Dobro veče

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Re: Dobro veče

Post od Laki021 »

LukaMaletin napisao: 18 Maj 2018, 17:59 Umesto toga treba sipati strancima u džep. Pa to može samo stranac i da napiše. Srbiji ostaje platica i nešto sitno poreza. Odavno nam politika što se toga tiče nevalja, ali svaka vlast samo nastavlja da radi isto kao i prethodna.

Sent from my XT1635-02 using Tapatalk
Ljudi su standardno posvadjani s matematikom.

Da uzmemo primer Continentala, koji je inace skandalozan jer je totalna budalastina subvencionisati strane IT kompanije kad domace koje se brzo razvijaju vape za radnicima.

Prica se evo vidim da su im dali 2.2 miliona dinara po zaposlenom (verovatno preterivanje, ali neka bude). To 18 000 EUR. S druge strane plate su tamo kako se prica 2000eur neto, sto je 3000 eur bruto. Znaci da se sve subvencije samo kroz plate zaposlenih vrate za 6 meseci a sve posle toga je poprilican priliv novca u zemlju. Za godinu ipo se samo kroz poreze i dobrinose sve vrati u budzet, nadjite mi posao koji tako brzo vraca novac i prvi cu da investiram...

Svakako kako rekoh u IT je budalastina subvencionisati, ali u druge oblasti itekako treba dokle god prolazi (ovo EU nece dugo tolerisati jer je zapravo nefer prema drugim zemljama).
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Koliko ima tamo zaposlenih sa 3000 bruto? Koliko ima zaposlenih uopšte u Contiju?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Laki ti kad ga napišeš ispada bolje nego što slušamo na RTS-u i Pinku svaki dan.

Sent from my HTC Desire 626 using Tapatalk

Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Doprinosi su kepovani, tako da računica ne valja.
Korisnikov avatar
rade74
Reactions:
Pridružio se: 31 Mar 2013, 17:29

Post od rade74 »

Urose Laki nije realan uopste. Subvencija nikad nije kratkorocna nego ide na 4-5 god pa onda vidi koje su to pare.

Sent from my mate10 lite using Tapatalk

Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nije tako Trojanac, mogu ja da ti napisem i 100 stvari koje ne valjaju nikako, no to vec vecina zna.

Problem je sto je u Srb takvo stanje da i kad se nesto uradi kako treba, to umesto da se pohvali i to se nekako satire i pljuje.

Nevezano od ovoga, neka je na vlasti 90% olosa, a 10% postenog sveta koji se trudi da uradi nesto. Nije u redu pljuvati i po radu onih koji se trude, jer onda zasto bi neko opste i pokusao nesto kad ce svakako sasuti drvlje i kamenje po njemu.

Koliko smo puta videli primere nekih dobrih stvari koje su ljudi po inerciji popljuvali. Smeta mi kad se pljuje i sto jeste i sto nije.

Lako je i meni da kritikujem, ubacis se u hate mode i udri, no vise se trudim da ako nesto valja da to istaknem, jer samo od hate-a nema vajde.
Korisnikov avatar
Darko
Reactions:
Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet

Post od Darko »

Uroš S. napisao: 18 Maj 2018, 18:23 Koliko ima tamo zaposlenih sa 3000 bruto? Koliko ima zaposlenih uopšte u Contiju?

Dobili su 9.5 miliona evra za 500 radnika (koliko bi trebalo u buducnosti da imaju). Sad ih ima 200 ako sam dobro razumeo.

Slika
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Post od Woodoo »

Laki021 napisao: 18 Maj 2018, 17:51 Pride ovde se i lupeta ko je sta dobio a ne navode prave cinjenice.
Osnovna kultura i vaspitanje je da ne vređaš sagovornika jer ni ja tebi nisam napisao da lupetas (a u stvari radiš nešto mnogo prefidnije, promovišeš dinkićizam i ideje trenutne vladajuce garniture) a pri tom nisi u Srbiji, nisi domaći preduzetnik ni proizvođač, ne moraš da gledaš kako ti radnike otimaju strani investitori, koje je država stavila u mnogo povoljniji položaj, a pri tom su ti isti radnici zarad veće plate (koju u stvari finansiramo mi koji smo ostali ovde a ne ti) spremni da nose pelene i trpe poniženja. Tako se radi i u CH?
Korisnikov avatar
superboss
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:09

Post od superboss »

Napali ste sad Lakija stvarno bezveze.Čini mi se da većina nije ni pročitala članak.

Jeste, tačno je da se stranci favorizuju i daju im se subvencije, ali u konkretno slučaju obraćate pažnju samo na to-a ne na mnogo bitniju stvar: privatnik iz ZR se bunio jer mu preotimaju radnike dajući veće plate?

Prvo, čovek ima lanac trafika i još nečega-znači para ima. Problem je što naš privatnik prvo kupi X5, pa onda računa radnicima plate.

U ovom slučaju, subvenicje su dovele do nečeg boljeg, ako gledamo iz ugla plate.

Ne znam kakvi su uslovi u firmi, ne znam kakvi su uslovi kod trafikanta(osećam da su bajni)-samo komentarišem činjenicu da se čovek buni na činjenicu da je neko dao radnicima veće plate od njega?

