Ne brže od života!
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Re: Ne brže od života!
Između 4 i 6 naročito.
- Ivan
- Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
- Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,
Istina, letos kad sam vozio do gr krenuo sam posle ponoci, nisam spavao ceo dan, I tu negde oko 4-5 mi se prispava, probudio zenu, malo sok, malo cokoladice, malo prica I proslo me, pogotovo kada je svanulo, vozio jos 600km posle bez problema.
Vozio sam mnogo puta po 1000km u cugu bez stajanja osim na granici, bez pumpi itd ali uglavnom sa nekim, ne ustezem se da probudim nekog da pazi na mene ako osetim da pada paznja, ali uglavnom dan nije problem, vec pred svitanje.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Vozio sam mnogo puta po 1000km u cugu bez stajanja osim na granici, bez pumpi itd ali uglavnom sa nekim, ne ustezem se da probudim nekog da pazi na mene ako osetim da pada paznja, ali uglavnom dan nije problem, vec pred svitanje.
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Vidis a meni je najteze popodne, pred svitanje opšte ne, to mi je omiljeni deo dana pa nemam probema. Inače kao što je Martin napisao, zajebano je i u vrucinama posle posla recimo ako nemas klimu...oci se same zatvaraju
Najzeznutije je kada matoris, i vise ne mozes oni sto si bez problema mogao a mislis da i dalje mozes
Tesko je prihvatiti tu pomerljivu granicu. Sve mislis samo je trenutno..
PS: Meni je npr nezamislivo da posle celog ne prospavanog dana krenem u ponoc na malo duzi put. A da krenem ujutro oko 4:30 (leti) i da putujem 20 sati u kontinuitetu (skoro uvek sam sam putovao ili jedini vozio) bez stajanja nije nikakav problem

PS: Meni je npr nezamislivo da posle celog ne prospavanog dana krenem u ponoc na malo duzi put. A da krenem ujutro oko 4:30 (leti) i da putujem 20 sati u kontinuitetu (skoro uvek sam sam putovao ili jedini vozio) bez stajanja nije nikakav problem

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Isto, pogotovo otkad idem na posao u Beograd pa dremnem u povratku dok drugi voze. A kada dođe na mene red da vozim - umireeeem, umireeem, maaaajkoooo...maniaxxx napisao:Vidis a meni je najteze popodne, pred svitanje opšte ne, to mi je omiljeni deo dana pa nemam probema. Inače kao što je Martin napisao, zajebano je i u vrucinama posle posla recimo ako nemas klimu...oci se same zatvaraju

TT
Meni je najgore ujutru, tipa 9-10 ako nisam spavao ili sma malo spavao. Sunce me ubije, krenem da se preznojavam I znam odmah kakva je situacija. Umivanje, otvoren prozor, jača muzika pomognu.
Noću generalno nemam problema, ali pazim na to baš
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Noću generalno nemam problema, ali pazim na to baš
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Jeste, i meni nije problem celu noć da vozim, ali ujutru kad krene sunce da prži zna da bude kritično.
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
A mi velike relacije vozimo samo i isključivo danju. I to tako da planiramo da stignemo za videla. U zadnjih dosta godina je polazak uvek oko 0500 ujutru. Tako je koliko-toliko sigurno da čak i relaciju M-KG i obrnuto predjemo po danu.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Meni se to desilo, vracao se iz BP za NS iz izlaska. Celo vece lom, rane dvadesete. Nisam pio, nego zaglavio sa nekom kasnije i reko da klopam pre puta posto sam crknut bio u svakom smislu. Beocin-Futog sam odspavao momacki. Kad sam video tablu Futog, ziv sam se usrao. Tada smo imali samo jedan auto i zurio da ga vratim caletu da ide na posao. Znao sam ja da je zora najzajebanija za put, licno osetio, rekao nikad vise.Sloba napisao:Svitanje je najopasnije, bio ispavan ili neispavan. Bioritam.
Sent from my MI 5s using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Dok se ne opečeš, ne znaš koliko je opasno dremanje u vožnji. Pošto sam po prirodi posla prelazio ogromne kilometraže, posle dva incidenta bez posledica, od toga je jedan bio na autoputu pri 140ak km/h , naučio sam sam sebe da kad mi se pridrema, prvo stajalište i dremka 20-25 minuta i peglaj nazad.
Takođe nema pravila kad ali čudna stvar je da se nikad nije desila u noću ili zoru. Ili prepodne ili popodne. Naučio sam svoje navike, kad počnem da zevam, imam još 1,5 sat do vremena kad moram da stanem, tako da odmah planiram gde ću stati i odmoriti. 20-25 minuta mi je dovoljno za vraćanje snage i nastavka putovanja.
Npr, juče sam prešao 900 km od 6 ujutru do 5 popodne, sa dve pauze po 10 minuta, apsolutno nisam osetio put.
A za dve nedelje krećem kući , kolima, sam. Radim ceo dan, pa sređivanje i paljba jer moram da stignem na svadbu u Kraljevo. 1500 km, doduše jedino Orlovača - Ljig i Preljina-Kraljevo nisu autoput. Odavno nisam vozio tolike relacije sam
Takođe nema pravila kad ali čudna stvar je da se nikad nije desila u noću ili zoru. Ili prepodne ili popodne. Naučio sam svoje navike, kad počnem da zevam, imam još 1,5 sat do vremena kad moram da stanem, tako da odmah planiram gde ću stati i odmoriti. 20-25 minuta mi je dovoljno za vraćanje snage i nastavka putovanja.
Npr, juče sam prešao 900 km od 6 ujutru do 5 popodne, sa dve pauze po 10 minuta, apsolutno nisam osetio put.
A za dve nedelje krećem kući , kolima, sam. Radim ceo dan, pa sređivanje i paljba jer moram da stignem na svadbu u Kraljevo. 1500 km, doduše jedino Orlovača - Ljig i Preljina-Kraljevo nisu autoput. Odavno nisam vozio tolike relacije sam

