Posao i zaposlenje
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Posao i zaposlenje

- Prikačeni fajlovi
-
- Screenshot_2018-05-18-17-18-29-913_com.android.chrome.png (141.01 KiB) Pogledano 1937 puta

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne razumem tu lojalnost? Lojalan sam do 16:15h i posle ciao. Mama rodjena me ne interesuje nakon toga, a ne tamo neka firma u kojoj se non stop menjaju radnici.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Novi vid "patriotizma".
K'o Japanci. Svako jutro pevaće himnu kompanije. Kući će ići samo da prespavaju, a možda dobiju krevet na poslu.
K'o Japanci. Svako jutro pevaće himnu kompanije. Kući će ići samo da prespavaju, a možda dobiju krevet na poslu.
Na poslu provodis veci deo upotrebljivog i aktivnog zivota. Enormno je vazno gde i sa kim radis. Kada se sve kocke poklope sama lojalnost bi trebala da dodje. A price o “patriotizmu” i ostalo su rezervisane za robovlasnicke i poremecenje poslovne odnose
Jako je tuzno da covek provede svoj radni vek radeci sta ne voli sa ljudima koje ne podnosi.... Sporedne najvaznije stvari su jako vazne (automobili npr
) ali i dalje ostaju sporedne... Porodica i prijatelju su enormno vazni, ali oni ucestvuju fizicki (brojcano) drasticno manje nego posao u budnom i efektivnom vremenu nekog radnog coveka...

.. Porodica i prijatelju su enormno vazni, ali oni ucestvuju fizicki (brojcano) drasticno manje nego posao u budnom i efektivnom vremenu nekog radnog coveka...
@Ljuba
A emocijonalno?
Iskreno, čemu bi dao prioritet?
@Ljuba
A emocijonalno?
Iskreno, čemu bi dao prioritet?
Emocijalno, prioriteti. Ja pricam samo o suvim cinjenicama, sve ostalo je podlozno spekulacijama. Size matters 
Moja baba (komunjara) uvek je pricala da je rad stvorio coveka, odnosno ljutski rod odvoijo od majmuma i ostalih zivotinja, nije da je glupa prica...

Moja baba (komunjara) uvek je pricala da je rad stvorio coveka, odnosno ljutski rod odvoijo od majmuma i ostalih zivotinja, nije da je glupa prica...
Poslednja izmena od ljuba u 18 Maj 2018, 20:25, izmenjeno 1 put ukupno.
Znači novac.
Procitaj poslednji post sta sam dodao. Nigde nisam pomenuo novac ni u jednom postu kao sto mozes da procitas... Nii u kom obliku, cak ni u naznaci...
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Novac je vrlo bitan, ali ne moze da zameni neke stvari, a opet daje puno toga, slobodu, samopouzdanje ponekad. Jako je bitna atmosfera na poslu, ko je sef i kolege, da li uopste iko zna svoj posao, to sam uvideo na zadnjem poslu u Srbiji, nedostatak ili skoro potpuno odsustvo znanja, stvara se haos, ljudi koji su najbolji odlaze, ostaju ovi koji pricaju pricu i nemaju pojma, a uzima se velika lova. Totalna katastrofa. Ima toga i napolju, ali je ipak drugacije dosta. Kad covek ode i vidi kako se radi napolju u normalnoj firmi tek tada vidi u kojem smo ambisu sto se svega tice. I dzabe da dodje ista ta firma kod nas, nasi kvazi menadzeri useru sve, a ka napolje sve srede pred audit, niko se ne buni i tera se dalje. Ko prezivi pricace.

Uvek mi padne na pamet primer iz moje prosle firme. Dosla nam je nova koleginica. Ja pitam kolege gde ce ona da radi, a oni kazu, naci ce vec neki posao. Ja u cudu pitam, molim? A oni ce na to da je imala tezak zivorni period i da mora ponovo da se vraca u normalni zivot i da ce joj posao pomoci da se brze i lakse vrati u normalu... Zanemeo sam, ali cela prica je nekako logicna... Naravno da to samo moze u drzavnim firmama, mada sam imao slican slucaj i u manjoj privatnoj firmi...
Jebiga Ljubo. Ne mogu da vodim dijalog s nekim "unazad".
To što nisi spomenuo novac, bukvalno, ne znači da ti nije najbitniji.
Ali nisi rekao da su emocije i porodica prioritet.
PS
Ne mešaj rad, kao emocionalno zadovoljenje, i novac.
Rad je bitan kao i san, sem Crnogorcima.
To što nisi spomenuo novac, bukvalno, ne znači da ti nije najbitniji.
Ali nisi rekao da su emocije i porodica prioritet.
PS
Ne mešaj rad, kao emocionalno zadovoljenje, i novac.
Rad je bitan kao i san, sem Crnogorcima.

Poslednja izmena od aviator u 18 Maj 2018, 20:52, izmenjeno 1 put ukupno.
Ih, pa jedna recenica
Inace kada smo kod para, za staru firmu sam nastavio da radim jedan dan nedeljno jos dve godine za duplo manje pare nego sto mi je davala nova firma ( i pritiskala me je da radim sve dane nedeljno) da bi bio sa starim drustvom i uzivao na poslu (a na novum poslu sam u poslovnom smislu bio mnogo kompletniji)... Kada sam zavrsio sa njima shvatio sam da je bolje raditi 4 dana nedeljno nego 5 i tako nastavio da radim 
PS: Prioriteti su cudne stvari, nisu uvek isti i menjaju se godinama. Naravno da jesu, ali prica nije ni blizu tako prosta...

PS: Prioriteti su cudne stvari, nisu uvek isti i menjaju se godinama. Naravno da jesu, ali prica nije ni blizu tako prosta...
@ljubo
Sad radis 4 dana nedeljno?
@drag
Ni jednu tvoju fotku ne mogu da otvorim
Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
Sad radis 4 dana nedeljno?
@drag
Ni jednu tvoju fotku ne mogu da otvorim

Послато са SM-J510FN уз помоћ Тапатока
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
E jebaga sad probaj drugi browser, desktop mod, tako nesto. 

- srdjanyo
- Pridružio se: 12 Okt 2014, 11:44
- Garaža: Škoda Fabia Combi 1.9 TDI
- Kontakt:
RTS nema montažere i kamermane. Za fajnal for (Final four) morali su da zovu ljude iz dopisništava iz cele Srbije.
Trenutno, nema slobodnih hotela u BG, morali su da im iznajme stanove.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока
Trenutno, nema slobodnih hotela u BG, morali su da im iznajme stanove.
Послато са D6603 уз помоћ Тапатока