Granicni prelazi?
- kragujevac
- Pridružio se: 16 Jul 2016, 08:46
- Garaža: Jaguar XF 4.2 V8 (NA)
Re: Granicni prelazi?
Planiram da u subotu prvi put koristim granični prelaz Horgoš 2 pa imam jedno pitanje za one koji su isti do sada koristili. Po onome što se da videti na GoogleEarthu poslednja mogućnost da se prema gore pomenutom prelazu izadje je izlaz prema kružnom toku koji sam označio na slici, a koji se nalazi na 1700m pre samog graničnog prelaza. E sad, ako se desi da je kolona duža od tih 1700m, a što u maju/junu i nije tako nemoguća opcija, može dakle da se desi da mora da se čeka i na sam izlaz sa auto puta, što bih ja vrlo rado izbegao. Da li je neko od vas izlazio na nekoj tački koja je još pre ovog označenog kružnog toka?
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Nisam nikad izlazio tuda, ali znam da imas iskljucenje za Segedin, mozes tako
Gesendet von meinem SM-J500FN
Gesendet von meinem SM-J500FN
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Da, imaš oko dva-tri km pre tog malog kružnog toka redovno isključenje za Segedin (piše nešto Szeged Nyugat), tu se isključiš pa ideš pravo do prvog kružnog toka, desno na njemu i onda pravo do sledećeg kružnog toka (time obilaziš jezero Maty-er, videćeš vodu sa desne strane), na tom kružnom opet desno - pazi pritom na kameru iznad puta posle nekih 1-2 km od kružnog - i onda pravo pa konačno stižeš do tog kružnog koji si naznačio (na njemu ideš levo - "Roske") i onda voziš pravo do Horgoša 2. Nemoj samo da odeš desno na tom poslednjem kružnom (ne gledaj tablu "Beograd") jer ćeš opet ući na autoput i nisi uradio ništa. 
TT

TT
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Danas ujutro interna kontrola na granici sa Madjarskom sa njihove strane, skroz zaustavljen saobracaj na nekim prelazima. Sad ce jos da uspore. 
http://m.delmagyar.hu/szeged_hirek/korr ... l/2561832/

http://m.delmagyar.hu/szeged_hirek/korr ... l/2561832/

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Ja sam u subotu isao u Austriju preko Horgosa, i cekao sam na ulazu u Madjarsku nekih 1:20min (subota, oko 12 popodne, van sezone, nema guzvi na putu). Nasu granicu presao za 10-tak min, ali naravno ovi madjarski pederi razvlace do jaja i razjebu sve. Juce sam se vracao sa puta, bio sam na granici (isto Horgos) oko 17:15h, nije bilo nesto puno automobila ali ni posle pola sata cekanja ni makac, okrenuo auto i otisao na Backe vinograde, tamo sam bukvalno prosao za manje od minut.
Mislio sam da se na Horgosu moze kolko tolko normalno proci ako nije letnja sezona (ili praznici i sl.), sada nije bilo ni guzve na putu, ali ne vredi, Madjari su maksimalni pederi na granici, mislim da za svaki sledeci put necu ni razmatrati Horgos kao prelaz, odma na Backe vinograde i lagano....
Mislio sam da se na Horgosu moze kolko tolko normalno proci ako nije letnja sezona (ili praznici i sl.), sada nije bilo ni guzve na putu, ali ne vredi, Madjari su maksimalni pederi na granici, mislim da za svaki sledeci put necu ni razmatrati Horgos kao prelaz, odma na Backe vinograde i lagano....
- kragujevac
Pretpostavljam da se tu radi o "velikom" Horgošu a ne o Horgošu 2? Mi se sutra vraćamo za D, i ja sam nešto zamislio da idem na Horgoš 2, mada sa Bačkim Vinogradima imam za sada samo pozitivno iskustvo.
Za bolesnike postoji bolnica, za ludake ludnica. Samo za budale nema ništa, zato ih se toliko i nakotilo.
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- TheWickerMan
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
- Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT
Ja se vraćam preksutra, mislim da ću i ja na Bačke Vinograde.
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 4x using Tapatalk
Da, mislio sam na Horgos (ne 2), osim tog prelaza i B vinograda nemam drugih iskustava tj. nisam nikada isao na ostale prelaze sa Madjarskom (i da jesam bilo je jako davno)....
Meni je inace ta deonica do B vinograda i posle kroz Madjarsku do autoputa dosta interesantna za voznju, puna krivina a okruzenje ravnicarsko, put je dobar (nema rupa al je neravan) pa moze i fino da se pici, uglavnom interesantnije mi je to sve da odvozam nego stajanje u mestu na Horgosu npr...
Meni je inace ta deonica do B vinograda i posle kroz Madjarsku do autoputa dosta interesantna za voznju, puna krivina a okruzenje ravnicarsko, put je dobar (nema rupa al je neravan) pa moze i fino da se pici, uglavnom interesantnije mi je to sve da odvozam nego stajanje u mestu na Horgosu npr...
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ne zaboravite da imate live kamere na granicnim prelazima pa mozete da bacite pogled gde je kolika guzva.
https://kamere.amss.org.rs/

