to sto je motor pran ti moze a ne mora nista reci, danas 99% placeva ili prodavaca pere motore ne zato jer mora nego sto je to nekako postalo default kod automobila iz uvoza i medju kupcima, ja licno ne perem nikad motore, obrisem prasinu i malo namazem plastike silikonskim mlekom i to je to, cisto da ne bude prasnjavo i zapusteno, to volim i kod svojih kola, ali mi se desavalo da dodje kupac i pita sto je motor ovako "prljav" jer je navikao da vidja uglancane i nalakirane motore, nekom se pak svidi sto nije pran tako da se ljudima ne moze udovoljniti.
Pa prvi moj ćale kad je kupovao auto iz uvoza pre 6 godina, kad je video prasnjav motor okrenuo se i hteo da ide , dok ga nisam ubeio da je to u stvari dobro

jbg covek navikao na pedantnost automobila pa voli i motorni prostor da mu bude uredan koliko je god moguce. evo sad taj isti auto vozi bez ijednog problema svih ovih godina a isto tako je moj burazer kupio auto sa uglancanim motorom i takodje nije imao nikakvih problema ni posle xx hiljada km, znaci nije bio zamaskirano nista tim pranjem ali ima i dosta slucajeva gde je suprotno.
u svakom slucaju ti za svaki auto mozes da u ovlascenom servisu cak i preko telefona pokusas da saznas nesto preko VIN-a, evo drugar je saznao da mu je menjan retrovizor na autu u garantnom roku a to nigde nema u servisnoj.
za neke VIN-ove na sajtovima postoji i podatak dal je auto na nekoj od poternica