Koliko troši?
Re: Koliko troši?
i, pošto su jagode i valjaju li čemu? 

- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Od 90-150
Nema pravila. U istoj turi može biti i slatkih i kiselih...
TT
TT
- Uninuni
- Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
- Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017
Ja ne pratim redovno potrosnju, vise pravim periodicne testove radi kontrole. Bravisa (2007) je dizelas i jos uvijek ne pokazuje neki problem sa potrosnjom.
Sad smo bili na proputovanju NS - Split (AP) - Sarajevo - NS i sa ukupnih ccq 1480 km koje smo prosli kombinovana potrosnja ispadne 5,6 l/100 km. Bilo nas je 3 odraslih i dvoje djece u autu bez krovnog kofera. Slicna varijanta ljeti kad idemo na more to bude oko 6 l/100 km. Po gradu zimi zna biti oko 7 -7,5 l/100 km u rezimima stani/kreni (sto u NS i nine tako cest slucaj bar kad smo mi u saobracaju).
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
Sad smo bili na proputovanju NS - Split (AP) - Sarajevo - NS i sa ukupnih ccq 1480 km koje smo prosli kombinovana potrosnja ispadne 5,6 l/100 km. Bilo nas je 3 odraslih i dvoje djece u autu bez krovnog kofera. Slicna varijanta ljeti kad idemo na more to bude oko 6 l/100 km. Po gradu zimi zna biti oko 7 -7,5 l/100 km u rezimima stani/kreni (sto u NS i nine tako cest slucaj bar kad smo mi u saobracaju).
Sent from my SM-T580 using Tapatalk
uff jeftinepedja napisao: 13 Maj 2018, 18:32 Od 90-150
TT
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Koje jagode? One sitne, šumske ili ove gajene? Ako su šumske - to je džabe. Verovatno gajene... U Silbašu su gajene 180, Paragama 150, večeras prošao. 

- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Prvih 6000 km.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Silazio s Avale do Autokomande.
Haha, isao sam do aerodroma 4 puta oko vikenda, pa sam ovaj poslednji put u 4 ujutru, resio da roknem tempomat na 100 i da vozim lagano do kuce.
Bilo je semafora, ali maltene sam na ulicama

Ovo je zapravo trebalo biti barem 0.2l manje, nego mi se nesto desilo sa desnim diskom, kaci na seckanje, kada skrecem ulevo, bas ga cujem da krlja metal, SHNK SHNK SHNK, a na preko 110 mi je malcice i tresao zbog toga.
Trebalo bi sledece nedelje da posetim servis, jer sam ujedno i prvi put u zivotu dosao do vremenskog servisa, to jest, auto me je obavestio da mi istice godinu dana od servisa

Prvi put sam u zivotu presao 15k za godinu dana, do sada sam prelazio 20-60k. Sto mi je i dalo mogucnost da za sledeci auto ne gledam potrosnju i napokon mogu da zaboravim na traktore

A sranje za diskove, jer nisu ni na cetvrtini debljine, a plocice su maltene nove.
- Martin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
- Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G
Biće da su pločice.
Kako mogu plocice kaciti neravnomerno, kada su staticne? 
Ne znam da li sam jasno objasnio, u pitanju je da mi kaci na svakih pola kruga, ne da konstantno struze.

Ne znam da li sam jasno objasnio, u pitanju je da mi kaci na svakih pola kruga, ne da konstantno struze.
- Martin
Znam, imao sam slične simptome (naročito kada skrećeš u levo ili desno). Zamenio pločice, obradio diskove i nije bilo problema.
E sad, ako trese kada kočiš na preko 110 km/h, verovatno da je i disk kriv.
E sad, ako trese kada kočiš na preko 110 km/h, verovatno da je i disk kriv.
Problem je da trese kada vozim tim brzinama.
Nije to nesto strasno, poput neizbalansiranih guma, ali se oseti vibracija, dovoljno da me nervira.
Svakako moram zameniti oba diska i plocice, ne ide odvojeno.
Ako majstor kaze da nekom magijom zaista jesu samo plocice, onda super, ali ne vidim to kao logican ishod
Nije to nesto strasno, poput neizbalansiranih guma, ali se oseti vibracija, dovoljno da me nervira.
Svakako moram zameniti oba diska i plocice, ne ide odvojeno.
Ako majstor kaze da nekom magijom zaista jesu samo plocice, onda super, ali ne vidim to kao logican ishod

- Martin
Sve u svemu, onda odvajaj pare za kočnice. Možda bude trošio još manje.