš da voziš i 300 ako treba.
Ako te ne nahvata presretac, a na toj deonici ih bas ima:-)
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ja ih tu nikada nisam video a jurcam do aerodroma.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Nikad.
Svaki dan tuda idem poslednjih 6 godina. Istina je da najčešće gužva samoreguliše brzinu.
Svaki dan tuda idem poslednjih 6 godina. Istina je da najčešće gužva samoreguliše brzinu.