- bozza1979
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:01
- Garaža: Škoda Scala 1.0TSI & Hyundai Getz 1.1
Meni se jednom desilo da zadremam za volanom. 2004. godina, april.
Radio od 7 do 15, pa pravo s posla na put po Vojvodini, u zezanje i provod. Nisam pio.
Vraćao se zorom, i na Zrenjaninskom odjednom se budim u levoj traci sa 110kmh. Otvorio prozore i odvrnuo muziku, ali džabe, opet ista situacija samo što sam sad video farove iz suprotnog smera. Odmah skrenuo u njivu, odremao 15 minuta i posle bilo sve OK.
Послато са Lenovo A6020a46 уз помоћ Тапатока
Radio od 7 do 15, pa pravo s posla na put po Vojvodini, u zezanje i provod. Nisam pio.
Vraćao se zorom, i na Zrenjaninskom odjednom se budim u levoj traci sa 110kmh. Otvorio prozore i odvrnuo muziku, ali džabe, opet ista situacija samo što sam sad video farove iz suprotnog smera. Odmah skrenuo u njivu, odremao 15 minuta i posle bilo sve OK.
Послато са Lenovo A6020a46 уз помоћ Тапатока
Najgora moguca situacija kada svi oko tebe spavaju. Negde sam procitao(koliko je istina) da neki od talasa koji se u mozgu javljaju prilikom spavanja(teta valjda) mogu da utiču i na okolinukragujevac napisao: 11 Maj 2018, 16:14 A znas koji je osecaj i kakve misli tek pocnu da prolaze kroz glavu kad se to "slegne"? Tek kad smo stigli kuci, raspakovali se i odmorili, onda je opet pocelo da mi navire u glavu kakvu katastrofu sam mogao da napravim. Uzas blagi.
Kontam da je u malom prostoru automobila to još više izraženo
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Biče da je istina to, i za malu decu kažu da bolje spavaju ako spavaju u istoj sobi ko roditelji, izgleda da jih povuče u spavanje ako neko tamo još spava ili šta znam.
Inače sad sam se setio još jedne epizode, ceo dan sam radio i odmah posle posla vozio sam dvoje drugara u munchen na aerodrom, tamo sam jih iskrcao, natocio gorivo i pici kuci pjevajuci. Sam za volanom, umoran ko pas, vozio sam brzo, koliko je dopustao promet, barem je bila guzva pa mi je to dizalo kocetraciju. Ali što sam bio bliže kuči sve je bilo gore i gore pa sam odlucio da prespavam u Ljubljani kod drugarice. Ne bih izdrzao do kuce...
Jeben je umor u glavnom, ja imam jos problema sto ko suvozač nikako ne mogu da spavam da malo odmorim...
Inače sad sam se setio još jedne epizode, ceo dan sam radio i odmah posle posla vozio sam dvoje drugara u munchen na aerodrom, tamo sam jih iskrcao, natocio gorivo i pici kuci pjevajuci. Sam za volanom, umoran ko pas, vozio sam brzo, koliko je dopustao promet, barem je bila guzva pa mi je to dizalo kocetraciju. Ali što sam bio bliže kuči sve je bilo gore i gore pa sam odlucio da prespavam u Ljubljani kod drugarice. Ne bih izdrzao do kuce...
Jeben je umor u glavnom, ja imam jos problema sto ko suvozač nikako ne mogu da spavam da malo odmorim...
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Ja isto tako, ka suvozač sedim pored i blejim u put, i malo malo "pritiskam po pedalama" na suvozačkoj strani
. A supruga me gleda, smeje se i kaže "kočiš, kočiš, jelda).
Pokušam tu i tamo kao suvozač da se zamajavam sa mobilnim, tabletom i sličnim blagodetima elekronske industrije, ali sve samo na kratko pa opet blejim u asfalt ispred sebe.

Pokušam tu i tamo kao suvozač da se zamajavam sa mobilnim, tabletom i sličnim blagodetima elekronske industrije, ali sve samo na kratko pa opet blejim u asfalt ispred sebe.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
-
- Banned
- Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
- Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017
Meni je situacija u kojoj svi spavaju oko mene nesto najbolje.superboss napisao: 12 Maj 2018, 16:15Najgora moguca situacija kada svi oko tebe spavaju. Negde sam procitao(koliko je istina) da neki od talasa koji se u mozgu javljaju prilikom spavanja(teta valjda) mogu da utiču i na okolinukragujevac napisao: 11 Maj 2018, 16:14 A znas koji je osecaj i kakve misli tek pocnu da prolaze kroz glavu kad se to "slegne"? Tek kad smo stigli kuci, raspakovali se i odmorili, onda je opet pocelo da mi navire u glavu kakvu katastrofu sam mogao da napravim. Uzas blagi.
Kontam da je u malom prostoru automobila to još više izraženo