Tdi je eksplozivniji, mnogo brze/bolje prima gas na nizim obrtajima, bmw treba da se zauka, ako potopis gas na 1500-2000rpm pocece snazno da povlaci 500rpm posle, mada uvek linearno I bez potapanja u sediste.
Mozda je to softverski, mozda je takav motor, mozda je zbog komfora ekologije li potrosnje, kod novijih kada mozea da biras modove voznje je slicno u eco modu recimo, a u sport modu je kako treba, da ne kazem kao tdi skoro
Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
O da, bas se oseti da tdi trza. Bmw linearno.
Da se vratim na ove box gluposti.
Bas me zanimalo iskustvo posto sam nasao da sada najslabiji model ima procesor koji je u prosloj generaciji imao najjaci. Pa sad... mozda je malo manje g. od proslog
Inace kod nas ima dosta ljudi sto valjaju taj racechip. I dosta njih ima da kazem los odnos! Da kazem izvrcu istinu...
Dok su neki bas korektni I iskreni. Ali ima ih 6-7 koliko sam ih ja iskopao.
Ugradio sam to cudo, za sada jos nema utisaka puno. Nemam jos dovoljno km. Lepo vuce, krajnje brzine bolje puni.
Oseti se razlika.
Sipao sam opet pun, sve ponistio pa vozim kao I do sada pa da vidim kako se ponasa.
Jos nema utisaka, videcu vremenom.
Ako mi se ne svidi, dojadi ili sta god izvadim I mogu remap da uradim....
Da, zaboravio sam da naglasim, to je ovaj noviji model koji se prodaje od ove godine.
Na bmwu box radi super, zato sto druka gorivo i pritisak goriva jer je na fabrickoj mapi dosta ustrojen, na tdi i jtd koji fabricki nalivaju gorivo pri punom gasu box daje manje rezultate.
nidza napisao: 12 Apr 2021, 10:56
nemam problem uvek sam najsporiji
Ne verujem da cu skoro, nije me nesto puno briga iskreno da li je 10 ili 20ks vise...
Ma da bi bilo lepo znati. Ako se nakanem svakako hocu.
Ovo mi je kao igracka malo.
Remap mi je ozbilnjija prica, to ako uradim obavezno na valjke pre I posle.
Ne znam jesam rekao, uzeo sam onu srednju opciju RaceChip
@ivan
Bas sam cuo obrnuto. Da box najbolje radi na TDI motorima. Kod nas znam ljude da imaju I citao sam preko. Da odlicno radi, ali opet, ko zna.
Svakako za sada lepo ide, izvlaci fino u 6 brzini vece brzine dostize fino sa manje punjenja.
Pitanje je da li ima i 10ks vise, a svakako je bitno koliko se dobije jer pretpostavljam nisi dobio free taj box vec si ga platio nesto, pa shodno ceni valjda je bitan i ucinak istog?
Uostalom ako neces na valjke neko ti je ranije pomenuo kako da se izmeri i iznese validan rezultat, meris ubrzanje recimo u 6-oj od 50-120km i recimo 80-120 , sve to sa iskljucenim pa onda sa ukljucenim boxom.
Podrazumeva se merenje na istoj deonici ili pribliznoj, i jedno za drugim (zbog temperature i svega ostalog). To kad uradis znaces kolika je realna dobit, posto subjektivni osecaj ume jako da prevari.
Ima fina ta ubrzanja u vecim brzinama.
U 6 na 120 ubrzava bolje.
Sada me vise podseca na jace kubikaze.
Kada bolje vuce kao da ima 500-1000 kubika vise.
Nemam to za tel. Nema potrebe, kada jednom ubodes sta ti se svidja da lepo radi to I ostavis. Posto to realno ne menja performanse vec je samo fora da se prilagodi kolima.
Cena koliko kosta I na sajtu.
Radi mi lepo na svim modovima odnosno svih 6
Videcu koji cu da ostavim, vozim svaki po 200-300km pa menjam.
4 bi trebalo da bude optimum I da najbolje radi...