Dobro veče
- Darko
- Pridružio se: 12 Sep 2012, 16:05
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 Mjet
Re: Dobro veče
Dobio sam info da ce vecina ili gotovo svi veci trgovinski lanci uvesti od jula naplatu biorazgradivih vrećica. Mislim da ce biti 2 dinara.
Nece se obicne kese vise deliti gratis.
Nece se obicne kese vise deliti gratis.
Neka uvedu i da svaki kupac plaća po jednog radnika, da ne ide njima na trošak. Može i deo rente za lokal npr.
- Darko
Ja toplo pozdravljam potez.
Prvo manje ce koristiti kesa jer ce ljudi odbijati da plate (sa 500 kesa godisnje smo prvi u evropi. Danska na primer poslednja sa 4 kese godisnje po stanovniku).
Drugo bice biorazgradive a sad ce obicno dele obicne plasticne.
I trece meni licno znaci veliko smanjenje troskova (godisnje podelim 400k dinara kesa).
Prvo manje ce koristiti kesa jer ce ljudi odbijati da plate (sa 500 kesa godisnje smo prvi u evropi. Danska na primer poslednja sa 4 kese godisnje po stanovniku).
Drugo bice biorazgradive a sad ce obicno dele obicne plasticne.
I trece meni licno znaci veliko smanjenje troskova (godisnje podelim 400k dinara kesa).
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Kad mega firme mogu da stede na spajalicama i papiru, sto ne bi trgovci naplacivali kese. Metro to radi otkad su tu, ali nikad ih nisam uzimao jer su prevelike za moje potrebe. Neka se domaca pamet malo potrudi i neka obezbedi mesto za cegere, ranceve i sl. U evoluciji je domaca pamet izgleda negde zastala.
Sent from my P10 Lite using Tapatalk
Pod maskom brige za ekologiju prebacuju teret svog poslovanja na osiromašenog kupca, da bi strani kapitalisti bili još bogatiji.
Maxi svakako ima biorazgradive kese, a baš me zanima kako će da prodaju voće i povrće bez kesa, i koja je suštinska razlika u tim kesama što se same ekologije tiče.
A o brizi za ekologiju imate svaki dan naslove: ulje ušlo u reku, pronađen zakopan otpad u Obrenovcu, na njivama isto ulje prosuto, ispred istog tog Maxija te otruje autobus GSP i sl.
Maxi svakako ima biorazgradive kese, a baš me zanima kako će da prodaju voće i povrće bez kesa, i koja je suštinska razlika u tim kesama što se same ekologije tiče.
A o brizi za ekologiju imate svaki dan naslove: ulje ušlo u reku, pronađen zakopan otpad u Obrenovcu, na njivama isto ulje prosuto, ispred istog tog Maxija te otruje autobus GSP i sl.
- Ji 4Tze
- Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
- Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain
Ti kao da nisi prirodu video.
jbn kese gde god okreneš, vodotokovi prenaseljeni kesama. Više ih ima nego životinja i u vodi i pored vode...
jbn kese gde god okreneš, vodotokovi prenaseljeni kesama. Više ih ima nego životinja i u vodi i pored vode...
Boringly average, but also perfect for school run mums
- Darko
Ispasce revolucija sto ce kupac da placa kesu 1 ili 2 dinara..
A to sto ce gorivo da ode na 170 dinara to je manje bitno.
Uostalom to je i inicijativa ministarstva a ne samih trgovaca.
A to sto ce gorivo da ode na 170 dinara to je manje bitno.
Uostalom to je i inicijativa ministarstva a ne samih trgovaca.
I trebaju da uvedu naplatu.
U PL i DE nigde ne dobijes kesu, svi nose torbice, a ni kesu ne mozes cesto da vidis kao djubre.
Gundjanja ce biti kao i za prosecnu brzinu, ali svako cudo za tri dana.
Za voce i povrce su kese minijaturne i slabe, i nema sanse da efikasno potrpas stvari tu.
U PL i DE nigde ne dobijes kesu, svi nose torbice, a ni kesu ne mozes cesto da vidis kao djubre.
Gundjanja ce biti kao i za prosecnu brzinu, ali svako cudo za tri dana.
Za voce i povrce su kese minijaturne i slabe, i nema sanse da efikasno potrpas stvari tu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

Darko kako upes da potrosis 400k dinara tih kesa, pa one kostaju nesto bas smesno,manje od dinara svakako.
Po toj racunici ispadne da dnevno podelis oko 2000 kesa sto mi je bas bas puno.
Po toj racunici ispadne da dnevno podelis oko 2000 kesa sto mi je bas bas puno.
- grujicd
- Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
- Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012
Realno, 2 dinara su ništa za kupca, koliko god da je siromašan. To se ionako već zaokružuje u računima, jer nemaš ni žvaku za te pare. Tako da ovo vidim pre kao simboličan gest, ajde da malo razmislimo o ekologiji. A to da škripi na 100 drugih mesta - škripi, ali to nikako ne sme da bude izgovor da se ne unapredi bar jedna oblast. Pa će sutra neka druga. Da je sve drugo sređeno i taj bus što dimi po ulicama bi upadao u oči i brzo bi se rešavao. Svaki korak u pravcu zaštite okoline mogu samo da pozdravim.
- shandu90
- Pridružio se: 22 Jan 2016, 23:13
- Garaža: Opel Astra J 1.4 Turbo
Ne volim sitnis, a jos manje kese. Gledam u kuhinji onu kesu sa kesama i sta joj kerovi rade. Ranac za nabavku imam
samo mi je zao da ga maznu djilkosi dok ja blenem u rafove. Nisam ekoloski ostrascen, prvi zavrnem pikavac ali su kese odavno problem. U idei npr. ih u poslednje vreme i nema bas, onda si prinudjen da trpas do vrha i pukne usput pa pazis da ti se ne prospe nesto.

- nuk
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
- Garaža: Renault Espace 2.0dCi
- Kontakt:
Alergičan sam na te kese što prkose sili gravitacije, zakonom ih treba zabraniti svakako.
30din dnevnog troška za dve normalne kese znatno olakšaju život u svakom smislu
Sent from my LEX820 using Tapatalk
30din dnevnog troška za dve normalne kese znatno olakšaju život u svakom smislu
Sent from my LEX820 using Tapatalk
Nemam ništa protiv zabrane kesa.
Imam protiv uvećanja profita pod velom ekologije.
Imam protiv uvećanja profita pod velom ekologije.
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Meni ne smeta. I nek uvedu da moras da ubacis pare u kolica u supermarketima, tipa 50 dinara ili nesto da bi ih uzeo, da stoka vise ne ostavlja na sred parkinga. Ja gde najcesce kupujem su vec odavno sve biorazgradive kese. Bilo bi fino da uvedu i papirne, njih bi radije uzimao.