Zatamnjena stakla
Re: Zatamnjena stakla
Jel mogu deca da ih skinu / počupaju?
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Upoznam čoveka koji radi u atestnom centru AMSS koji mi je dao par korisnih informacija ako se odlučite da stavite i atestirate folije.
Dakle pored dokumetacije potrebna vam je
- dozvola proizvođača (mercedes i bmw ne izdaju istu, reče čovek da im od 1.6 stiže produžena lista i da je video ford, hjundai i volvo na njemu)
- uverenje od ugrađivača
- pare za agenciju i taksa
Prilikom odlaska u centar potrebno je popuniti zahtev i uplatnice.
Ko to dovoljno brzo uradi može biti prvi na redu jer je prvi onaj koji sve to popuni i preda na slobodan šalter.
Dobra stvar je da ima uplatno mesto u okviru centra, loša ne primaju kartice.
Sad što se tiče samog pregleda ako imate krovni kofer ili nosače za iste morate ih skinuti, agencija zahteva da auto bude u fabričkom stanju bez ikakvih dodataka. U suštini skinete da slikaju. Isto važi i za kuku (morate imati atest kao i za gas).
Dodatni problem može nastati ako vam se na motoru ne vidi broj (odlazak u mup po dozvolu pa prekucavanje istog) kao i broj sedišta i pojaseva.
Jave vam telefonom kada potvrda stigne.
To su iskustva.
Dakle pored dokumetacije potrebna vam je
- dozvola proizvođača (mercedes i bmw ne izdaju istu, reče čovek da im od 1.6 stiže produžena lista i da je video ford, hjundai i volvo na njemu)
- uverenje od ugrađivača
- pare za agenciju i taksa
Prilikom odlaska u centar potrebno je popuniti zahtev i uplatnice.
Ko to dovoljno brzo uradi može biti prvi na redu jer je prvi onaj koji sve to popuni i preda na slobodan šalter.
Dobra stvar je da ima uplatno mesto u okviru centra, loša ne primaju kartice.
Sad što se tiče samog pregleda ako imate krovni kofer ili nosače za iste morate ih skinuti, agencija zahteva da auto bude u fabričkom stanju bez ikakvih dodataka. U suštini skinete da slikaju. Isto važi i za kuku (morate imati atest kao i za gas).
Dodatni problem može nastati ako vam se na motoru ne vidi broj (odlazak u mup po dozvolu pa prekucavanje istog) kao i broj sedišta i pojaseva.
Jave vam telefonom kada potvrda stigne.
To su iskustva.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Juče svratim do perionice, pričam sa likom koji drži i dotaknemo se folija, njemu su i prednja zatamnjena, nije siguran od koliko su folije, ali ima određeni procenat i uredno je dobio atest. Po ovom novom, imao je pre toga neke folije pa je morao da menja
Zar nije bila priča da neće moći napred ništa?
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Zar nije bila priča da neće moći napred ništa?
Verovatno je nakon atestiranja zadnjih otišao pa zalepio napred. Nema šanse da bi ga AMSS pustio da prođe atest sa folijama napred.
Ma jok,ne izgleda mi da je lik u tom fazonu. Kupio je u maniku a4 star par godina, nije ni znao da ima folije dok ga nisu smarali početkom godine, zvao manik, oni ga uputili na Black glass da mu skinu i stave nove o njihovom trošku.
Napred moze zatamnjenje do 30%, sada kao i ranijih decenija.
Prica je da napred ne moze najcesce dodatna folija jer najcesce auti pravljeni zadnjih 30tak godina imaju vec napred fabricki zatamljena stakla 25% ili 30%.
Oznaka AS2 je zatamnjenje od 30%, taman u okviru ogranicenja.
Retki auti koji nemaju iz fabrike zatamnjena stakla napred mogu da zalepe foliju uz atest naravno.
Prica je da napred ne moze najcesce dodatna folija jer najcesce auti pravljeni zadnjih 30tak godina imaju vec napred fabricki zatamljena stakla 25% ili 30%.
Oznaka AS2 je zatamnjenje od 30%, taman u okviru ogranicenja.
Retki auti koji nemaju iz fabrike zatamnjena stakla napred mogu da zalepe foliju uz atest naravno.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Moji opeli sigurno nemaju tonirana prednja bocna stakla.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
Proveri opet. Moj čini mi se ima 25,30
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Jebem li ga, A4 2014 sigurno ima zatamnjena napred. Moraću još jednom da ga ispitam, ali mislim da nije ništa muljao jer bi sigurno stavio i napred tamnije onda, plus se vidi odmah da su folije, ima Lumar natpis u ćošku
Ponovo se pišu iste stvari i naravno opet se iznose neke neproverene.
