Ne brže od života!
Re: Ne brže od života!
Kada sam nagazio kvacilo poceo sam da gubim na brzini jer smo isli uzbrdo.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
-
- Pridružio se: 24 Maj 2017, 23:41
- Garaža: SEAT ATECA 2.0 CR TDI 190hp DSG 4Drive XCELLENCE
Pa isao covek uzbrdo, sa stisnutim kvacilom i bez pogona usporava sasvim lepo i linearno ,a da ga onaj pozadi ne skuca.
- Nikolaa
- Pridružio se: 09 Feb 2014, 10:58
- Garaža: Reasonably Priced Car
izbegavaj drzanje kvacila dok si u pokretu. nikad se ne zna kad ce ti zatrebati pogon.
najruznija osobina vozaca pocetnika po meni,uzme u krivini pa pritisne i drzi kvacilo dok skrece....
najruznija osobina vozaca pocetnika po meni,uzme u krivini pa pritisne i drzi kvacilo dok skrece....
Ne razumem smanjivanje brzine sa kvacilom. Pa pustis gas i motor koci...
Mnogo brze se koci motorom nego pustenim kvacilom.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
- Pulp Fiction
- Pridružio se: 19 Jul 2015, 21:52
- Garaža: Astra G 1.7 dti
Ja tako stalno, idem ka krivini u mom mestu trećom, usporavam, stisnem kvačilo i kad izlazim iz nje ubacujem u drugu. U suštini tako sva skretanja radim. Kad bih ostao u trećoj tako sporo ugasio bi mi se ili treskao...Takođe sam sebe uhvatio često da vozim u leru zaletim se i izbacim iz brzine i onda samo klizim dokle mi trebaNikolaa napisao: 24 Maj 2018, 14:50 izbegavaj drzanje kvacila dok si u pokretu. nikad se ne zna kad ce ti zatrebati pogon.

Pa ti sve naopako.
Morao sam da smanjim brzinu iz 4 u 3, nacisto pala kazaljkamaniaxxx napisao:Ne razumem smanjivanje brzine sa kvacilom. Pa pustis gas i motor koci...

- Pulp Fiction
Jbg. tako ti je kad položiš 2007. i onda 10 godina ne sedneš u auto, pa sam ispočetka pokušavaš da skontaš. Ovo za ler ređe radim, ali sva skretanja mislim da radim tako što nisam u brzini nego sam recimo na kvačilu ubacio sam i samo čekam da skrenem/izadjem iz krivine ili sta god. pa da dignem nogu i dobijem pogon.
Nikad ler i kretanje auta, posebno u krivini
Promeni brzinu pre krivine
Promeni brzinu pre krivine
Jel to u Panonskoj ravnici voziš?
Kroz krivinu samo sa gasom, tj u odgovarajućem stepenu prenosa.
- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Ne brže od života!
Ljudi, čovek nam je objašnjavao da je deo sekunde dok je menjao brzinu uvideo tudju grešku i najbrže usporavanje je bilo tako sto nije pustio kvačilo jer je put uzbrdo, teoretski ste u pravu to sto pričate, ali u praksi ima i situacija koje su malo malo čudnije.
I svaka cast momku sto je na vreme primetio tudju grešku i pomogao kolegi vozači dajući mu prostor. Ne treba sad da ga obesimo na trgu jer nije pustio kvačilo odmah pri promeni brzine..
I svaka cast momku sto je na vreme primetio tudju grešku i pomogao kolegi vozači dajući mu prostor. Ne treba sad da ga obesimo na trgu jer nije pustio kvačilo odmah pri promeni brzine..
- Pulp Fiction
Pa da Srem.Heinz napisao: 24 Maj 2018, 17:35 Jel to u Panonskoj ravnici voziš?
Ja ovako radim, evo da objasnim situaciju recimo kod skretanja. Idem nekom glavnom ulicom vozim 50km/h u 3-oj sam, vidim sporednu u koju želim (sa moje desne je strane pa me ne brine ostali saobraćaj)migavac, prilazim ide kočnica usporavam i nabodem kvačilo, skrećem u nju pa onda ručicu menjača iz treće prebacim u drugu, dižem nogu i nastavljam dalje. Nekako mi lakše nego da ranije uđem u drugu i sa njom skrenem. Brže mi je ovako. Kući kad idem ulicom vozim trećom i pred moju ćupriju prikočim stisnem kvačilo i skrenem, ostao sam u trećoj i dalje, kad stanem izbacim iz brzine naravno. Nema vraćanja u drugu pa skretanja.
Kad sam počinjao imao sam naviku i da na semaforu visim u prvoj klackam se na kvačilu, sad sam to izbacio

- Vlada11070
- Pridružio se: 29 Jan 2017, 01:33
Sve je stvar navike, i dobro je sto si izbacio to “klackanje” jer nije dobro po auto!
Kako ćeš da se isčupaš iz neke frke u krivini sa menjačem u trećoj i pritisnutim kvačilom pri 20 km/h?