Mobile uploads
Re: Mobile uploads
Dušu su mu izvadili, pa nije jogurt.
- pedja
- član 001
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
- Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi
Ko'mene u Maxiju se pojavio Granice od 1l. Da li što je najjeftiniji, ili zato što se ljudima sviđa, nikad nema više od 3-4 flaše, na dnu friza. Pa ja uzmem 2-4, u zavisnosti od rezervi, da ne dolazim svaki dan 
Pančevački uzimam u Tempu ili Aromi, ali imaju neki problem sa držanjem iste gustine, iz serije u seriju.
Ispred zgrade mi je Univer, on nema ništa od toga, pa uzmem Pekarski iz SU, da premostim. Međutim, i on se razvodnjio, od kada je pod šapom Imleka. Nekada je njihov Family sa surutkom bio odličan.
TT

Pančevački uzimam u Tempu ili Aromi, ali imaju neki problem sa držanjem iste gustine, iz serije u seriju.
Ispred zgrade mi je Univer, on nema ništa od toga, pa uzmem Pekarski iz SU, da premostim. Međutim, i on se razvodnjio, od kada je pod šapom Imleka. Nekada je njihov Family sa surutkom bio odličan.
TT
U grckoj arijani

- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Vodio klince u Suboticu i Temišvar na ekskurziju. Prvi put sam bio baš u Subotici, prelepa je. Zoo vrt na Paliću me oduševio.
Rumunija je mnogo lepša nego što sam očekivao, ali su mi se zgadili na carini - dva puta u istom danu, urnisali su nas. Cenim da nas sad drndaju kao mi njih odmah nakon Čaušeskua.

Rumunija je mnogo lepša nego što sam očekivao, ali su mi se zgadili na carini - dva puta u istom danu, urnisali su nas. Cenim da nas sad drndaju kao mi njih odmah nakon Čaušeskua.

There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Ja takođe poslednjih godina slabo kupujem Imlekov jogurt. Uglavnom je nekako nedefinisanog ukusa i gorak, ni nalik onome što je nekad bio. Pošto se uglavnom snabdevam u Maxiju, tu još ostaje kao izbor Meggle (ex Kragujevačka mlekara) koji je pristojan, i Dukat (Subotica) od 3.2 % mm koji je najbolji. Ne zato što ima najviše masti, nego mu je i ukus odličan (onakav kakav treba da ima dobar jogurt).
Lokalna pekara ima jogurt Mlekare Granice, on je takođe dobar.
Pre par meseci smo pričali o pančevačkom, pa ga kupih u Amanu (nema u Maxiju i Idei). Korektan je, ali nije tako dobar kao što je nekada ta mlekara proizvodila (dok je bila ambalaža sa ljubičastim linijama).
To da li je čvrst ili tečan je samo stvar terminologije i da li je fabrički "promućkan" ili ne. Kod nas u ex-SFRJ je većina mlekara usvojila terminologiju da je kiselo mleko čvrsta varijanta, što nema logike. Ali bilo je nekih kod kojih je "jogurt" bio čvrst, a "...... mleko" tečno, kao što i treba da bude. A neke su jednostavno proizvode zvale "čvrsti jogurt" i "tečni jogurt".
Lokalna pekara ima jogurt Mlekare Granice, on je takođe dobar.
Pre par meseci smo pričali o pančevačkom, pa ga kupih u Amanu (nema u Maxiju i Idei). Korektan je, ali nije tako dobar kao što je nekada ta mlekara proizvodila (dok je bila ambalaža sa ljubičastim linijama).
To da li je čvrst ili tečan je samo stvar terminologije i da li je fabrički "promućkan" ili ne. Kod nas u ex-SFRJ je većina mlekara usvojila terminologiju da je kiselo mleko čvrsta varijanta, što nema logike. Ali bilo je nekih kod kojih je "jogurt" bio čvrst, a "...... mleko" tečno, kao što i treba da bude. A neke su jednostavno proizvode zvale "čvrsti jogurt" i "tečni jogurt".
Ђенерал Јанковић
- Vladapetr
- Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
- Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT
Kiselo mleko i jogurt su potpuno različite stvari, i dobijaju se na različit način. Kiselo mleko sam jeo kao klinac tj davio se u njemu, pravili po 4l na svaka 2-3 dana. Jogurt ne možeš sam da napraviš, procedura je malo složenija.
There are 10 kinds of people in the world:
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ja se redovno davim u svim mlecnim proizvodima 
Sent from my P10 Lite using Tapatalk

Sent from my P10 Lite using Tapatalk
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Pogled na NBG

- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
U Emiratima isto.nidza napisao: 27 Maj 2018, 02:23Identičan napitak se pije i u Saudijskoj Arabiji. Zove se Laban. Ne sličan, 1 na 1 isti.superboss napisao:Iz mog nekog ličnog iskustva, jogurt kao kod nas je zastupljen samo na teritoriji ex YU. Nisam siguran za Rumuniju, Bugarsku i slično, ali ovde je skoro svaki jogurt gust kao naše kiselo mleko recimo.H4wkeye napisao: 26 Maj 2018, 19:25
Lepo lepoNego, jel ima jogurt kao kod nas u AT ili CH? Drug bio u Spaniji kaze tamo nemaju jogurt kao ovde, da se pije. A imam i par drugara Danaca koji kazu da u Danskoj se jogurt jede sa kasikom, a ne pije.
![]()
Kao jogurt su tečni kefir i ajran, mogu da ih pijem ali nije to to.
P.S: da ne počinjem sa pričom kad sam kupio jogurt u lidlu, italijanski a on bio sladak.....
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Sve te mlečne proizvode najbolje prave Crnogorci...
Više liči na mleko, ali ga svaki dan koristimftj napisao:U grckoj arijani
- passenger
- Pridružio se: 07 Maj 2016, 10:20
- Garaža: KIA Cee'd sw 1.6 crdi Opel Corsa C GSI
vorarlberg milch mlekara bajo. Odlično mleko i jogurt. Baš prijatelj bio ovde i kaže ovo je prvo mleko u tetrapaku da pijem, a da ne serem odmah posle toga. Kvalitet!
''...and into the forest I go to lose my mind and find my soul''
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Mobile upload
Da ti jos malo zagolicam mastu

@Vlada, i meni je Palič baš lep bio, isto važi za Temišvar, ako bi ga malo sredili bio bi baš lep grad, vidi se da su dugo bili pod Austrougarima
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
pečurka od prekjuče...

tj više je ličalo na pečurku nego nakovanj

tj više je ličalo na pečurku nego nakovanj

Boringly average, but also perfect for school run mums