Imam normalno tonirana stakla na vozilu koje nije staro pola veka, i prošao sam ispitivanje prednjih sa folijama od 12% valjda. Slao sam i slike ovde.
Nije to baš tako prosto sabiranje ili množenje procenata.
Imam normalno tonirana stakla na vozilu koje nije staro pola veka, i prošao sam ispitivanje prednjih sa folijama od 12% valjda. Slao sam i slike ovde.
Nije to baš tako prosto sabiranje ili množenje procenata.
- samo polako
Ja sam samo hteo da skrenem pažnju na debilizam agencije za bezbednost saobraćaja.
Dakle odeš da legalizuješ folije a oni te cimaju za pojaseve pozadi.
Pritom slikaju te iste pojaseve i sedišta.
Krovni kofer i nosač mora da se skine a atestiraš folije?!
Da priložiš svu moguću atestnu dokumetaciju koju imaš?
Žemljo Srbijo i njene agencije....
Dakle odeš da legalizuješ folije a oni te cimaju za pojaseve pozadi.
Pritom slikaju te iste pojaseve i sedišta.
Krovni kofer i nosač mora da se skine a atestiraš folije?!
Da priložiš svu moguću atestnu dokumetaciju koju imaš?
Žemljo Srbijo i njene agencije....

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Ti kad odeš tamo oni tebi rade ispitivanje vozila.
Jasno mi je da ljudi ne vide razliku, ali ipak treba nešto malo razumevanja.
Jasno mi je da ljudi ne vide razliku, ali ipak treba nešto malo razumevanja.
- samo polako
Joj Heinz daj molim te...kakve veze ima krovni kofer ili pojas sa staklima.
Pritom sve pomenute stvari su atestirane i proverene od strane prizvođača i vozila i kofera.
Kako to Thule i nosači utiču na ispitivanje stakala?
Znaš i sam da prislone aparat i izmere nivo zatamnjenja.
I šta to smeta agenciji koja nije ni prisutna na lokaciji već samo gleda slike i na osnovu slika i rezultata odobrava ili ne atest.
Kažu auto mora da bude u fabričkom stanju. Na stranu to što to jednostavno nije moguće jer se koristio xy godina, prešao određenu kilometražu i sl.
Pa onda neka skinu i presvlake, jelkice, dodatno ugrađene radio aparate u vozilima ako im smeta kofer.
Čisto maltretiranje građana.
Stvarno ne razumem zašto braniš ovaj njihov nenormalan potez kada je u normalnim državam to posao od nekoliko minuta.
Agencija treba da dokaže svoje postojanje i pritom to debelo da naplati pa izmišljaju razne gluposti.
Pritom sve pomenute stvari su atestirane i proverene od strane prizvođača i vozila i kofera.
Kako to Thule i nosači utiču na ispitivanje stakala?
Znaš i sam da prislone aparat i izmere nivo zatamnjenja.
I šta to smeta agenciji koja nije ni prisutna na lokaciji već samo gleda slike i na osnovu slika i rezultata odobrava ili ne atest.
Kažu auto mora da bude u fabričkom stanju. Na stranu to što to jednostavno nije moguće jer se koristio xy godina, prešao određenu kilometražu i sl.
Pa onda neka skinu i presvlake, jelkice, dodatno ugrađene radio aparate u vozilima ako im smeta kofer.
Čisto maltretiranje građana.
Stvarno ne razumem zašto braniš ovaj njihov nenormalan potez kada je u normalnim državam to posao od nekoliko minuta.
Agencija treba da dokaže svoje postojanje i pritom to debelo da naplati pa izmišljaju razne gluposti.
- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
Tu se slazem, tim stvarima treba da se bavi dobar tehnicki pregled, a atest da bude ciljani atest.
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока
Meri se svetlosna propustljivost, ili se kontroliše ugradnja gasnog uređaja, ali se dobija Uverenje da je vozilo ispitano tj. odgovara homologaciji. Zato zapisuju i dimenzije pneumatika, slikaju sve živo, ja sam npr. zaboravio naslon za glavu koji sam skinuo zbog dečijeg sedišta, pa su se tamo "snalazili".
Sve dok je zatamnjivanje stakala svrstano u prepravke vozila mora tako.
Sve dok je zatamnjivanje stakala svrstano u prepravke vozila mora tako.