Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Re: Dobro veče

Post od passenger »

Martin napisao: 10 Maj 2018, 09:10
Baš taj video sam hteo da okačim na temu teh.pregleda. Njemu se smeju, a čovek je u pravu.
Ne znam šta žele da postignu tim teh.pregledima. Ne verujem ni u CH da ima 2x godišnje za starija vozila. Opterećuju dodatno narod, ne zna gde će pre pare.
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Eskimko napisao: 10 Maj 2018, 10:29 Sta njih briga da li su meni sajtne rdjave ? I kako to utice na bezbednost u saobracaju?
Normalno da su rdjave malo kad je auto star 15 godina i vise
Jok i ne utice. Svako ko vozi ZARDJAO auto ne bi smeo da prodje tehnicki. Strasno sta se sve vozi. Vi sto imate "malo" zardjale rubove (ulljucujuci mog oca koji je do pre mesec dana vozio jedan takav krs) ko zna kakvo vam je podvozje ili kosevi, kada vas vidim na putu samo cekam da vam otpadne tocak ili da kroz rupu na podu ispadnete na put.
lami
Reactions:
Pridružio se: 19 Feb 2017, 15:34

Post od lami »

Eskimko napisao:Sta njih briga da li su meni sajtne rdjave ? I kako to utice na bezbednost u saobracaju?
Kod nas jeste normalno, ali podrzavam kontrolu samog stanja podvozja. Meni je auto star u tom trenutku nesto vise od 15 godinq bio odlicno odrzavan, svi kazu ekstra stanje, na tehnickom kazu ekstra koci, a kocione cevi bile trule, samo cekale malo jace kocenje da puknu.
Sto se tice 2 puta godisnje, jeste nema svrhe, ako je jednom kvalitetno, 2 puta nema potrebe. Opet sta bi trebalo da se izbaci, pametnice koje spoje duga ili maglenke kao dnevna pa pici na sve strane ili raspad auto a kseljoni ubaceni.
P.S. koliko moze da se dobije okvirno za koriscene ispravne ksenone🤣 (prethodni vlasnik stavio na c4 picasso, pa sad trebam da radim atest za folije i vracam na fabriju)

Послато са SM-G950F уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

Ogi napisao: 10 Maj 2018, 10:49
Eskimko napisao: 10 Maj 2018, 10:29 Sta njih briga da li su meni sajtne rdjave ? I kako to utice na bezbednost u saobracaju?
Jok i ne utice. Svako ko vozi ZARDJAO auto ne bi smeo da prodje tehnicki. Strasno sta se sve vozi. Vi sto imate "malo" zardjale rubove (ulljucujuci mog oca koji je do pre mesec dana vozio jedan takav krs) ko zna kakvo vam je podvozje ili kosevi, kada vas vidim na putu samo cekam da vam otpadne tocak ili da kroz rupu na podu ispadnete na put.
Pa nisam ja neki penzioner da vozim auto sa trulim kosevima. Licno sam sredjivao svaku rdju u kanalu i farbao podvozje bitumenom, vozim apsolutno ispravan auto. Proveren trap promenjene plocice za kocnice podeseni farovi,nove felne nove gume zamenjen termostat odradjen veliki servis.. Jedina mana mu je rdja na pragovima koja je tek pocela da se pojavljuje jer je auto star 14 godina.
A meni kad daju platu kao ovi sto imaju po zapadu ja cu da odem lepo kod majstora da mi ofarba sajtne za po 50evra po komadu. Jer izvinte to ne umem sam.
Sad nek mi objasni neko kako rdja na sajtnama utica na neciju bezbednost
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Pa zato sto rdja nije samo po sajtnama uglavnom. :)
Korisnikov avatar
Eskimko
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2018, 22:15
Garaža: Citroën C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od Eskimko »

Ogi napisao: 10 Maj 2018, 11:04 Pa zato sto rdja nije samo po sajtnama uglavnom. :)
Podvozje je farbano bitumenon. A po sajtnama ima rdje jer tockovi bacaju sneg plus so i rizla i eto ti rdje.
Bas da vidim kako ce da vracaju sa tehnickog zbog rdje i kako odjednom nema 50 posto automobila po ulicama :opustanje:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Sale, vreme je da prodas Punta i uzmes novog Fijata😀
Naravno, dizel...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Bih ja odmah danas (no dizlo ni mrtav) ali ne da žena... :D

