Banke - odabir, utisci...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
MadMike82
Reactions:
Pridružio se: 03 Nov 2017, 13:32

Re: Banke - odabir, utisci...

Post od MadMike82 »

Evo postavicu ovde, a ako time krsim neko pravilo foruma, brisite, pa cu slati porukom kome treba.

0656300800 Duško Lišanin

Kancelarija je u Savskoj, blizu palate pravde.

Послато са SM-J730F уз помоћ Тапатока
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Dragi korisniče,
Želimo da vas obavestimo da je Telenor banka usvojila novi Katalog proizvoda i tarifnik naknada i usluga, koji će u skladu sa odredbama Zakona o platnim uslugama početi da se primenjuje u roku od dva meseca od dostavljanja obaveštenja o izmenama, odnosno od 01.06.2018. godine.
U nastavku se nalazi pregled novih iznosa naknada koje su obuhvaćene ovom izmenom:

Plaćanje putem trajnog naloga izvan Telenor banke za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Plati na mobilni/plati na imejl za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Plaćanje na račun u drugoj banci u zemlji za korisnike Starter paketa - 35 RSD

Debitna kartica - Isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji za korisnike Starter paketa - 200 RSD

Debitna kartica - Isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji za korisnike Progresiv paketa – prvih 5 podizanja bez naknade; dodatna podizanja gotovine 200 RSD (za korisnike Progresiv paketa koji primaju platu/penziju u iznosu preko 20.000 RSD preko računa u Telenor banci isplata gotovine na bankomatima drugih banaka u zemlji je bez naknade bez obzira na broj podizanja gotovine)

Plaćanja debitnom karticom u inostranstvu za korisnike Starter paketa - 1%

Prilivi iz inostranstva na debitnu karticu za korisnike Starter i Progresiv paketa - 1.5%

Upit stanja debitnom karticom na bankomatima drugih banaka za korisnike Starter i Progresiv paketa – 120 RSD

Bezgotovinski prenos u poslovnici Banke za korisnike Starter i Progresiv paketa - 250 RSD

Prenos sredstava u inostranstvo sa tekućeg računa za korisnike Starter i Progresiv paketa – za iznose ≤ 12.500 EUR: 22 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 60 EUR, 0.8%, max 200 EUR

Uplata u RSD na račun nerezidenta u drugoj banci u Srbiji / devizno plaćanje za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

Prenos sredstava sa tekućeg računa na devizni račun u drugoj banci u zemlji za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

Bezgotovinski prenos sredstava po osnovu ugovora o kupoprodaju nepokretnosti sa računa kupca na račun prodavca u drugoj banci, kao i uplate za životno osiguranje za korisnike Starter i Progresiv paketa - za iznose ≤ 12.500 EUR: 20 EUR; za iznose > 12.500 EUR: min 40 EUR, 0.8%, max 150 EUR

U skladu sa članom 18. Zakona o platnim uslugama i članom 8. Okvirnog ugovora, Banka vam je dostavila Aneks ugovora u online aplikaciji Banke, na putanji Moja banka, Moji dokumenti, pod nazivom AneksOkvirnogUgovora_01062018.
Ukoliko iz bilo kog razloga niste saglasni sa predloženim izmenana i dopunama Okvirnog ugovora, imate mogućnost da pre dana početka primene novih uslova bez naknade, u skladu sa odredbama Okvirnog ugovora, raskinete Okvirni ugovor. Ukoliko u navedenom roku ne raskinete Okvirni ugovor smatraćemo da ste saglasni sa predloženim izmenama i iste će početi da se primenjuju počev od 01.06.2018.
Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na banka@telenor.rs.
Vaša,Telenor banka
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nisu normalni. Deru za svaku stavku koju možeš da zamisliš.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Puzo81
Reactions:
Pridružio se: 11 Mar 2012, 23:42
Garaža: Ford S-Max 2.0 Tdci Titanium

Post od Puzo81 »

Dok sam korisnik stambenog kredita kod određene banke da li sam ceo period otplate vezan za nju ili mogu preći u drugu i preneti platu?

Naravno u banci koja je dala kredit bi ostao račun sa mesečnim uplatama za pokriće nadolazećih anuiteta?

p.s. nešto mi govori da ne može, da nisam čitao sitna slova u ugovoru :kezo:
Korisnikov avatar
Rolla
Reactions:
Pridružio se: 06 Feb 2018, 15:00

Post od Rolla »

Mislim da mozes ali moras firmi da dostavis kolike su ti obaveze u banci iz koje ides i onda ti firma podeli platu na dva racuna.

