Dobro veče
Re: Dobro veče
Koja otpremnina, zakon je omogućio poslodavcu da jednim uručenjem rešenja za npr. novo radno mesto koje zaposleni neće da prihvati da otkaz.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ma traze oni da im firme posalju pozivnicu za prezentaciju. Onda spoje par dana.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
To novo radno mesto moraš da imaš u sistematizaciji. Ako nemaš pravnika u firmi, moraš da platiš da se uradi izmena sistematizacije. Naravno, par dana da se izmeni pa par dana da stupi na snagu, onda par dana da radnik odgovori. A plata teče...Heinz napisao:Koja otpremnina, zakon je omogućio poslodavcu da jednim uručenjem rešenja za npr. novo radno mesto koje zaposleni neće da prihvati da otkaz.
Šta ako nemaš novo radno mesto niti možeš da ga izmisliš?
Naravno, uvek može i to da prihvati pa te zajebava sa bolovanjima. Pogotovo mlada mama, sa dvoje male dece - samo ih vrti u krug.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
those who understand binary and others who don't.
Zasto je privatan, ako vlasnik tako sklopi dogovor sa direktorom?ljubitelj napisao:Zato sto privatan odmor ne moze biti trosak poslovanja firme- privrednog drustva.
Moze da se isplati zarada/plata, na nju plati porez na rad i doprinosiai onda da se ta zarada zaposlenog po zelji trosi na odmor ili bilo sta.
Nije legalno da vlasnik firme svoje privatne troskove placa preko firme, tj da knjizi kao trosak poslovanja.(racune Infostana ili telefona ili kablovske na fizicko lice, odecu, obucu, privatne restorane, privatne odmore ili blo sta iz licne potrosnje).
Za samostalnog preduzetnika je drugacije.
Kako se vozila kupuju radnicima, u cemu je razlika?
Cak mislim da moze da se napravi neka vrsta ugovora da firma zaposlenom placa i troskove smestaja i sta god jos.
Sta ih tacno sprecava, koji zakon?
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
- igor_harris
- Pridružio se: 12 Jan 2017, 13:47
- Garaža: 2004 Mazda 3 (1.6CD)
Ne mora nista. Sve je to lepo na papiru, ali ne znam kako ne kapirate da ovde ne postoji nezavisno pravosudje. Kod mene u firmi je brdo bivsih kolega pokusalo da tuzi firmu i niko nikad nije dobio.Heinz napisao:Taj nalog mora da bude napismeno.igor_harris napisao: 05 Maj 2018, 19:34 Na kraju, sta god pisalo u ugovoru je nebitno jer na kraju svakog ugovora pise da "pored svega navedenog zaposleni je duzan da obavlja sve ostalo po nalogu rukovodioca".
Radio sam smene po 16 sati, od pola 8 ujutru do pola 12 uvece i sutra opet dosao u pola 8 na posao. Kakav zakon? To ni kod privatnika nisam doziveo, a radio sam kod svakakvih ludaka.
Da ne pominjem ko nam je sve na platnom spisku a nikad se nije pojavio, ne smem ovde da pisem zbog raznih @dusmana koji prate ovo po zadatku.
Pitaj knjigovodju u firmi, sve ce ti objasniti sta i zasto ne moze da se isplacuje vlasniku firme za privatne troskove sa racuna firme. Pricamo o D.O.O obliku, tj drustvu.Xepoj87 napisao: 05 Maj 2018, 21:33Zasto je privatan, ako vlasnik tako sklopi dogovor sa direktorom?ljubitelj napisao:Zato sto privatan odmor ne moze biti trosak poslovanja firme- privrednog drustva.
Moze da se isplati zarada/plata, na nju plati porez na rad i doprinosiai onda da se ta zarada zaposlenog po zelji trosi na odmor ili bilo sta.
Nije legalno da vlasnik firme svoje privatne troskove placa preko firme, tj da knjizi kao trosak poslovanja.(racune Infostana ili telefona ili kablovske na fizicko lice, odecu, obucu, privatne restorane, privatne odmore ili blo sta iz licne potrosnje).
Za samostalnog preduzetnika je drugacije.
Kako se vozila kupuju radnicima, u cemu je razlika?
Cak mislim da moze da se napravi neka vrsta ugovora da firma zaposlenom placa i troskove smestaja i sta god jos.
Sta ih tacno sprecava, koji zakon?
Znam da ne mogu privatni troskovi, nisam o tome ni pricao, vec o tome da se auto moze staviti kao trosak firme, poslovna vevera, proslava firme, pa ne vidim kako je placen odmor drugaciji?
Kojim zakonom je odredjeno sta moze, a sta ne moze da se zavede pod trosak firme, gde mogu to procitati?
Kojim zakonom je odredjeno sta moze, a sta ne moze da se zavede pod trosak firme, gde mogu to procitati?
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
- steva_anya
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
- Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011
Klopa na racun firme i sl je koliko ja znam smanjeno na 0.5% godisnjeg prometa.
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
Zaposli se dečko od 27 godina kod nas u firmi. Radi 2 godine i raduje se kao malo dete jer će ga firma zaposliti za stalno. Rekoh mu, daj Bože, ali nema ništa od toga. Kako? Poslali mu posle par dana ugovor o raskidu radnog odnosa i u istoj koverti novi ugovor u kojoj se upućuje na rad kod novog poslodavca, a koji je njega iznajmio našoj firmi. Eto, rupa u zakonu.igor_harris napisao:2 godine je maksimum za ugovor na odredjeno vreme. Ugovor o privremeno/povremenim poslovima se i dalje moze produzavati do beskonacnosti.Gruja1595 napisao:Svakako ne sme vise od 2 godine da se drzi radnik pod ugovorom koliko znam, ili otkaz ili neodredjeno posle 2 godine.
8 godina vec radim tako i verovatno nikad necu ni dobiti resenje za stalno, ili cu dobiti posle 20 godina kao neke moje kolege.
Mali ne može peglu da digne na kredit, a hteo da se odvoji od brata i njegove porodice. Ima mađarski pasoš, zna mađarski jezik, ja mu savetovao da pali jer može.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Ladno Trojke u SAT-u. 

- Day Walker
- Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
- Garaža: BMW X3
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Jesi ga provalio ? Znaci strasno. 

Secka u krivini. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema
Trojke je mad max? Ili era? Ili ...nemogu da se setim, imalo je još nickova 
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk

Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Trojketova mračna strana, Džekil i Hajd