Evo čak kupujem krovne nosače, izgleda da ću ga vozati još koju godinicu... :)
Korisnikov avatar
shandu90
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo

Post od shandu90 »

Bogami, imam jos 3 godine fore sa astrom :D Taman dok je picnem. Strasno me zanima na sta ce to da lici. Naravno da nisu mogli bez pateticnih komentara i izjava tipa Ajde Kato ni ovaj put. Cuj srednja klasa EX YU. Te drzave vec 30g nema. Ti ljudi su odavno peMzioneri, njih svakako zabole. Ti pateticni komentatori su gace punili kad se EX YU raspala, i eto najvise im zao EX YU.

Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Pulp Fiction
Reactions:
Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
Garaža: Astra G 1.7 dti

Post od Pulp Fiction »

Najjači komentar mi je bio od nekog lika, kao: ''Milina, umesto jednom godišnje sad cu dobijati dva puta mito za prolazak tehničkog''. :D
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

''Milina, umesto jednom godišnje sad cu dobijati dva puta mito za prolazak tehničkog''.

Jb mu ja mtr. ;)
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Eskimko napisao: 10 Maj 2018, 11:00
A meni kad daju platu kao ovi sto imaju po zapadu ja cu da odem lepo kod majstora da mi ofarba sajtne za po 50evra po komadu. Jer izvinte to ne umem sam.
Sad nek mi objasni neko kako rdja na sajtnama utica na neciju bezbednost
Trule sajtne se ne farbaju vec se seku i bacaju u smece a kupuje i ugradjuje nova.
Rdja na sajtnama znaci da je auto nebezbedan za voznju, jer je to deo nosece strukture auta. Takav auto je neispravan tehnicki u svim zemljama i nije vise za upotrebu.
Dok se ne popravi zamenom neispravnih delova.

A utice na bezbednost time sto trula limarija nosecih profila je kao mokar papir, i pri najmanjem dodatnom opterecenju se auto raspada i guzva kao konzerva.
Ako se vec vidi na sajtnama korozija spolja ona je trula iznutra, kao i podsajtne /tzv vertikale.
Besmisleno je uopste i postaviti dilemu oko korozije nosecih elemenata i tehnickog.

Druga je stvar povrsinska kozmeticka korozija na sporednim delovima poput panela.
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

I treba 2 puta da idu.
Niko se nije rodio sa autom, niti mora svako da ga ima.
Vreme je da se otarasimo ovog preplavljivanja automobilima ili barem da se dovede u red tehnicko stanje istih.
Ko nema para za auto, ne mora ni da ga vozi, prezivece.

Evo, pre mesec dana je cale terao naseg karavana kod limara da se sredi korozija koja je poizbijala.

Ali se onda pojavljuje sledeci problem, a++ kontrola na tehnickom.
E to kada se ozbiljnije izregulise, malo ce se srediti situacija.

Prvo caleta udaraju, jer ima 4 auta starija od 15 godina, ali smatram da i treba.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
HKS
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2013, 17:31

Post od HKS »

Cemu to, dvaput? Rijesenje bi bila rigorozna kontrola, a ne dva puta zajebavati ljude jer nemaju para da uzmu noviji auto.

Послато са Redmi Note 4 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
Mladen7
Reactions:
Pridružio se: 10 Jul 2014, 17:11
Garaža: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v Sportwagon

Post od Mladen7 »

Jer su tako u mogućnosti.
Jedini, sarkastičan ,odgovor .

Dovoljno je pogledati onu tabelu i videti da tako nešto ne postoji u evropskim državama kao i u većem delu sveta.
Da je dobro odavno bi uveli i drugi. Ima na 6 meseci u Holandiji ali za vozila starija od 30 god.

Sledeće, zar neko uopšte misli da će tehnički pregled u većini manjih mesta po Srbiji biti temeljan i rigorozan. Neću da kažem nemoguće ali su realne šanse za tako nešto minimalne, bez obzira na slikanje i sl naći će se već način za zaobilaženje te rigoroznosti.
Što ni do sada nije bilo po jednakim aršinima, gledajući svuda po Srbiji.

Nije način ,po mom mišljenju .Onaj ko je propisno i dobro održavao starija vozila nastaviće a ko nije takođe nastaviće, jedino se nameti menjaju- bezbednost ne!

Poslato sa Huawei Mate 10 Lite

Odgovori