Koliko sam čuo, ne mora da znaci da je uopšte tačno, ta obilaznica nije još uvek dobila upotrebnu dozvolu i zato je to ograničenje. Inače je potpuno retardirano da bude 50 ograničenje - 3 trake, nema pešaka niti trotoara, najbliže zgrade/ kuće su na udaljenosti od 500m. Naravno saobraćajci skoro svako popodne stoje na proširenju iza nadvožnjaka.
Projektovana je za 50km/h, napravljene su greske u projektu i sada se drze ko pijan plota onoga sto je projektant odredio.
A mogu uz sitne izmene stanja, poput razdvojne ograde izmedju smerova da znatno poboljsaju saobracajno stanje i podignu ogranicenje.
Barem je zvanicno obrazlozenje kao razlog ogranicenja projektno resenje ovako kako je sada izvedeno.
A potpuno je suludo praviti brzu obilaznicu za tranzit sa brzinom DO 50 km/h ma kakvo da je okruzenje.
U gradovima po svetu se i u najuzem centru podigne autoput ili brzi put na sprat sa 80-100 brzinom dok je okolo puta veoma zivo i gusto naseljeno. Naravno rese ukrstanja, ograde, bankina, signalizacija itd sto prati jedan put.
H4wkeye napisao: 21 Maj 2018, 16:03
Tacno. Prvobitno nije bilo tako, a onda je pre nekih nedelju dana po hitnom postupku kada je usvojeno 130km/h da moze na AP ugurano i ovo. Iako se vecina bunila da, sa tacke bezbednosti apsolutno nema nikakvog smisla da prekoracenje u NASELJU do 30kmh bude samo novcana kazna, dzabe. Eto pokazatelja koliko drazvu brine bezbednost stvarno, ovo im je laka lova jer sad ide prekrsajni nalog umesto prijave.
Zasto ja imam prednost u odnosu na Skodu ako dolazim sa puta koji nije put sa prvenstvom prelaza?
Jel zato sto je semafor sve i svja u odnosu na ostalu signalizaciju ili...?