Ne vidite šumu od drveta.
What i do for the livin'? I live for the livin'.
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Ima primera gde su i domaći uzeli subvencije za zapošljavanje, pogotovo u devastiranim/nerazvijenim područjima. Ne treba napominjati koliko imaju, gde žive i šta voze, a da su radnici na minimalcu.

Ne mogu tvrditi, ali nisam baš siguran kolika bi bila plata radnicima, kod tog ZR privrednika, ili nekog sličnog, da je dobio subvencije. Teško da bi osetili...

Ljudi kod nas prvo pitaju knjigovođu kako mogu da izvlače novac, a onda kako se otvara firma. I sada će neko reći "da država daje više ili manje uzima, ne bi ljudi krali od iste". E, ne znam baš, većina jednostavno traži više u svom džepu. Koliko god im doneseš, para nikada dosta.

TT

Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Laki021 napisao:Nije tako Trojanac, mogu ja da ti napisem i 100 stvari koje ne valjaju nikako, no to vec vecina zna.

Problem je sto je u Srb takvo stanje da i kad se nesto uradi kako treba, to umesto da se pohvali i to se nekako satire i pljuje.

Nevezano od ovoga, neka je na vlasti 90% olosa, a 10% postenog sveta koji se trudi da uradi nesto. Nije u redu pljuvati i po radu onih koji se trude, jer onda zasto bi neko opste i pokusao nesto kad ce svakako sasuti drvlje i kamenje po njemu.

Koliko smo puta videli primere nekih dobrih stvari koje su ljudi po inerciji popljuvali. Smeta mi kad se pljuje i sto jeste i sto nije.

Lako je i meni da kritikujem, ubacis se u hate mode i udri, no vise se trudim da ako nesto valja da to istaknem, jer samo od hate-a nema vajde.
Pa daj račun? Koliko ih ima 3000 bruto? I koliko ih ima uopšte? Dodatno su doprinosi kepovani što je rekao Heinz.

Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

I onda se ljudi žale na sabvencionisanje poljoprivrede...
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Radi bot kao inostrani sat :) nađosmo eto i dobrih 10% u ekipi na vlasti, a 9.5 milki eura u ledja je relativno ništa, sve u duhu ravnopravne konkurencije.

superboss napisao:Napali ste sad Lakija stvarno bezveze.Čini mi se da većina nije ni pročitala članak.

Jeste, tačno je da se stranci favorizuju i daju im se subvencije, ali u konkretno slučaju obraćate pažnju samo na to-a ne na mnogo bitniju stvar: privatnik iz ZR se bunio jer mu preotimaju radnike dajući veće plate?

Prvo, čovek ima lanac trafika i još nečega-znači para ima. Problem je što naš privatnik prvo kupi X5, pa onda računa radnicima plate.

U ovom slučaju, subvenicje su dovele do nečeg boljeg, ako gledamo iz ugla plate.

Ne znam kakvi su uslovi u firmi, ne znam kakvi su uslovi kod trafikanta(osećam da su bajni)-samo komentarišem činjenicu da se čovek buni na činjenicu da je neko dao radnicima veće plate od njega?

Ne vidite šumu od drveta.
Jesi li ti pročitao članak? Taj lik je predsednik udruženja privatnika u Zr, priča u njihovo ime. Da li se konkretno za sebe buni ili je problem opšti, nigde ne piše.
Sa druge strane, 170 radnika sigurno ne radi samo u trafikama i na taksiju, mali je ZR za to. Koliko vidim u tekstu, bune se ZBOG NAČINA na koji su plate distribuirane.
Da ne pričam(o) napamet, ali mali privatnici nemaju subvencije pa je ogromna razlika izmedju plate od 30k za koju je uplaćeno još 18k doprinosa, i one od 40k gde si skoro pa oslobodjen doprinosa. Iz ugla radnika, ova druga je 33% veća pa su onda i uslovi bolji.

Ima na netu i podataka i video zapisa o tome kako se npr u Vranju država umešala u direktno nadmetanje izmedju privatnika (koji su se prethodno povezali, ukrupnili proizvodnju i našli plasman) i stranih kompanija, pa ove prve ubila nerealnim i potpuno neopravdanim subvencijama i olakšicama.
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

superboss napisao:
U firmi radis na traci 5 dana nedeljno po 8h a kod trafikanta radis kao taksista 6 dana po 12h za istu lovu. On te kao prijavi i plati ti doprinose ali mu ti onda to refundiras od svoje zarade koja je uglavnom 30% pazara. A inace je bio najglasniji i uspeo je u tome da se start spusti na 20 din pa ti sad racunaj koliko treba da vozis. Trafike necu spominjati,njima daje 25k.

A vezano za Drax,u Zr se po pazarima u gomili drugih prodavnica oseti kad 6500 plata legne u istom danu.

Na stranu sve,solidan broj poslodavaca moze da poveca primanja zaposlenima ali ne radi to jer ne rade ni ostali i tako u krug. Cak i vlasnici malih a uspesnih firmi od 3-4 zaposlena ispacuju niske zatade a realno tu povisicu koju bi dali na 3 zaposlena ne bi osetili jer istu sprcaju u jednom vikend izlasku. Njihova lova,moze im se.
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Vlado, jbt ne mozes da ne podkacis Lakija. Smanji malo

Gesendet von meinem SM-J500FN

Odgovori