Ne brže od života!

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
danijel00
Reactions:
Pridružio se: 17 Jun 2014, 04:51
Garaža: Suzuki SCross

Re: Ne brže od života!

Post od danijel00 »

srdjanyo napisao: 14 Maj 2018, 06:58
Martin napisao:
Uninuni napisao: 13 Maj 2018, 19:25 Uf drzi se :-(

Ja cesto pratim stanje iza sebe i kad stanem na semafor/pjesacki u smislu da ako treba da djelujem da sam u pripravnosti. Naravno to sve dok prvi ne stane iza mene. Par puta sam imao prilike da 'bijezim' koji cm napred kako bi bio siguran da me nece dovatiti. Cesto ljudi ne isprate stanje ispred sbe sto zbog telefona sto zbog koncentracije
Takođe, ostavim kad mogu 2-4 metara da mogu bar i da pobegnem u stranu ako treba.
To je takođe prilično opasno i protivzakonito. Zašto postoje trake za prestrojavanje vozila? Zašto ih uopšte koristimo?
Kako izbeći udarac dok čekate na semaforu? Nikako. Prihvatite to kao jedno od osnovnih rizičnih radnji koje preuzimate u saobraćaju, poput skretanja uz uslov, vožnju po kiši /snegu ili vožnju kružnim tokom. Svi ovi primeri su karakteristični za Novi Sad.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Koliko se secam pre jedno 2-3 godine je covek stradao u korsi tako sto ga je veliki dzip pokupio na bulevaru (evrope ili somborski??) i jos sto je najbolje dzip nisu nikad nasli ako se dobro secam.
Ja bih se ipak sklonio ako skontam da ce neko da me naguzi ako ikakvih mogucnosti imam, pogotovo sto vozim decu, a otpozadi smo vec konstatovali da je rizicnije da nas neko udari po decu.
Using Tapatalk
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ja sam tako verovao da ti ako pratis saobracaj mozes da se sklonis kao supermen i sve super. I onda ja tako vozim autoputem kroz bg, i negde oko arene mi pogled odluta i kako sam ga vratio vidim juga na veoma maloj udaljenosti od mene kako stoji a ja tipa 90-100. Krenem da kocim i ukocim do 80(u autu bez absa) i vidim da nema teorije da pokusavam i sva sreca pa je srednja traka bila prazna pa sam se prestrojio i ukocio ko zna kolko kasnije. Poenta price je da me je taj jugo video u retrovizoru i kao pokusao da me izbegne tako sto je skretao u svoje levo, medjutim to je bio tako smesan pokusaj koji mu ne bi pomogao ni milimetar da ja nisam imao srece da sam mogao da se prestrojim u srednju traku, sto se kaze bog nas je pogledao.

Treba se truditi da predvidis sve moguce situacije al cinjenica je da u saobracaju ne postoji potpuna kontrola kolko god ti bio ispravan i po propisu odredjeni rizik mora da postoji.

Ovi udarci otpozadi mogu da budu fatalni ako nemas ispravne naslone za glavu(ili ih nemas uopste) i prave razliku da li ces isetati iz automobila ili biti dozivotno u kolicima i to sa udarom od tipa 40-50 kmh. A pametni taksisti ih skidaju da bi imali bolju vidljivost.
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

srdjanyo napisao:Dobro poznat osećaj. Čuje se zvuk motora, škripa guma i udarac. Imali smo sreću što je 3 sekunde pre toga bilo zeleno. Mi smo popili udarac, bili smo drugi u nizu, a auto ispred nas je otišao sa semafora dok nam se pijani vozač približavao i kočio. Posle toga trauma kad god stanemo na semafor. Sreća u nesreći što je dete bilo malo, pa se ne seća. Dobrih godinu dana.

Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Ma koja trauma od sudara, tripujes. Ja sam imao dva sudara kao klinac, jednom ćaleta udari od pozadi autobus, mislim da je auto otišao u delove, drugi put neko manje cukanje. Ništa mi nije bilo, niti sam se nešto potresao. Tj jesam prvi put jel mi ispala neka čokolada :D

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Korisnikov avatar
Uninuni
Reactions:
Pridružio se: 21 Jan 2013, 19:30
Garaža: Fiat Bravo 1.9 2007, Mazda Cx 5 2,2 2017

Post od Uninuni »

