Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
top_night
Reactions:
Pridružio se: 17 Feb 2015, 12:15

Re: Ne brže od života!

Post od top_night »

Užas

Послато са GT-I9515 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
passenger
Reactions:
Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI

Post od passenger »

Prosle nedelje sam sleteo u Niš I krenuli smo ka Kragujevcu. U prvih 15 minuta sam 5 auta video parkiranih u zaus.traci. Jedna u desnoj traci od dve,na odvajanju ka BG I ka Sofiji. Parkirali I čekaju nekoga sa 4 migavca. Posle nek lik lagano piša pored puta. Opet još par auta samo stoje parkirani u zaus.traci. Debil do debila
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Neznanje. Ljudi kod nas i dalje misle da zaustavna traka služi za zaustavljanje po slobodnoj volji, piš pauze, telefoniranje, sačekivanje nekog, pretovar, čekanje busa, itd...
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Kako neko zaspi dok vozi? Ako ti se spava, otvori prozor da udje hladan vazduh, pojačaj muziku, na pumpu po kafu I vezbe istezanja, parkiraj pa spavaj itd. Kad mi se spava, parkiram I spavam. Jednom sam 3,4x spavao do Srbije. Jednom ubrzo kad sam krenuo, mislim 45 minuta. Posle u SLO slično, Hrvatska itd. Pa nisam 2km od kuće da nastavim bez sna.

Mnogo debila ima na ulicama. Pre dva dana sestra stavlja svoju decu u kola. Ja joj kazem da ne znam da vezem sedista, nek veze ona, kaze: ma ne znam ni ja, nema veze, samo ih stavi u sedista I polako vozi :glavomuzid: mnogo sam se razoracao u nju. U ovo govance od Corse dva deteta da vozim nevezana, 2 I 4 godine. Mozda bi imali neke sanse da sam ih stavio nevezana u GL ili Q7 Na kraju sam ja vezao sedista.

Kakav idiotizam u glavi te devojke, naše I zetove porodice koji to stalno rade. Sta im je u glavi necu saznati jer kad otvorim tu temu, posvadjamo se. Potpuni primitivizan, neznanje. Jos kad se setim ko zna koliko km smo se sestra I ja vozili sa roditeljima potpuno nevezani, jeza me prodje.
Korisnikov avatar
srdjanyo
Reactions:
Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
Kontakt:

Post od srdjanyo »

Žrtve vozačke dozvole od 500€.Mislim na ove koje zaustavnu traku na auto putu koriste kao autobusko stajalište, WC i slično.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока

Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

passenger napisao: 11 Maj 2018, 09:54 Kako neko zaspi dok vozi?
Razumem da neko zaspi dok vozi, to je fizicko stanje. Ali uvek kad neko zaspi za volanom obavezno udari nekog u zaustavnoj traci. E to mi je bas morbidna slucjanost. Kad god je neka vest da je neko naleteo na vozilo u zaustavnoj uvek pise da je zaspao. Ili to u uvidjaju pisu reda radi. Cudno u svakom slucaju.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Fizičko stanje koje se sprečava desnim migavcem na prvo isključenje.
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Osim prokletsvo coveka da uvek pomera granice moguceg.. to na zalost mogu da razumem, posto sam ja cesto to radio, somo jos molo.... Tokom zadnjih 20 godina voznje po Evropi nisam video auto u zaustavnoj traci a da nije pored njega slep ili policija, a u Srbiji redovno.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja sam zaspao, ima tome sad već 9 godina. Krenuo sa posla, radio noćnu. Bilo hladno ujutru, pustio grejanje i stigao pred kuću, bukvalno 2 km od kuće, isključujem se sa autoputa i u tom trenutku zaspim. Probijem bočnu zaštitnu ogradu i desnom stranom se popnem na ogradu, tako sam išao još jedno 150m i onda se prevrnuo na levu stranu. Trgnuo sam se čim sam udario ali je bilo kasno za bilo kakvu reakciju. Prispavalo mi se možda 2-3 kilometra ranije, ja pustio muziku do daske i isključio grejanje. Nije bilo dovoljno. Srećom nisam nikog pokupio, a mogao sam i da se isključim i nastavim pravo u betonski zid. Tako da sam još dobro i prošao. Od tada uvek imam strah da mi se ne desi ponovo i valjda me taj strah i drži kad sam umoran.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
passenger
Reactions:

Post od passenger »

Ja odmah otvaram prozore ili ako nisam sam, pustim da duva u mene hladan vazduh, u zaspalu lepoticu pored mene vruć vazduh. Nikad grejanje ne uključujem.
Korisnikov avatar
samo polako
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15

Post od samo polako »

Čovek, svi koji su to doživeli kažu da jednostavno ne možeš da kontrolišeš.
Sad možemo mi trojancu da pričamo do sutra on zna da je bio nemoćan.
Kakve sam sve teorije čuo, da se klima glavom, da se pritiska sve po kabini, da se pusti hladan vazduh itd mislim da ništa ne pomaže.
Najbolje ako si u mogućnosti da staneš.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Meni se desilo više puta da mi se prispava, ali sam se nekako uvek izborio. No, jednom sam se vraćao sa dužeg puta i morao sam stati sa strane (obična magistrala) na 25 km od kuće da malo odspavam jer sam uvideo da ću bukvalno otići u livadu. Inače nemam problema sa noćnom vožnjom, ali umor je zlo. Ne umor od te noći što eto nisi spavao, već akumulirani umor od nekoliko dana za redom pa te onda samo odjednom "sastavi"... To se može desiti svakom ali je ključni problem da prepoznaš kad te tako satera i da ne voziš dalje.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

cozmo napisao: 11 Maj 2018, 09:57
passenger napisao: 11 Maj 2018, 09:54 Kako neko zaspi dok vozi?
Razumem da neko zaspi dok vozi, to je fizicko stanje. Ali uvek kad neko zaspi za volanom obavezno udari nekog u zaustavnoj traci. E to mi je bas morbidna slucjanost. Kad god je neka vest da je neko naleteo na vozilo u zaustavnoj uvek pise da je zaspao. Ili to u uvidjaju pisu reda radi. Cudno u svakom slucaju.
Interesantno zapazanje. Cudno je i da neko zaspi u to vreme, po danu, i pri tome da ima jos i saputnika koji ne reaguje. A na sve to nije taj krenuo iz Norveske pa vozio neprekidno 20 sati vec verovatno kojih 50 ili 200km unutar Srbije posto je rec o domacim tablicama. Ako je krenuo vec umoran i pospan onda je svesno ugrozio sebe i ostale i treba da se detaljnije pregleda razlog svega.

Vise sam sklon da verujem da je najlakse napisati da je razlog nesrece da je zaspao vozac ili da je brzina sama po sebi umesto ispitati detaljnije.
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Najgore je sto svi Turci u Srb stizu posle vise od 12h voznje, do nisa je vec 15h i vise....
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Moj drugar je zaspao, imao je smrtni slucaj i zurio u Leskovac, a ceo dan je radio. I onda uvece krenuo. I ne seca se nicega, osim da je stajao posred traka bocno. Nesto ga je cimnulo i probudilo. Nit se prevrnuo, nit sleteo nit je ko naleteo na njega, auto je bio ostecen od bankine, parkirao se posle i odspavao dva sata i nastavio. I dan danas ne zna dal je malo zakacio bankinu ili neki kamen, seca se da mu je nesto cimnulo volan. Od tada kaze nikad na put vise da ne spava. Inace je vozac u GSP bez ijednog prerksaja. Ali desava se i najboljima. Trenutak, precenjenost malo svojih sposobnosti, ili umor pod stresom...
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Odgovori