Mene interesuje sta u slucaju promene poslodavca. Banka X ima podatke da radim u Y firmi, ali u nekom trenutku predjem u Z firmu i dam podatke N banke gde imam otvoren racun. Da li banka davalac kredita moze da uslovi isplatu plate na njen racun?

Sent from my E5603 using Tapatalk

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Otvorio bih namenski dinarski račun, sa dve platne kartice, na koji bih uplaćivao ograničena sredstva i udelio te dve kartice dvema osobama.

Koja je najjeftinija varijanta? Telenor starter, 0 dinara održavanje + 2x500 za izdavanje dve kartice?

---
@Ogi Ima li istine?

https://pcpress.rs/societe-generale-ban ... iz-srbije/

TT

Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Nista ne znam vise od toga sto pise, veruj mi. Svi koji su pisali o tome se pozivaju na neki bugarski sajt, jedino je na njemu bila ta vest. Zvanicno nista ne znam.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Od pre neki dan sam u Telenor banci. Od Intese do danas nisam dobio nikakav info u vezi one reklamacije. Vraćen mi je gotovo sav novac, regulisane su dve transakcije za koje sam lično kontaktirao prodavca plus onih nekoliko malih koje su bile na čekanju, a ona od 40 funti gde je navodno samo trebalo banka da ih kontaktira - nije.
Nadao sam se da će se javiti barem sa informacijom kako je došlo do curenja mojih podataka, bitno mi je zbog lične finansijske bezbednosti. Naravno, tek se tu nisu oglasili. Koliko sam saznao od drugara koji se bave softverom za online plaćanja, u ovakvim situacijama je teret dokazivanja na prodavcu, tj nakon reklamacije je njegova dužnost da dokaže da je baš vlasnik kartice platio i tražio slanje na adresu u drugoj zemlji.

Da se ne bih cimao da svako malo proveravam stanje AMEX kartica, pre neki dan sam u Telenor banci uzeo debitnu i kreditnu karticu. Po ovome do sad viđenom, mogu da funkcionišem bez ikakvog neposrednog kontakta sa njihovim radnicima (uplata i isplata na bankomatu) što je super, plus je aplikacija odrađena svetski. Putem aplikacije na mobilnom se postavlja i menja pin, zaključava kartica za plaćanja online, uživo ili za podizanje gotovine, itd...

Intesi sam napisao par redova gde sam naveo sve što mi je bilo na duši ovih godina :mrgreen: nema nikavu praktičnu svrhu, ali ne bih mogao da odem bez toga. Treba i da mi daju napismeno šta sve treba odraditi pre rastanka, pa da to pozavršavam ove nedelje.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Moj kolega je imao lose iskustvo kada je hteo da otplati kredit i zatvori racun.

Trajalo je danima jer nemaju filijalu, pa je morao da zove sa tacno odredjenog broja telefona...

Pa prebacivanje novca sa racuna oko zatvaranja je potrajalo 72h....

Sent from my SM-T113 using Tapatalk

Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Postoje i druga ograničenja. Drugaru je hitno trebao novac sa računa, a taj neki limit koji imaju za bankomat nije mogao nikako da se prebaci. Situacija da imaš pare u banci, a da ne postoji način da dođeš do njih je užas.

Nije to neka cifra da se padne u nesvest, svaka normalna banka bi imala toliko novca bez najave.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Pričate o Telenor banci?
Svaka ima svojih mana i buva, ovde sam se rešio stvari koje mi trenutno najviše smetaju: čekanje u redu i personal na šalteru vrlo upitnog znanja, plus bezbednost novca na mnogo višem nivou. Bratov extra drugar je direktor u Telenor banci, ako bude neka eventualija mogu malo da ubrzam stvar.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Meni je nevidjeno frustrirajuce sto Intesa j dalje nema sms notifikaciju kad se izvrsi placanje sa kartice, samo sms o uplati...

Послато са HTC U Play уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Meni stiže SMS za potrošnju u inostranstvu, bez obzira na iznos.

Mislim da je u Intesa Online-u bilo moguće da se definiše iznos potrošnje, preko kojeg se šalje poruka. Ili sam se nešto istripovao...

TT

ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Meni na Intesa Master uvek stize SMS za placanja i u zemlji i u inostranstvu.

Podesavao sam to u Intesa Online.

Sent from my SM-T580 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Gledam sad sajt, ima obavestenje za potrosnju za kreditnu, to cu aktiviram
Al za debitnu nema