Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Re: Vožnja pod dejstvom alkohola i narkotika

Post od H4wkeye »

Ostaje prazna.
Mares
Reactions:
Pridružio se: 13 Avg 2012, 19:44

Post od Mares »

Stigao mi poziv da se javim sudiji, posle 2 i po meseca od prekrsaja (sredinom februara naduvao)...dosta brze nego prethodni put (mislim da je bilo nekih 6 meseci prosli put).

Uz poziv mi je stiglo i obavestenje da imam opciju da se ide sporazumno. Interesuje me, obzirom koliko sam naduvao sledi mi 8 meseci zabrane voznje, da li je tim sporazumom moguce umanjiti zabranu od zakonski propisane (8 meseci u mom slucaju), ili ne? Npr. trazim da se spusti na 3 meseca zabrana, da li bi to uopste imalo smisla ili ne?

Kakva je situacija po pitanju zastarelosti slucaja nakon 2 godine od ucinjenog prekrsaja, da li to i dalje vazi ili ne? Mislim da je neko pisao da jos uvek moze da bude zastarelost, dok je neko pisao ako se dobro secam da sud donese resenje o kazni i okaci na tablu, bez obzira sto se nisi pojavio kod sudije.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Da li je moguce da nude sporazum za tako tesko delo ? Ti nisi imao ispod 1,5, je li tako ? Ne bih ja to tolerisao. :)
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ma di bre tesko delo, nikad lakse nisam cugao :D
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

:rofl: Onda ti se dobro primilo.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Da zastari tesko sada. Sto se tice sporazuma, prvi put cujem za sporazum za takvu alkoholisanost. Ne znam sto su poslali to... Svakako, ne moze da se umanji vise od 3 meseca. Dobro si prosao, da si sada ucinio taj prekrsaj isao bih odma u zatvor posle treznjenja. :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Mares
Reactions:

Post od Mares »

Gde na internetu da nadjem verziju ZOBS-a Sluzbeni glasnik RS, broj 41/09, 53/10, 101/11 i 32/13-odluka US, 55/14, 96/15-dr. zakon i 9/16-odluka US?

Nailazim samo na polednju verziju 24/18 - to je ova najnovija sto je krenula da vazi od aprila, jel? Obzirom da sam ja napravio prekrsaj u februaru, treba mi prethodna verzija.
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Na sajtu Skupstine Srbije, u delu arhiviranih zakona?
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Ma pun je gugl svih verzija samo u zaglavlju proveri koji je....
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Mares napisao: 10 Maj 2018, 16:28 Gde na internetu da nadjem verziju ZOBS-a Sluzbeni glasnik RS, broj 41/09, 53/10, 101/11 i 32/13-odluka US, 55/14, 96/15-dr. zakon i 9/16-odluka US?

Nailazim samo na polednju verziju 24/18 - to je ova najnovija sto je krenula da vazi od aprila, jel? Obzirom da sam ja napravio prekrsaj u februaru, treba mi prethodna verzija.
Ako se nisi snašao, evo ga.
Prikačeni fajlovi
zakon_o_bezbednosti_saobracaja_na_putevima 2009.pdf
(1.35 MiB) Preuzet 56 puta
Mares
Reactions:

Post od Mares »

@Heinz...hvala! Nisam bio uspeo da nadjem na netu ovu verziju...

Vidim da mi je po zakonu predvidjena zabrana od 8 meseci, inace danas sam bio u policiji gde se sklapaju sporazumi da se malo informisem oko svega, i covek mi rece da za moj prekrsaj ako budem isao sporazumno, oni ce predloziti 5 meseci zabrane i to ce navodno sudija prihvatiti (ne mogu da trazim nizu zabranu, tj. mozda bi i mogao ali bi sudija verovatno odbio). Jeste puno 5 meseci, ali opet, nije malo da se za 3 meseca umanji (sa 8 na 5). Bilo bi mi super kada bi mogao da spustim sa 8 na 3 ali mislim da je to nerealno ocekivati.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Rekoh ti, vise od 3 meseca manje ne moze. Sada po novom ne verujem da ce moci vise, jer ide i zatvorska kazna.
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Da, po novom je 4 meseca zabrana ali se ide i u bajbokanu
Mares
Reactions:

Post od Mares »

Ako sam dobro razumeo, po najnovijem ZOBS-u, ukoliko te uhvate da vozis pod zabranom dobijas samo novcanu kaznu od 100.000-120.000din (ili najmanje 15 dana zatvora)? Nema dodatnih poena i produzenja zabrane upravljanja kolima?

Član 330.

Kaznom zatvora od najmanje 15 dana ili novčanom kaznom od 100.000 dinara do 120.000 dinara kazniće se za prekršaj
vozač koji:

8) upravlja motornim vozilom, odnosno tramvajem, za vreme trajanja zaštitne mere, odnosno mere bezbednosti zabrane
upravljanja motornim vozilom.

Btw, kako se u njihovom sistemu registruje da imas zabranu, po broju vozacke dozvole ili tipa preko JMBG-a? Ako bi u toku zabrane prijavio da sam izgubio vozacku, pa izvadim novu, jel bi mogao na ovaj nacin da "kamufliram" zabranu?

Inace, jel zabrana ide na celu B kategoriju (zabranjuje se i B1 i BE)? Takodje, ako se zabrani B kategorija, moze li se voziti AM kategorija (skuter 50 kubika)?

Mozda postavljam glupa pitanja ali moram sve da istrazim da znam kako da postupam :D
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Zabrana ti se izdaje za kategoriju sa kojom si nacinio prekrsaj, znaci B u ovom slucaju. Mozes da vozis skuter. Ne mozes da kamufliras/prevaris sistem nikako. Zabrana ti se evidentira u sistemu po JMBG-u, imenu, prezimenu, datumu rodjenja itd.... Ukoliko vozis pod zabranom idu i kazneni poeni i zabrana upravljanjem.
Odgovori