- kragujevac
Ja sam u Igo pre par dana ubacio i pravac od B. Vinograda prema velikom Horgošu(kad se predje u Madjarsku), posle prelaska se skrene desno pa se posle par kilometara stigne do Morahalom-a, ali se ne ide levo (u naselje)nego se skrene desno i vrlo brzo izbije na kružni tok/auto put kod Roske. Nisam do sada išao tako, ali ću najverovatnije da probam. Prošli put smo išli tim putem koji si ti opisao, nije loš, interesantniji je za vožnju od dosadnog auto puta, ali je za moj ukus prilično džombast.Mares napisao: 01 Jun 2018, 12:42 Meni je inace ta deonica do B vinograda i posle kroz Madjarsku do autoputa dosta interesantna za voznju, puna krivina a okruzenje ravnicarsko, put je dobar (nema rupa al je neravan) pa moze i fino da se pici, uglavnom interesantnije mi je to sve da odvozam nego stajanje u mestu na Horgosu npr...
Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
Da, to je taj put koji si opisao.
- kragujevac
Ja sam razumeo da si išao pravo, ne preko Morahalom-a neko preko Asothalom-a pa si gore još "iznad" izlazio na AP. Tako smo mi išli, do AP petlje koja je malo više "gore", a koju sam ja u IGo u označio kao "Izlaz za Vukojebinu".
, pošto tu nema ničega što bi se ikako moglo nazvati. Taj put je relativno "njah" što se tiče kvaliteta, ali je skoro potpuno prazan, tako da može da se vozi i po sredini.

Ljuba Moljac
Ljuba Moljac
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Ovo ne znaci bas puno kad izlazis iz Srbije, jer je kod Madjara red, a to se sa ovih kamera skoro pa ine vidi.H4wkeye napisao: 01 Jun 2018, 12:49 Ne zaboravite da imate live kamere na granicnim prelazima pa mozete da bacite pogled gde je kolika guzva.![]()

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Upravo je to bio slucaj kod mene, na nasoj granici svega par automobila, i onda bukvalno od naseg izlaza pa do njihovog ulaza kolona (nicija zemlja).dragvorl napisao: 01 Jun 2018, 16:44Ovo ne znaci bas puno kad izlazis iz Srbije, jer je kod Madjara red, a to se sa ovih kamera skoro pa ine vidi.H4wkeye napisao: 01 Jun 2018, 12:49 Ne zaboravite da imate live kamere na granicnim prelazima pa mozete da bacite pogled gde je kolika guzva.![]()
- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Ne znam da li imaju i Madjari kamere na prelazima da se gleda? Jbg ove pokrivaju nase prelaze, njihove ne mogu.dragvorl napisao: 01 Jun 2018, 16:44Ovo ne znaci bas puno kad izlazis iz Srbije, jer je kod Madjara red, a to se sa ovih kamera skoro pa ine vidi.H4wkeye napisao: 01 Jun 2018, 12:49 Ne zaboravite da imate live kamere na granicnim prelazima pa mozete da bacite pogled gde je kolika guzva.![]()