Jeb ... sta god covjek ovdje kaze ispade zbog vas par kreten i lud. Niko nije spominjao voznju po AP i kocenje u tom slucaju. Pricam iz iskustva koje imam i ako to moze pomoci ok, ako ne moze ne morate sve odma izvrtati ruglu i podsmijehu. Govori se o normalnim gradskim sredinama gdje ne voze svi 80 po gradu i gdje ipak covjek moze odreagovati ko koliko stigne.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Ne brate niko nikom nije rekao da je lud i kreten i zao mi je ako si tako shvatio.
Korisnikov avatar
YUgisa
Reactions:
Pridružio se: 29 Jan 2014, 18:52
Garaža: Yugo 1.3EFI Stroker i Yugo 1.3EFI
Kontakt:

Post od YUgisa »

Ja sam za 10 godina koliko vozim izbegao sigurno par stotina sudara od obicnih kacenja do podletanja pod kamion, dva puta sam izbegao nesrece u kojima su poginuli ovi iza mene jer nisu reagovali.

Dva manja cukanja sam ipak imao, jedna je moja krivica, procenio sam da je bolje da produzim nego na slepo da izbegnem, drugi put sam mogao da reagujem i jesam se pomerio koliko mogu ali sam usustini nadao se da ce ovaj iza mene ipak da prikoci na vreme, a ja nisam hteo da dobijem kaznu za crveno ulaskom u praznu raskrsnicu jer su pored stajali panduri.
Being second is to be the first of the ones who loose...
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako ga vidis sa 60kmh na sekundu od tebe ne možeš ništa. A ako on već koči a ti si na vreme to snimio možda možeš da se pomeriš koji metar i bar smanjiš posledice. Ali mi se čini da je teško proceniti na vreme, kad ga vidiš 2-3 sekunde ranije nemaš pojma da li je to običan lejt on d brejks ili će biti kontakta. Prebrzo se desi.
Uzgred, ovo kucam dok šetam do servisa da pokupim CR-V-a sa popravke, udaren od pozadi pre mesec dana.
Korisnikov avatar
Ivan
Reactions:
Pridružio se: 03 Jan 2013, 09:22
Garaža: bmw 3 f31, bmw 5 f10,

Post od Ivan »

Tako sma ga I spazio, tj video sam ga dosta ranije ali tek sekundu dve pred udar sam skapirao da ne koci uopste.

Sada muka od vijanja osiguranja, zapisnika, slikanja, treba da vozim kroz ceo grad sa otvorenim gepekom bez stop svetla, gadi mi se sve.
Nmg ni raditi, sve I da nemam ovih tegoba moram se cimati za vreme radnog vremena po osiguranjima, proceniteljima, majstorima, advokatima, policijama itd.

Pa bez auta ko zna koliko cu biti, a treba mi svakodnevno.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56 nemam problem uvek sam najsporiji
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Posebna je priča da to što si bez vozila XX dana ne možeš da naplatiš, niko ti ne računa to što moraš da koristiš taxi (ili car:go :)).
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Bilo je svojevremeno u SAT-u da i to može da se naplati od osiguranja, ali da baš moraš da dokažeš da ti je auto bio neophodan i da si trpeo tolike i tolike troškove zbog toga. U praksi verovatno teško ostvarivo, eventualno ako si taksista a i tad da možeš nekako crno na belo da dokažeš kolika ti je dnevna zarada.
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Ne mislim na izgubljenu dobit, već na to što npr. moraš dete da vodiš u vrtić bez kola, a vrtić nije iza zgrade već treba tri puta da se preseda busom.
Ili što moraš da odeš kolima na procenu štete, pa onda da ga odvezeš na servis, pa iz servisa nemaš prevoz, pa da ideš na posao bez kola, pa treba da odeš opet u servis po auto.
Naprave ti posao, obaveze i troškove a nisi kriv ništa.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Kako ćeš povređen da vodiš dete u vrtić? :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:

Post od grujicd »

Znam Heinz, prolazio sam sve to sa vožnjom dece u vrtić i na treninge taksijem, i teglenjem kesa na ruke iz veće kupovine a ne kolima. Samo je teško izvući taj deo štete od osiguranja. Uvek mogu da ti kažu da si mogao da ideš gradskim prevozom. U svakom slučaju si na gubitku i finansijskom i vremenskom u tom periodu, sve i kad ti osiguranje 100% plati popravku.
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Jer kod vas ne postoji da ti servis kde ces popravljati da zamensko vozilo?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Postoji, ali je više izuzetak nego pravilo.
Odgovori